autor: 000Lukas000 » 28 cze 2011, 13:53
ateista jeżeli jest dobry to jest lepszy od chrześcijanina który jest zły.
Ale jeżeli chodzi już o ideologie to ateizm jest gangreną, jeżeli się rozprzestrzeni to morderstwa, kradzieże, gwałty itd. będą na porządku dziennym.
Sama pomyśl ateizm zakłada że jesteśmy zwierzętami, niczym więcej, po śmierci jest nicość i nie zostaną osądzone moje uczynki w inny sposób niż ten na ziemi.
Idę dalej więc z tą ideologią, jeżeli mnie nie złapią, a są kraje gdzie bardzo mała jest wykrywalność i duża korupcja mogę mordować zabijać gwałcić byle by MI było dobrze, jeżeli nawet ktoś kiedyś powie mi że nie powinienem tego robić i mi zagrozi to po prostu go zabije, jest w końcu tylko głupim zwierzęciem tak jak ja.
Po co mam pracować nad sobą, dbać o kogoś innego niż ja sam, i tak obu nas czeka to samo.
Oto masz czysty przykład logicznego wyniku Ateizmu i każdy kto ma choć trochę uczciwości i umie obiektywnie popatrzeć powie że to jest normalne następstwo tej ideologii, w końcu nie jeden raz coś takiego się widzi w naturze, a my jesteśmy jej częścią
A co do lektur polecam ci )Księge Duchów, Księge Mediów[To jest chyba podstawa]), oraz Niebo i Piekło.
czytam też Leona Denisa życie po śmierci, ale mi nie za bardzo podpadła do gustu
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;
Ew. Wg. Spirytyzmu