Razorek pisze:Otóż kilka razy w tygodniu albo widzi w łazience jakąś postać (przez okienko w drzwiach) która "nie istnieje" (oczywiście materialnie.) Albo widzi postać siedzącą na miejscu pasażera gdy tata przyjeżdża by ją odwieźć ze szkoły.

poszukująca pisze:I teraz pojawiają się schody bowiem duchy podają czesto mylne informacje, które sprawdzone w necie okazują się fałszywe jak choćby nazwy miejscowosci. Dlaczego to robią? Wiekszośc z nich chce przejśc dalej ale nie wiem czy jest sens z nimi rozmawiać i wypytywać czy od razu odesłać.

Jak w temacie. Problem nie dotyczy mnie, lecz mojej dziewczyny.
cthulhu87 pisze:poszukująca pisze:I teraz pojawiają się schody bowiem duchy podają czesto mylne informacje, które sprawdzone w necie okazują się fałszywe jak choćby nazwy miejscowosci. Dlaczego to robią? Wiekszośc z nich chce przejśc dalej ale nie wiem czy jest sens z nimi rozmawiać i wypytywać czy od razu odesłać.
Przekazy od duchów mogą mieszać się z tworami Twojej własnej podświadomości (w której w sposób bezwiedny powstają rożne fantazje, czasami w sposób luźny nawiązujące do rzeczywistości). Innym powodem może być celowe wprowadzanie w błąd przez duchy niższe, po to by odciągnąć Cię od poważniejszych zajęć.
Myślę, że mimo wszystko jest to dar, który - skoro już się pojawił - warto wykorzystać dla dobra swojego i potrzebujących. Jeśli potraktować mediumizm jako służbę i odwołać się do ewangelicznej zasady "darmo otrzymaliście, darmo dawajcie", może to być naprawde piękna rzecz, wzniosła misja na całe życie. Pozdrawiam i polecam "Księgę mediów" Kardeca : )
duchy podają czesto mylne informacje, które sprawdzone w necie okazują się fałszywe jak choćby nazwy miejscowosci. Dlaczego to robią?

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości