O. Joseph-Marie Verlinde cz. 1 - świadectwo

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: O. Joseph-Marie Verlinde cz. 1 - świadectwo

Postautor: 000Lukas000 » 04 paź 2011, 18:40

Cały nasz Artur, zignorował 1\3 Biblii by nie musieć stanąć przed faktami.
I jak tu z nim rozmawiać?

No ale tak, my bluźniemy, ponieważ pokazujemy mu to co pisze w Biblii, a nie ma większego bluźnierstwa niż zacytowanie nie tych fragmentów Pisma Świętego jakich życzył by sobie Artur
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: September518 » 04 paź 2011, 19:20

artur pisze: Co Ty byś zmieniła w naukach Jezusa aby Ci Kościół katolicki, który jest Jego ciałem, pasował?

Nie ważyłabym się zmieniać nauk Jezusa Chrystusa.

Dziwię się, że można uważać kosciół jakiegokolwiek wyznania za Ciało Jezusa.

Nie jest moim zadaniem dawanie rad Kościołowi katolickiemu. Jest jaki jest i wcale nie musi mi pasować.
September518

Postautor: artur » 04 paź 2011, 19:35

September518 pisze:
artur pisze: Co Ty byś zmieniła w naukach Jezusa aby Ci Kościół katolicki, który jest Jego ciałem, pasował?

Nie ważyłabym się zmieniać nauk Jezusa Chrystusa.

Dziwię się, że można uważać kosciół jakiegokolwiek wyznania za Ciało Jezusa.

Nie jest moim zadaniem dawanie rad Kościołowi katolickiemu. Jest jaki jest i wcale nie musi mi pasować.

Ciało Chrystusa
Kościół jest "Ciałem Chrystusa. Przez Ducha Świętego i Jego działanie w sakramentach, przede wszystkim w Eucharystii, Chrystus, który umarł i zmartwychwstał, tworzy wspólnotę wierzących jako swoje Ciało"[9]. A Chrystus "jest Głową Ciała – Kościoła" (Kol 1, 18). Do tego Ciała Chrystusowego w pełni wcieleni są ci, którzy zostali ochrzczeni w Kościele albo do niego przyjęci, i nie odłączyli się od niego sercem. Dalej mając coraz to mniejszą łączność z Kościołem: katechumeni, wszyscy ochrzczeni, wierzący w jednego Boga, a nawet poszukujący Boga swoim sercem[10]

źródło
http://pl.wikipedia.org/wiki/Ko%C5%9Bci ... _katolicki
artur

Postautor: September518 » 04 paź 2011, 19:47

Wyrazy współczucia.
September518

Postautor: atalia » 04 paź 2011, 21:47

Niech wypowiedzą się mądrzejsi ode mnie:

"Gdy czytamy o obscenicznych historiach,niecnych uczynkach,okrutnych i poprzedzonych torturami egzekucjach,nieustannej chęci zemsty,którą wypełniona jest ponad połowa Biblii,dochodzimy do wniosku,że należałoby ją raczej nazwać słowem demona niż słowem bożym."
(Thomas Paine "The Age of Reason")

"Oświecenie to wyjscie człowieka ze stanu małoletniosci,w której był zatrzymany z własnej winy.Małoletniość to niezdolność posługiwania się rozumem bez kierunku nadanego przez inną osobę.Powiemy,że człowiek pozostaje w stanie małoletniości z własnej winy,jeśli przyczyną tego stanu nie jest nie jest niedostatek rozumu,ale brak decyzji i odwagi ,aby się nim posługiwać bez czyjegokolwiek kierownictwa.Sapere aude!Miej odwage posługiwać się własnym rozumem!"
(Immanuel Kant)

Arturze,błagam!W odpowiedzi proszę mi nie przysyłać ckliwych historyjek o cudownych nawróceniach lub budzących grozę opowieści o opętaniach,nie mających związku z powyższą wypowiedzią.
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: atalia » 04 paź 2011, 21:48

Uprzedzam reakcję: jako też cytatów z Biblii mówiacych,jakim to plugastwem jest spirytyzm,wróżby,magia,etc.
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: artur » 04 paź 2011, 22:33

atalia pisze:Niech wypowiedzą się mądrzejsi ode mnie:

"Gdy czytamy o obscenicznych historiach,niecnych uczynkach,okrutnych i poprzedzonych torturami egzekucjach,nieustannej chęci zemsty,którą wypełniona jest ponad połowa Biblii,dochodzimy do wniosku,że należałoby ją raczej nazwać słowem demona niż słowem bożym."
(Thomas Paine "The Age of Reason")

"Oświecenie to wyjscie człowieka ze stanu małoletniosci,w której był zatrzymany z własnej winy.Małoletniość to niezdolność posługiwania się rozumem bez kierunku nadanego przez inną osobę.Powiemy,że człowiek pozostaje w stanie małoletniości z własnej winy,jeśli przyczyną tego stanu nie jest nie jest niedostatek rozumu,ale brak decyzji i odwagi ,aby się nim posługiwać bez czyjegokolwiek kierownictwa.Sapere aude!Miej odwage posługiwać się własnym rozumem!"
(Immanuel Kant)

Arturze,błagam!W odpowiedzi proszę mi nie przysyłać ckliwych historyjek o cudownych nawróceniach lub budzących grozę opowieści o opętaniach,nie mających związku z powyższą wypowiedzią.

czego więc oczekujesz ode mnie?
artur

Postautor: cthulhu87 » 05 paź 2011, 08:44

atalia pisze:proszę mi nie przysyłać ckliwych historyjek o cudownych nawróceniach lub budzących grozę opowieści o opętaniach

:twisted: :twisted: :twisted: :

"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: atalia » 05 paź 2011, 09:06

:lol: :lol: :lol:
Do Artura:czego ja oczekuję od Ciebie?Należałoby raczej spytać,czego Ty oczekujesz od nas...Ośmielę sie zauważyc,ze to Ty przyszedłes tu prostować nasze drogi,a nie odwrotnie...
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: artur » 05 paź 2011, 09:22

atalia pisze::lol: :lol: :lol:
Do Artura:czego ja oczekuję od Ciebie?Należałoby raczej spytać,czego Ty oczekujesz od nas...Ośmielę sie zauważyc,ze to Ty przyszedłes tu prostować nasze drogi,a nie odwrotnie...

No to kontynuuję prostowanie...
Przepiękne świadectwo jednego z najniebezpeczniejszych bandytów lat dziewięćdziesiątych
http://youtu.be/xIMv80rYSSM
http://youtu.be/h4g6TyUNBi8
artur

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi