Jakie są zaczątki Medium Piszącego

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Jakie są zaczątki Medium Piszącego

Postautor: Zbyszek » 05 lip 2011, 21:01

Podstawa do kontaktów z tamtym światem jest przede wszystkim dyscyplina. Polega to na tym żeby wszystkie kontakty odbywały się w terminie ścisłe określonym przez ciebie, /dzień, godzina/ unikniesz w ten sposób niespodziewanych kontaktów na przykład na ulicy lub w innym niestosownym miejscu. Pojawianie się odpowiedzi w głowie, może świadczyć ze masz tez zdolność medium intuicyjnego. Natomiast zdolność automatycznego pisania, rozwija się w rożny sposób w zależności od fluidów i materii organizmu jaka posiadasz. Na początku pojawiają się często niezrozumiale wiadomości,z pismem na cala stronę, które z czasem nauki nabierają bardziej wyrazista czytelność. Żeby nie przyciągnąć duchów niższych, należy unikać pytań kierowanych zwykłą ciekawością. Należy zadawać pytania które, pomogą tobie lub innym w rozwoju duchowym, wtedy twoje kontakty będą poważniejsze i przyciągniesz duchy wyższe. Nie ufaj ślepo we wszystko co ci przekażą, bo jak na pewno wiesz lepiej odrzucić dziesięć wiadomości prawdziwych, niż przyjąć jedna fałszywą. Nie wiem jakie masz wiadomości na temat spirytyzmu, ale musisz nauczyć się, rozróżniać, kontakty jakie będziesz miał, gdyż często nie będzie to ten duch który myślisz, dlatego nieraz polecane jest w pierwszych kontaktach, kontakt z duchem osoby która znałeś za życia./Rodziny/ Pomoże ci to w poprawnej identyfikacji .
Zbyszek
spirytysta
spirytysta

Postautor: atalia » 05 lip 2011, 21:11

Bardzo rzeczowo Zbyszek to ujął... :)
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: 000Lukas000 » 05 lip 2011, 21:34

wiem czytałem księgę duchów i mediów, bez tej wiedzy bym się za to nie zabierał.
Dzięki za informacje.

U mnie to nie jest raczej słowotok, tylko nieregularne drukowane proste odpowiedzi, dlatego też podchodzę do tego bardziej sceptycznie, by nie popaść w złudzenia.
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: Zbyszek » 05 lip 2011, 22:09

Osobiście przeczytałem cala teorie Allana Kardeca i wiele innych książek których nie znajdziesz w języku polskim, uczestniczę jak tylko mogę na cotygodniowe spotkania do centrum, ale uważam ze nie jestem jeszcze przygotowany na zrobienie ostatniego kroku w kierunku, seansów spirytystycznych lub sprawdzenia czy posiadam zdolności medialne, dlatego wszystkim polecam dużo cierpliwości i nie spieszenie się z poznaniem tamtej strony. Zawsze sobie mowie,jak „im” będę potrzebny dadzą mi znać.
Zbyszek
spirytysta
spirytysta

Postautor: atalia » 05 lip 2011, 22:09

Myślę,że to bardzo zdrowe podejście-nie popadłeś w nadmierny entuzjazm i podchodzisz do rzeczy nadzwyczaj ostrożnie.Tak trzymaj! :)
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: cthulhu87 » 05 lip 2011, 22:27

To trochę dziwne, że próbujesz nawiązać kontakt i nie bardzo wiesz o co konkretnego pytać duchy :)
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: 000Lukas000 » 06 lip 2011, 07:53

Są rzeczy o które chce zapytać, inaczej bym tego nie robił, teraz chodziło tylko o pytanie które by mogło pokazać czy to nie jest jakaś moja podświadomość.

I tak jak myślałem, to była podświadomość, na pytanie pojawiła się odpowiedź "nie wiem" :roll:

Dlatego to nie może być komunikat z świata duchów, dodatkowo drukowane litery które też nie dawały mi za bardzo spokoju no i zamiast potoku słów, jak to powiedział zbyszek były przeważnie "TAK" i "NIE", czasami króciutko coś więcej.
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: Zbyszek » 06 lip 2011, 20:03

Zaczynając praktyki pisania nie muszą pojawiać się od razu cale zdania, tak jak ty uczysz się być podatny na rożne próby pisania, duch który chce nawiązać z tobą kontakt tez od razu nie opanuje twojej reki i nie napisze książki. Cala szkoła pisma automatycznego może potrwać dość długo, zależy to od materi i fluidów jakie posiadasz.
Zbyszek
spirytysta
spirytysta

Postautor: konrad » 07 lip 2011, 00:33

Zbyszek pisze:Zaczynając praktyki pisania nie muszą pojawiać się od razu cale zdania, tak jak ty uczysz się być podatny na rożne próby pisania, duch który chce nawiązać z tobą kontakt tez od razu nie opanuje twojej reki i nie napisze książki. Cala szkoła pisma automatycznego może potrwać dość długo, zależy to od materi i fluidów jakie posiadasz.

Zgadza się. Na nawiązanie kontaktu, a tym bardziej na dłuższą rozmowę czasem trzeba czekać tygodniami, a nawet miesiącami.

Najważniejsza jest dyscyplina, dyscyplina i dyscyplina :D :chico:
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Poprzednia

Wróć do Pytania i odpowiedzi