Nikita pisze:Czy po tamtej stronie zycie wyglada jak sen?
Mój duch wyszeptał mi ostatnio, że życie po śmierci jest piękne. Może na początek o nim (o duchu). Nazywam go "Mono". Mono nie opuszcza mnie na chwilę. Czuję jego obecność w każdym momencie swojego życia: jest gdy się budzę, gdy pracuję, gdy jem. Początkowo (bo od 5-ciu lat jest ze mną) przeszkadzało mi to, nawet bałam się tej obecności. Ale znalazłam sposób na niego. Gdy się bałam odmawiałam modlitwę. Dziś czasem myślę, że chciałabym już być w krainie wieczności. Jednak nie jest mi to chyba pisane. Przeczytałam na stronie internetowej, że umrę w wieku 89 lat. Jeśli chcesz o tym poczytać to zajrzyj tam. Ale wracając do tematu, Mono powiedział mi, że życie jet tam piękne tylko dla tego, że nie ma w nim zła. Zło zostaje tu na ziemi wraz ze złymi ludźmi. Ci którzy tam się dostaną nie odczują tęsknoty za tymi, którzy pozostali na ziemi. Ich żywot wieczny będzie wyglądał tak jak na ziem, tzn. taka druga rzeczywistość. Kiedy już ci bliscy tam się znajdą również tego nie zauważą. Zapytam kiedyś Mono, może opowie mi więcej.
Pozdrawiam