Czego zabraknie

Czyli odrobina humoru na naszym "poważnym" forum...

Re: Czego zabraknie

Postautor: animus » 16 wrz 2011, 22:06

Nie rozumiem...
Naprawdę nie rozumiem, dlaczego w taki właśnie sposób interpretowane są moje tutaj wpisy? Skąd takie dziwne wnioski, zarzuty, wrażenie? Spotykam się z tym, taką reakcją, po raz pierwszy. Przecież to nie polega na prawdzie.
Oczywiście, że się nie obrażam, i oczywiste, że nad tym, co napisała Atalia, Lukas i generalnie nad tym co i i w jaki sposób tu pisałam, raz jeszcze poważnie się zastanowię.
W tej chwili jest mi zwyczajnie przykro i nic z tego nie rozumiem...
Przepraszam Was. Nikogo nie mam zamiaru pouczać, manipulować, wywyższać się. To naprawdę jakieś kosmiczne nieporozumienie.
Aż się już boję pisać na tym Forum cokolwiek...

Pozdrawiam!
m.
animus

Postautor: animus » 17 wrz 2011, 07:45

Przespałam się z tym i przemyślałam.
Jeżeli moje wpisy na tym Forum wywołują aż takie emocje, złość, nienawiść, ataki i prowadzą do tak dziwnych wniosków, czy kilku, czy choćby nawet jednej osoby, to jakakolwiek rozmowa w takiej atmosferze, w moim odczuciu, naprawdę nie ma sensu. Przykro mi, ale w atmosferze agresji nigdy rozmawiać nie potrafiłam i nie chcę. Wolę się wycofać i nikogo tu nie drażnić.
Jeżeli ktokolwiek i kiedykolwiek poczuł się osobiście dotknięty czy urażony moim komentarzem, jeżeli wywołałam inne wrażenie od zamierzonego, to raz jeszcze serdecznie Każdego przepraszam i zapewniam, że jest mi bardzo przykro, ponieważ nic poza zwyczajną ludzką życzliwością mną nie kieruje. Mogę przyznać się do ignorancji, ale na pewno nie do złych, nieuczciwych czy nieczystych intencji.
Nadal nie chowam do nikogo urazy, ale pchanie się na siłę tam, gdzie mnie nie chcą, również nie leży w mojej naturze.
Przepraszam i dziękuję.
Pozdrawiam serdecznie,
m.
animus

Postautor: atalia » 17 wrz 2011, 08:57

Czyli co?Inni są be a ja cacy?
Nie wyciągnęłas żadnych wniosków z tej lekcji.
Ale co tam,nie moja to już sprawa.

Chciałabym jeszcze tylko dodać,ze nie nienawidzę żadnej istoty na ziemi.

Niech Cię Bóg prowadzi.
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: 000Lukas000 » 17 wrz 2011, 10:10

Czyli jednak jest to manipulacja, pierwszy post był ok i się cieszyłem że się pomyliłem ale drugi mnie otrzeźwił, znowu te same zagrania, znowu granie poszkodowanej, mówienie że się odejdzie z forum, oraz odwracanie kota do góry ogonem.
Jak powiedziała atalia "inni są be a ja cacy"

O mnie za mnie pisz sobie dalej pani animus, po to jest to forum, części z nas przynajmniej wie z kim ma do czynienia.
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: animus » 17 wrz 2011, 10:18

atalia pisze:Czyli co?Inni są be a ja cacy?
000Lukas000 pisze:Jak powiedziała atalia "inni są be a ja cacy"

Ludzie, na Boga, co za insynuacje? Nigdy mi nawet przez myśl coś podobnego nie przeszło. Jeżeli cokolwiek jest nie tak, zawsze siadam w spokoju i przyczyny szukam w sobie.
Dziękuję za odpowiedzi.
Raz jeszcze przepraszam Atalio i przepraszam Lukasie, jeżeli w czymkolwiek Was uraziłam.

Podejmowałam już kilka prób, nawet na początku, już po pierwszych atakach Atalii, ale niestety nie wiem, jak usunąć się z tego Forum.

atalia pisze:Niech Cię Bóg prowadzi.

Wzajemnie Atalio.

Pozostaję z szacunkiem,
m.
animus

Postautor: 000Lukas000 » 17 wrz 2011, 11:00

Skończysz wreszcie z tą manipulacją? Myślisz że wszystkim jesteś w stanie zamydlić oczy ładnymi słówkami i zagrać na uczuciach?

Nie wierzę w tą twoją wersję, z jednego powodu, kreujesz się na znawczynie ludzkiej natury a nie jesteś w stanie dostrzec tego co znajduje się w twoich postach, i tego co cały czas robisz.
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: atalia » 17 wrz 2011, 14:17

Heheh..."nie wiem,jak sie usunać z tego forum"- kpisz,czy o droge pytasz?
Juz dwukrotnie sie usuwałas-widocznie trudno Ci rozstać sie z naszym miłym towarzystwem.

"Ataki"Atalii-wypraszam sobie...nie ataki,tylko normalną,zgodną z zasadami polemikę,na co jak zwykle nie odpowiedziałaś,snujac swoje poboczne i unikające poruszanego tematu wywody.

Weź pod uwage niezbity fakt,że jedynie September ucieszyła się z Twego powrotu(to ile ich bedzie ?),a pozostali słówkiem się nie zająknęli,ze Twoja obecność jest tu mile widziana-wręcz przeciwnie,okazało się ,że to raczej ja tu jestem potrzebna i dobrze odbierana.

Czy to nie dało Ci porządnie do myślenia i nie skłonilo do wyciagniecia stosownych wniosków?.Ano nie.
Pamiętaj :"vox populi vox Dei". :lol:
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: atalia » 17 wrz 2011, 20:29

Dla dobra forum proponuję nastepujące rozwiązanie patowej sytuacji,jaka tu zaistniała:

1.Prosiłabym Animus o jednoznaczne zdeklarowanie,czy nadal zamierza tu pisywać.Ja wtedy usunę się na dobre-doszłam do wniosku ,że tak będzie lepiej dla wszystkich(może nie dla mnie,ale dla dobra ogółu zrobię to).

2.Następnie poprosiłabym moderatorów forum o usunięcie tego wzbudzajacego negatywne emocje tematu po to, by nie gorszyć szczególnie osób nowoprzybyłych-sądzę,ze założyciel tematu,Lukas,jako człowiek obdarzony dużą doza zdrowego rozsądku nie będzie miał nic przeciwko temu.

Czekam na decyzję Animus.
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Voldo » 17 wrz 2011, 20:45

atalia pisze:tak będzie lepiej dla wszystkich

No nie wiem...
Ja bym tak nie powiedział, że będzie lepiej dla wszystkich.
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: atalia » 17 wrz 2011, 20:52

:)
atalia
spirytystka