Aborcja

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Aborcja

Postautor: atalia » 06 wrz 2011, 20:07

Płeć akurat nie ma tu nic do rzeczy-albo jest się zwolennikiem aborcji,albo nie...
Tu nie ma sytuacji posrednich :"w zasadzie jestem przeciw,ale dopuszczam pewne wyjątki"-z duchowego punktu widzenia NIE MA żadnych wyjatków, a aborcja jest złem.
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Nikita » 07 wrz 2011, 08:44

Kobiety sa czasami w bardzo ciezkich sytuacjach i byc moze dla tego dziecka tez lepiej jest zakonczyc te wedrowke niz zyc w biedzie i miec np ojca pijaka...ja tam nie bede osadzac nikogo...

Poza tym Ziemi grozi przeludnienie...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: atalia » 07 wrz 2011, 09:29

Z duchowego punktu widzenia życie w biedzie i posiadanie ojca pijaka (vide ja) moze byc wielce korzystne i przyczynić się do poczynienia znacznego postepu na drodze ewolucji duchowej.
Problem w tym,czy się w to wierzy,czy nie...
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: methyl » 07 wrz 2011, 13:22

Otóż to.
Z punktu widzenia spirytyzmu można powiedzieć, że "im gorzej (w życiu), tym lepiej" :mrgreen:
arecki

"Wiedza to jedyny skarb podążający za swym właścicielem" - przysłowie chińskie
Awatar użytkownika
methyl

Postautor: cthulhu87 » 07 wrz 2011, 15:04

methyl pisze:Z punktu widzenia spirytyzmu można powiedzieć, że "im gorzej (w życiu), tym lepiej"

Aczkolwiek daleko posunięte uogólnienia mogą prowadzić do nadużyć. Ktoś gotów pomyśleć, że jak pobije człowieka tak, że ten trafi na wózek inwalidzki, tym samym zrobi mu przysługę. :P
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: atalia » 07 wrz 2011, 18:49

:lol: No tu to już odrobinę przegiąłes.
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Nikita » 08 wrz 2011, 19:12

Dla wielu ludzi lepiej byloby sie wogole nie urodzic...jak pomylse o Meksyku i co sie tam dzieje...gwalty na dzieciach na porzadku dziennym...czy rzeczyxwiscie jest to potrzebne>?
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: methyl » 09 wrz 2011, 07:24

Nikita pisze:Dla wielu ludzi lepiej byloby sie wogole nie urodzic

Patrząc z szerszej perspektywy nie można się zgodzić z tym stwierdzeniem.
Nikita pisze:jak pomylse o Meksyku i co sie tam dzieje...gwalty na dzieciach na porzadku dziennym...czy rzeczyxwiscie jest to potrzebne>?

A gdzie te Duchy miałyby odpokutować swoje dawne winy?
Po smierci, mając w nieustającej perspektywie zycie wieczne Duch zupełnie inaczej patrzy na ziemskie istnienie :roll:

Rzeczywistość, która istnieje, jest najlepszą rzeczywistością z możliwych 8-)
arecki

"Wiedza to jedyny skarb podążający za swym właścicielem" - przysłowie chińskie
Awatar użytkownika
methyl

Postautor: Nikita » 09 wrz 2011, 08:55

tez chce w to wierzyc ale jakas czesc mnie buntuje sie przeciwko zlu, na ktore Bog nie reaguje...pozwala sie mu dziac...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi