Ludzie cienie

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Ludzie cienie

Postautor: 000Lukas000 » 26 lis 2011, 16:51

"Widywane są na całym świecie. Czarne, humanoidalne postacie najczęściej odwiedzają nas w naszych domach, jednak spotkać je można także na zewnątrz. Spotkaniu takiemu najczęściej towarzyszy uczucie strachu i trwogi. Pojawiają się one w postaci „czegoś” gdzieś na granicy pola widzenia, po czym znikają, gdy zostaną zauważone. Jak wyglądają? Ci, którzy mieli (nie)szczęście je zobaczyć najczęściej opisują ciemną sylwetkę, pozbawioną ust, nosa i rysów twarzy. Ich rozmiar może być różny i waha się od wzrostu małego dziecka do wysokiego mężczyzny. Niektórzy świadkowie mówią o lśniących czerwonych oczach... Mogą być płaskie i dwuwymiarowe, ewentualnie przybierać formę trójwymiarowego obłoku jakby pary. Poruszają się w sposób niezwykle szybki, ale nieskoordynowany. Potrafią skakać od ściany do ściany lub stanąć w otwartych drzwiach. Niektórzy ludzie zauważyli jakby zarys szaty z kapturem lub kapelusza z szerokim rondem. Nie ma właściwie raportów o atakach ze strony ludzi z cienia. Wydają się one świadome obecności obserwatorów i sprawiają wrażenie, że ich celem jest przestraszenie świadków, jednak nie próbują nawiązać jakiegokolwiek kontaktu. "

Jest to mniej więcej opis tego zjawiska, już kiedyś się nad tym zastanawiałem, dziwny typ manifestacji, mimo że jeśli przyczyna jest w duchach a nie w optyce to zapewne są to duchy niższe, a nawet złośliwe o tyle najbardziej intryguje mnie wiadomość mnogości tego zjawiska, o którym też słyszałem od kilku osób będących jego świadkiem.

Czy ktoś z was spotkał się w jakiejś książce z opisem tych zjawisk?
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Re: Ludzie cienie

Postautor: atalia » 26 lis 2011, 23:15

Czy mozna wiedzieć,skąd pochodzi cytowany przez Ciebie fragment?
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Voldo » 27 lis 2011, 00:43

No jakby nie patrzeć, to mogłoby to pasować do opisu Duchów niższych...
W końcu jeśli Duchy dobre są jasne to te niższe powinny być ciemne (i nie wytrzymujące blasku Duchów dobrych)...
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: 000Lukas000 » 27 lis 2011, 09:39

fragment jest tylko do opisu zjawiska, z jakiejś podrzędnej strony internetowej.

Tu masz link http://www.masterminds.pl/tajemnicze.25/Shadow,people,-,ludzie,cienia..760.html

Wiadome voldo że są to duchy niższe i złośliwe, jednak ciekawi mnie głównie dlaczego jest ich tak dużo, czy jest to jakiś system kary, co jest powodem takich akurat manifestacji.
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: Zbyszek » 27 lis 2011, 14:26

Temat „cienia ducha”znam bardzo dobrze bo sam z nim się spotkałem. Jest to sylwetka człowieka, która pojawia się nagle, z ciemnego pomieszczenia /wszystkie objawienia duchów muszą być w słabym świetle, gdyż taka materia nie znosi światła jasnego- rozpływa się w świetle jasnym/ W moim wypadku była to postać która uniosła dłoń i uderzyła mnie w policzek. Uderzenie poczułem jak podmuch wiatru na policzku. Był to duch niski, który był przywiązany do jednej z moich znajomych, któremu pokrzyżowałem trochę plany./Długa historia/. Powodem takiego objawienia może być, po prostu wejście na jego teren i pokrzyżowanie mu jego planów, jak było w moim wypadku. Historie pozostania na ziemi mogą być rożne, są to duchy o słabym rozwoju moralnym, nie koniecznie złe, które zagubiły się, nie otrzymały pomocy/nie poprosiły o nią/ lub po prostu odrzuciły taka pomoc ze względu na swoje niskie skłonności/przywiązanie do świata materialnego/
Błąkają się po ziemi, do czasu zrozumienia swojej sytuacji, albo do czasu w którym w pewien sposób zostaną zmuszone do następnego wcielenia.
Zbyszek
spirytysta
spirytysta

Postautor: 000Lukas000 » 27 lis 2011, 15:12

Dzięki wielkie, tak myślałem że ty rozjaśnisz sytuację.
Czyli uważasz że powód dla którego pojawiają się jako ciemne postacie jest związany z ich cierpieniem które odczuwają, stąd duchy które nie są złośliwe mogą przybrać taką postać bo cierpią z powodu braku chęci poprawy.

Czy spotkałeś się z jakimiś przekazami traktującymi o tych cieniach, gdzie można takie informację uzyskać?

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: Zbyszek » 27 lis 2011, 15:28

Jak zawsze powodów jest mnóstwo, nie można wszystkich włożyć do jednego worka. Świat duchów jest tak samo skomplikowany jak nasz a może jeszcze bardziej. Czytając autorów brazylijskich, którzy prowadza seanse spirytystyczne można dowiedzieć się dużo na ten temat.
Po drugiej stronie istnieją cale instytucje, organizacje a nawet tak zwani Biskupi którzy maja swoich podwładnych, podobnie jak tu na ziemi. Oszustwa dla nieświadomych tam nie brakuje. Dlatego należy trzymać się drogi miłości, która ustanowił Jezus, by nie zgubić się po tamtej stronie i pierwsze co należy zrobić jak się tam znajdziemy, jak się nie mylę powiedział Divaldo Franco poprosić o pomoc to jest podstawa, bo nie zawsze od razu ja otrzymamy.
Zbyszek
spirytysta
spirytysta

Postautor: Zbyszek » 27 lis 2011, 15:53

Przede wszystkim trzeba zrozumieć jedna rzecz, ze nic nie dzieje się bez wiedzy i pozwolenia od góry, nawet tak mała rzecz jak zobaczenie ducha. W moim wypadku, pozwolenie jakie otrzymał ten duch na ukazanie się mi, miało za zadanie pokazanie mi świata duchowego i w pewnym stopniu ukaranie mojej ignorancji w stosunku do tego tematu. Dlatego przedstawianie się tego typu zjawiska jest w pewnym stopniu, nauką dla nas wszystkich. Duch otrzymał to co chciał, zaspokoił swoja rządzę zemsty. Nie wszystkie, duchy cierpią zostając tu na ziemi, znam historie jednego ducha który zdawał sobie doskonale sprawę ze nie należy do świata „żywych”ale był tak związany ze swoim majątkiem/domem/ ze nie chciał go opuścić a nawet jak mu się nie podobała osoba, która chciała zamieszkać w tym domu robił wszystko by się z niego wyprowadziła./Historia opowiedziano mi na jednej z konferencji/
Zbyszek
spirytysta
spirytysta

Postautor: atalia » 27 lis 2011, 17:42

Dobre,dobre,ja po śmierci zamierzam trzymać się tego forum i różne historyjki tu wypisywać, a nawet draznić niektórych,hehe... :lol:
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: 000Lukas000 » 27 lis 2011, 21:16

A wiecie co ostatnio się zastanawiałem czy nie można by wykorzystać medialności do pisania na klawiaturze.

Zamiast ołówka i ręki były by ręce i klawiatura, szybkie i wygodne ;)

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Następna

Wróć do Pytania i odpowiedzi