Problemy Marysi

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Problemy Marysi

Postautor: cthulhu87 » 12 wrz 2011, 19:38

000Lukas000 pisze:Otóż to, materia nie wpływa na duchy, a woda to materia.

Obawiam się, że aby zrewidować ten pogląd wystarczy łyknąć sobie setkę spirytusu :)
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Zbyszek » 17 wrz 2011, 13:38

Aby zrozumieć ceremonie, którą opisałem wcześniej, należy zapoznać się ze sposobem w jakim odbywa się kontakt, ducha z medium. Jak wiadomo musi dojść do synchronizacji, pola wibracyjnego. Medium przez wprowadzenie się w trans, podnosi, swoje wibracje, natomiast duch chcący skontaktować się z tym medium musi je obniżyć. Jednym słowem wibracje muszą być zbliżone by nastąpił kontakt. Woda w wypadku opisanym jest nośnikiem, dużych wibracji, przekazanych przez ducha udzielającego pomocy. W ten sposób oddziela się intruza prześladującego, od ofiary. Proces należy powtarzać, gdyż wibracje wracają po jakimś czasie do stanu normalnego i może nastąpić powrót ducha. Dlatego szczerej modlitwy nic nie zastąpi, bo opisany proces może być krotko trwały. Wody do świecenia mieszkań używają księża, chodzący po kolędach, czyli na pewno jest coś w tym. Na temat wibracji i kontaktów z duchami w swoich opowiadaniach opisuje Francisco Candido Xavier.
Zbyszek
spirytysta
spirytysta

Postautor: 000Lukas000 » 19 wrz 2011, 13:32

Mówisz o tym że medium musi wejść w trans, ale przecież trans nie obowiązuje we wszystkich rodzajach medialności.
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: Zbyszek » 20 wrz 2011, 19:55

Mówiąc o transie opierałem się na kontakcie, zorganizowanym przez grupę spirytystyczna, od którego zależny jest pewien rodzaj mediumizmu. Pomijając ten watek wszystkie kontakty polegają na wibracjach. Człowiek z niskimi wibracjami ma kontakty z duchami niskimi, gdyż jego wibracje są zbliżone do wibracji tego ducha. Żeby osiągnąć pewna jakość kontaktów, wibracje medium muszą być jak najwyższe. Podnieś je można przez rozwój moralny.
Ze swoich spostrzeżeń mogę ci powiedzieć ze trans może być świadomy i nieświadomy, przez to dużo ludzi nie zdaje sobie sprawy z kontaktu. Nie wiem czy spostrzegłeś kiedyś u siebie stan lekkiego uniesienia w którym, wydaje ci się ze wszystko lepiej rozumiesz. W takim momencie możliwe ze masz kontakt bezpośredni z twoim opiekunem. Autorzy książek choć maja duże doświadczenie w sprawie mediumizmu, zawsze piszą, ze jeszcze wszystkiego na ten temat, nie wiemy.
Zbyszek
spirytysta
spirytysta

Postautor: 000Lukas000 » 20 wrz 2011, 20:56

Tak, to co mówisz może być prawda, a z jakim medium macie do czynienia? Mówiącym?
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: Voldo » 20 wrz 2011, 21:13

Zbyszek pisze:Nie wiem czy spostrzegłeś kiedyś u siebie stan lekkiego uniesienia w którym, wydaje ci się ze wszystko lepiej rozumiesz.

Ja tam czasem (ale to bardzo rzadko) doświadczam przez chwilę uczucia, że wszystko ma sens i ogólnie jest pięknie tak, jak jest... I wtedy wyobrażam sobie, że tak właśnie wygląda życie po porzuceniu ciała materialnego... Gdy już nie ma kłopotów związanych z materią...
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: Zbyszek » 20 wrz 2011, 21:54

000Lukas000 pisze:Tak, to co mówisz może być prawda, a z jakim medium macie do czynienia? Mówiącym?

Centrum posiada system przygotowawczy i rozwojowy mediumizmu. Na praktykach, spotkałem się z większa ilością medium mówiących, brakuje tutaj medium piszących. W tej chwili odbywa praktykę, jedna lub dwie panie, które zaczynają pisać, ale jeszcze nie kontrolują się dobrze.
Zaskoczył mnie medium widzący, który opisał, wiele postaci uczestniczących w kontaktach z innymi osobami.
Zbyszek
spirytysta
spirytysta

Postautor: atalia » 20 wrz 2011, 22:03

:shock: O rany!!!
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Zbyszek » 20 wrz 2011, 22:05

Voldo pisze:Ja tam czasem (ale to bardzo rzadko) doświadczam przez chwilę uczucia, że wszystko ma sens i ogólnie jest pięknie tak, jak jest...

Dawniej na spacerach, opanowywało mnie uczucie, które nie miałem pojęcia skąd się brało, dopiero poznanie mechanizmu mediumizmu, pozwoliło mi zrozumieć ze to był kontakt, z duchem opiekuńczym.
Zbyszek
spirytysta
spirytysta

Postautor: 000Lukas000 » 21 wrz 2011, 08:30

Atalio coś się tak zdziwiła, przecież nie gadamy tu o cudach tylko zwykłych naturalnych umiejętnościach. :lol:

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi