prosze o rade/.....

Najlepsze miejsce do tego, by zacząć przygodę z naszym forum. Przywitaj się, napisz, kim jesteś, jak do nas trafiłeś...

prosze o rade/.....

Postautor: mala » 09 gru 2011, 08:49

Od dziecka mam przedziwne sny,czasami mecza mnie na tyle ze jestem totalnie nie do zycia. Zawsze "wysni"mi sie czyjas smierc,albo jest to smierc bliskich,albo znanych mi ludzi,niekoniecznie bliskich(np sasiadow,znajomych rodzicow-generalnie ludzi z ktorymi nie mam bezposredniego kontaktu),uwazam ze to prawdziwe przeklenstwo,bo nigdy sie nie pomylilam,zupelnie nie mam pojecia od czego to zalezy.Moj maz twierdzi ze przesadzam,i pewnie to moja podswiadomosc,ale to niemozliwe jak sadze,jestem aktywna ,wesola osoba ktora na codzien nie rozpamietuje,ani nie mysli o duchach,dziwnych niewytlumaczalnych zjawiskach itd.
Od jakiegos czasu sni mi sie moj zmarly dziadek,ktorego bardzo kochalam,byl mi jak ojciec,bardzo przezylam jego smierc-stwierdzic musze ze nie potrafilam sie do konca uporac z ta strata.Po smierci snil mi sie bardzo czesto,wrecz "czulam" jego obecnosc,zreszta nie tylko w snach...
Pozniej,snil mi sie sporadycznie,zwlaszcza jak mialam problem,wowczas sny o dziadku wplywaly na mnie kojaco,wiem i czuje ze w jakis sposob on o mnie nadal dba i mnie chroni.
Jednak wczoraj mialam sen,w ktorym dziadek "przyszedl"do mnie ze swoja matka,z moja prababcia(oboje nie zyja),nic nie mowil,nie pamietam tak naprawde co mowila do mnie prababcia...faktem jet to,ze dziadek tam byl.
Natomiast dzisiejszy sen z dziadkiem (2 raz z rzedu)byl straszny....
Snilo mi sie ze jest impreza jakas rodzinna w starym domu moich dziadkow,jest cala rodzina,dziadek tez,ale jest zupelnie inny niz za zycia,i inny niz zwykle w snach...jest bardzo zlym czlowiekiem,bije (we snie-moja zyjaca babcie-jego zone)a ja krzycze na niego ze nie jest moim dziadkiem,sen byl przerazajacy i bardzo realny,obudzilam sie roztrzesiona,oczywiscie nic nie mowilam mezowi bo stwierdzil by ze postrzelona jestem,dlatego zwracam sie do Was o jakas rade.Czy dziadek potrzebuje modlitwy?Co to moze oznaczac?prosze wdzieczna bede za kazda odpowiedz.....
mala

Re: prosze o rade/.....

Postautor: cthulhu87 » 09 gru 2011, 09:37

mala pisze:Snilo mi sie ze jest impreza jakas rodzinna w starym domu moich dziadkow,jest cala rodzina,dziadek tez,ale jest zupelnie inny niz za zycia,i inny niz zwykle w snach...jest bardzo zlym czlowiekiem,bije (we snie-moja zyjaca babcie-jego zone)a ja krzycze na niego ze nie jest moim dziadkiem,sen byl przerazajacy i bardzo realny,obudzilam sie roztrzesiona,oczywiscie nic nie mowilam mezowi bo stwierdzil by ze postrzelona jestem,dlatego zwracam sie do Was o jakas rade.Czy dziadek potrzebuje modlitwy?Co to moze oznaczac?prosze wdzieczna bede za kazda odpowiedz.....

Najpierw warto rozstrzygnąć czy to produkt Twojej psychiki, czy też nie. Raczej to pierwsze, bo sny bardzo często są trudne do weryfikacji, ew. wchodzą do nich treści, które na jawie spychamy do podświadomości (np. myśli, które uznajemy za niedorzeczne, złe, grzeszne, krzywdzące, związane ze sferą seksualności - to taki środek ochronny naszej psychiki) Jeśli ten sen odnosi się do czegoś realnego, wydaje mi się, że to nie dziadek się w nim manifestował, ale inny duch, i to on bardziej wymaga modlitwy niż Twój dziadek. Niektóre duchy lubią się podszywać pod inne osoby, manipulować, kłamać, straszyć żyjących itd. Proponuję się od tego zdystansować i skupić na pozytywnych doświadczeniach.
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: mala » 09 gru 2011, 10:21

cthulhu87 pisze:Najpierw warto rozstrzygnąć czy to produkt Twojej psychiki, czy też nie. Raczej to pierwsze, bo sny bardzo często są trudne do weryfikacji, ew. wchodzą do nich treści, które na jawie spychamy do podświadomości (np. myśli, które uznajemy za niedorzeczne, złe, grzeszne, krzywdzące, związane ze sferą seksualności - to taki środek ochronny naszej psychiki) Jeśli ten sen odnosi się do czegoś realnego, wydaje mi się, że to nie dziadek się w nim manifestował, ale inny duch, i to on bardziej wymaga modlitwy niż Twój dziadek. Niektóre duchy lubią się podszywać pod inne osoby, manipulować, kłamać, straszyć żyjących itd. Proponuję się od tego zdystansować i skupić na pozytywnych doświadczeniach.

hmmm....przerazajace to troche,mam rozumiec ze przyczepil sie do mnie jakis duch zupelnie nie znanej mi osoby?pomodle sie mimo wszystko za te dusze i skupie na pozytywach jak radzisz...dziekuje...:)
Ostatnio zmieniony 09 gru 2011, 11:27 przez Voldo, łącznie zmieniany 1 raz
Powód: Poprawiłem cytat (brakowało pierwszej części [quote=...).
mala

Postautor: Luperci Faviani » 10 gru 2011, 12:19

Według mnie, gdy ktoś ma wyraźne poczucie obecności innej istoty i silnie wpływa to na jego stan emocjonalny - wesołość, smutek, strach, przerażenie - to nie ma szczególnych powodów by uważać, że jest to wytwór wyobraźni, no chyba że mamy do czynienia ze schizofrenią, ale psychiatrą nie jestem, więc nie będę się wymądrzał.

Pierwsza myśl, która przyszła mi do głowy już w trakcie czytania twojego postu, Mala, podpowiedziała mi, że być może twoi zmarli pragną wskazać Ci drogę, którą powinnaś zdążać, a modlitwa za zmarłych jest tu elementarna.

Uważam, że powinnaś otworzyć się na te doświadczenia, powinnaś je zrozumieć i zapoznać się z doświadczeniami innych ludzi. Gdy to uczynisz, twoje doznania wydadzą Ci się całkowicie naturalne.

No i według mnie, nie ma znaczenia czy podczas snu manifestował Ci się Duch dziadka, czy ktoś inny, bo jak napisałem wyżej, w moim odczuciu chodzi tu o coś zupełnie innego.
Luperci Faviani - życie jest niczym, wieczność jest wszystkim.
La certitude est une autre dimension de la croyance.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Wróć do Witamy!