Witam jestenm nowa na tym forun

Najlepsze miejsce do tego, by zacząć przygodę z naszym forum. Przywitaj się, napisz, kim jesteś, jak do nas trafiłeś...

Re: Witam jestenm nowa na tym forun

Postautor: atalia » 03 sie 2011, 10:30

wydaje mi sie,ze człowiek po tak wielkiej stracie potrzebuje jakiegos impulsu do dalszego życia,plasterka,deski ratunkowej,choćby byla ostra jak brzytwa...dlatego też są tutaj osierocone matki czy Nataliajagoda,która straciła wielka miłość na progu dorosłego zycia i przyszłosć maluje się przed nią w ciemnych barwach.
Ja chwyciłam tę deskę...i trzymam sie jej mocno... :kardec:
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: 000Lukas000 » 03 sie 2011, 12:49

Witam serdecznie, i współczuje oraz zapewniam że twoje dziecko żyje i choć nie znajduje się już w ciele jest przy tobie gdy o nim myślisz.
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Re: Witam jestem nowa na tym forun

Postautor: Voldo » 03 sie 2011, 13:16

beata pisze:pochowały rodziców (...) po jakims czasie zaczęli normalne życie, dlatego że miłość nabytą można wyrzucić z siebie ale wrodzoną (...) nigdy

Po pierwsze - witam Cię na forum :)

Po drugie - z cytatu wynika, że miłość do rodziców jest nabyta... Co się troszkę mija z prawdą.

Mam nadzieję, iż zagłębiając się w spirytyzm odnajdziesz spokój i pocieszenie, oraz, że zdasz sobie sprawę z tego, że Twój syn gdzieś tam jest. Że ma się dobrze, że ostatnią rzeczą, którą chce, jest to, byś się zamartwiała :)
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Re: Witam jestem nowa na tym forun

Postautor: beata » 03 sie 2011, 13:49

Po drugie - z cytatu wynika, że miłość do rodziców jest nabyta... Co się troszkę mija z prawdą.

OCZYWIŚCIE ŻE MASZ RACJĘ. DO RODZICÓW TEŻ JEST MIŁOŚĆ WRODZONA TYLKO NA MYSLI MIAŁAM TO ŻE NATURALNĄ KOLEJĄ RZECZY JEST POCHOWAĆ RODZICÓW, PRZEZYĆ ŻAŁOBE SMUTEK I WRÓCIC DO ZYCIA . W ODWROTNEJ SYTUACJI GDY TO RODZIC CHOWA SWOJE DZIECKO NIE MA SZANS NA NORMALNOŚĆ , BO SYTUACJA JEST ODWROTNA. 303 DNI TEMU ZGINĄŁ MÓJ SYN A MÓJ STAN PSYCHICZNY Z DNIA NA DZIEN JEST CORAZ GORSZY, ŁAPIĘ SIĘ WSZYSTKIEGO ALE NIC NIE POMAGA . WIĘC NIE MOZNA PORÓWNYWAĆ ŚMIERCI RODZICÓW DO SMIERCI DZIECKA. CO PRAWDA JA NIE POCHOWAŁAM RODZICÓW ALE MÓJ MĄŻ OBYDWOJE. I WIDZĘ JAKA JEST RÓŻNICA W JEGO ŻAŁOBIE SMUTKU I BRAKU SENSU ŻYCIA
POZDRAWIAM
BEATA
beata

Postautor: atalia » 03 sie 2011, 14:07

Voldo,Beatka nie zdażyła się jeszcze zapoznac z załozeniami filozofii spirytystycznej.Na wszystko przyjdzie czas...
Beatko,moze bys przeczytała którąś z najważniejszych ksiażek spirytystycznych,np."Niebo i piekło według spirytyzmu"("Ksiega Duchów " bedzie wkrótce.)Z pewnoscią pomogloby Ci to zorientować się o co w tym wszystkim chodzi.Na mnie ksiażka,o której wspomniałam,wywarła dobroczynny i terapeutyczny skutek. :)
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: beata » 04 sie 2011, 14:47

Wiem że wszyscy szukamy jakiejs prawdy, nie potrafię czytać teraz gazet o książkach nie mysle bo czytam i tak nie wiem co przeczytałam oglądam telwizję i tak nie wiem co oglądam, poprostu moje mysli oprócz snu są cały czas przy moin Synu. Nie potrafie inaczej. Dlatego znalazłam tą stronę aby dowiedzieć się coś o zyciu po śmierci od osób które wiedzą dużo więcej ode mnie, miały jakies doswiadczenia , a najwięcej interesuję mnie czy ktos z Was miał do czynienia z medium. Może to głupi pomysł ale jedyny który chodzi mi po głowie aby choc raz jeden jedyny jeszcze porozmawiać z moim Synem. odszedł tak nagle ( był jedynakiem) i chciałabym Jemu jeszcze tyle powiedzieć i ostatni raz utulić i ucałować.
Pozdrawiam
Beata
beata

Postautor: Sylwina » 04 sie 2011, 17:09

Witam
Choć życie nig­dy nie jest spra­wied­li­we, to jed­nak by­wa interesujące.
Jonathan Carroll
Sylwina

Postautor: Voldo » 04 sie 2011, 17:54

beata pisze:chciałabym Jemu jeszcze tyle powiedzieć

Mówić do niego możesz zawsze, on na pewno usłyszy wszystko :)
I nie myśl, że już go nigdy nie spotkasz. Bo napewno gdzieś, kiedyś, się zobaczycie.
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: September518 » 04 sie 2011, 18:59

Dobre słowa ociupinkę pomagają w bólu.
W Księdze Mądrości jest spory fragment o przedwcześnie Zmarłych-Sprawiedliwych.
W Ewangelii Według Spirytyzmu w rozdziale V znamienna jest m.in. część: Utrata ukochanych osób. Przedwczesna śmierć.
Pomocne są też np.: (F.Brune) "Umarli mówią do nas", (R. Moody) "Życie po życiu" i inne.
September518

Postautor: 000Lukas000 » 04 sie 2011, 20:21

Myślę Beato że powinnaś sobie poczytać w dziale "Spirytyzm w polsce" temat
"Divaldo Franco w Polsce - maj 2011" zacznij od 5 strony.
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

PoprzedniaNastępna

Wróć do Witamy!