Wgląd w życie przeszłe jeszcze żyjących, przez ducha

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Wgląd w życie przeszłe jeszcze żyjących, przez ducha

Postautor: Blady2012 » 08 lip 2011, 17:53

Witam,

Czy duch ma możliwość wglądu do życia innych osób ? tj. np. duch chce zobaczyć jak wyglądała przeszłość (życie) naszej ukochanej osoby, by dowiedzieć się między innymi dlaczego jest takim a nie innym człowiekiem, albo czy była szczera z obecnym duchem za jego życia
Blady2012

Re: Wgląd w życie przeszłe jeszcze żyjących, przez ducha

Postautor: Zbyszek » 08 lip 2011, 22:57

Pytanie które zadajesz może być zrozumiane dwuznacznie, to jest, czy chodzi o życie teraźniejsze, czy poprzednia reinkarnacje. Duchy wyższe mogą zobaczyć poprzednie życia, każdego wcielonego, ale nie ujawniają tego nikomu, z jednym warunkiem, ze jest ta wiadomość potrzebna w rozwoju moralnym tej osoby. Natomiast jeżeli dotyczy życia teraźniejszego, każdy duch może wyczytać z myśli danej osoby jego przeszłość jeżeli ta osoba myśli w tym momencie o tym. Zajmują się tym przeważnie duchy niższe.
Zbyszek
spirytysta
spirytysta

Postautor: Zbyszek » 08 lip 2011, 23:09

Przepraszam, ale nie przeczytałem dobrze tytułu, stad poprzednia pomyłka.
Często osoby posiadające zdolności medialne, z pomocą ducha czytają myśli danej osoby, z stad nieraz mówią co zgadza się z twoim przypadkiem. Sposób na to jest prosty, starać się zwrócić swoje myśli w inna stronę, w momencie sesji
Zbyszek
spirytysta
spirytysta

Postautor: Blady2012 » 09 lip 2011, 10:36

Nie do końca o to mi chodzi. Podam przykład:
Jestem duchem, i chcę zobaczyć przeszłość obecnego życia jakiejś osoby, i pytanie brzmi czy mam wgląd do tego w taki sposób, że widzę nie tylko myśli ale retrospekcję z obrazem, dźwiękiem itd. ukazującą mi przeszłość obecnego życia danej osoby
Blady2012

Postautor: atalia » 09 lip 2011, 11:10

Ja uwazam,ze zależy to od stopnia zaawansowania danego Ducha i celu,jakiemu taka przyszła retrospekcja ma słuzyc.Na pewno nie każdy Duch ma wglad do takiego archiwum wydarzen przeszłych i przyszłych ,zwanego też przez niektórych Kroniką Akaszy.Zapewne w niektórych przypadkach Duchy Wyższe mogą oglądac taki filnik ,ale trzeba też zastanowić sie,na ile przyszłosć jest zdeterminowana w chwili ,gdy o niej myślimy.
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Zbyszek » 09 lip 2011, 12:17

Możliwe jest ze duch opiekuńczy danej osoby ma wgląd w jej życie. Chcąc pomoc osobie której pomaga, musi znać wady tej osoby.
Zbyszek
spirytysta
spirytysta

Postautor: cthulhu87 » 09 lip 2011, 13:53

Prędzej czy później zawsze się wyda, kto oszukiwał w wista.
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Blady2012 » 10 lip 2011, 11:07

jaka wista?
Blady2012

Postautor: atalia » 10 lip 2011, 11:21

Wist to taka gra karciana retro podobna do brydża.
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: konrad » 28 lip 2011, 14:57

atalia pisze:Wist to taka gra karciana retro podobna do brydża.

Cthulhu87 żyje chyba w XIX wieku jeszcze :D

A co do wglądu w nasze przeszłe życia: na pewno nasz duchowy przewodnik ma taką wiedzę. A co do innych duchów: o ile pamiętam z KD, duchy czytają w sobie jak w otwartej księdze, więc wygląda na to, że wiedzą bardzo dużo, a może nawet i wszystko. Patrz pytanie 285 w KD :D

Z drugiej strony wygląda też na to, że nie działa to zawsze. Wszystko zależy od sytuacji, stopnia rozwoju danego Ducha. Jeśli duch nie jest za bardzo rozwinięty, może z trudem przypominać sobie swoje własne wcielenia, nie mówiąc już o wcieleniach innych duchów :)
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Wróć do Pytania i odpowiedzi