Slowa wypowiedziane w zla godzine

Najlepsze miejsce do tego, by zacząć przygodę z naszym forum. Przywitaj się, napisz, kim jesteś, jak do nas trafiłeś...

Re: Slowa wypowiedziane w zla godzine

Postautor: _Kacper » 06 sie 2011, 11:13

Mylisz przyczynę ze skutkiem.
To że coś powiedziałaś nie ma mocy sprawczej, świadczy raczej o tym że posiadasz pewne umiejętności prekognistyczne. Potrafisz przewidzieć najbliższe wydarzenia (i robisz to podświadomie, dlatego nie zdajesz sobie z tego sprawy). Nie obwiniaj się o nic, bo zwyczajnie NIE MASZ takiej mocy, żeby wywołać jakiekolwiek wydarzenie słowami. NIKT nie ma.
Wszystkiego dobrego :]
GG: 1680372
Awatar użytkownika
_Kacper

Postautor: 000Lukas000 » 06 sie 2011, 12:35

Kacper, jedna jaskółka nie czyni wiosny, kilka błahych przypadków nie czyni zdolności.
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: beata » 06 sie 2011, 13:11

oczywiście nawet przez mysl mi nie przeszło , że mam jakiekolwiek zdolności przewidywania , poprostu tak powiedziałm , że jedynie śmierć nam nie pozwoli przyjść na to wesele no i nie pozwoliła, wiem że to nie żadne umiejętności tylko zwykły zbieg okoliczności jednak w mojej podswiadomości głęboko to tkwi i nie pozwala mi o tym nie mysleć.
Pozdrawiam
Beata
beata

Postautor: _Kacper » 06 sie 2011, 13:39

Owszem, kilka błahych przypadków nie czyni zdolności, ale przecież tak nie napisałem :]
Chodziło mi o to, że prędzej koleżanka przewiduje wydarzenia, niż je wywołuje.

Z resztą, każdy z nas potrafi przewidywać przyszłość. Bliższą, dalszą, świadomie i podświadomie. Zdolności prekognistyczne ma każdy, ale nie każdy potrafi robić to na zawołanie. Nie powiecie mi że nigdy nie mieliście proroczych snów.
GG: 1680372
Awatar użytkownika
_Kacper

Postautor: 000Lukas000 » 06 sie 2011, 14:37

No przepowiadanie przyszłości, jeżeli chodzi ci o coś takiego że jak widzimy człowieka chorego na raka złośliwego którego nie da się już usunąć i przewidujemy że ten człowiek umrze no to się zgadzam.
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: tadyszka » 10 sie 2011, 09:30

moze masz podswiadome leki, o ktorych nawet nie wiesz ze istnieja.
moze twoj mozg podswiadomie o nich mysli, lub rozpamietujesz.

a wszystkie mysli, dobre czy zle maja moc sprawcza. zle czasami wracaja do nas odbite jak od tarczy.
i dlatego mozesz miec wrazenie ze dzieje sie to co myslisz
... Może wojny wciąż wybuchają dlatego, że jeden nigdy w całej pełni nie chce czuć tego, co cierpi drugi...
Bycie empatycznym to widzenie świata oczami drugiego, a nie widzenie własnego odbitego w jego
oczach...

spirytystka na emigracjii
Awatar użytkownika
tadyszka
spirytystka
spirytystka

Poprzednia

Wróć do Witamy!