Jakie są zaczątki Medium Piszącego

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Jakie są zaczątki Medium Piszącego

Postautor: 000Lukas000 » 05 lip 2011, 08:12

Pytam bo niesystematycznie ale próbuje rozwijać u siebie medialność piszącą.

Wczoraj zaczęły się pojawiać litery, proste odpowiedzi, TAK NIE.
Dziś pytałem się o pewną moją słabość z którą nie mogę sobie poradzić, jak ją zwalczyć, odpowiedź była "Modlitwa do Boga".
Kiedy zapytałem o coś innego, odpowiedź była "koniec".
Zapytałem jeszcze czy mamy zakończyć odpowiedź brzmiała "TAK".

Litery są nieregularne, czasami bardzo nie wyraźne że tylko po ruchach ręki i kontekście je rozpoznaje. Pisane drukowanymi. Czasami odpowiedzi są jakby wbrew temu co ja myślę.
Pomiędzy odpowiedziami często były linie od ołówka jak ręka się posunęła wzdłuż, ale dziś już nie w takim stopniu

Zastanawiam się więc jakie niektórzy z was mieli początki, jaka jest szansa na to że to moja podświadomość, część ukryta mojego własnego ducha mi odpowiada.
O co powinienem zapytać by się o tym przekonać.
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Re: Jakie są zaczątki Medium Piszącego

Postautor: atalia » 05 lip 2011, 08:31

Mam pytanie:
Czy Twoja ręka sama pisze odpowiedzi,czy też najpierw pojawiaja sie one w głowie?
To znaczy,czy odpowiedzi te pojawiaja się niezależnie od Twojej woli?
Jesli mamy do czynienia z pismem automatycznym(zwanym też psychografią) ,ręka "żyje swoim zyciem" i pisze sama,bez udziału świadomosci ,natomiast w wypadku pisma intuicyjnego odpowiedzi czy zdania pojawiają sie najpierw w umysle piszącego,a następnie ręka przelewa je na papier.
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: 000Lukas000 » 05 lip 2011, 08:40

Trudno jest mi na razie to rozeznać, domyślam się co będzie napisane, może pierwsze pojawiają się w głowie, nie jestem jeszcze w stanie tego stwierdzić w 100%.
Ale nie wiem na ile to są moje domysły a na ile działanie intuicyjne, najlepiej postaram się o niczym nie myśleć, wyczyścić umysł wtedy zobaczę co się stanie.
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: atalia » 05 lip 2011, 10:41

Proponuję,zebys spróbował nawiązac kontakt ze swoim Duchem Przewodnikiem,prosząc go(ją),by odpowiedział na Twoje pytania.Ciekawa jestem,czy odpowie...
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: 000Lukas000 » 05 lip 2011, 10:45

Moje pierwsze pytania brzmiały - czy jesteś tutaj i możesz nawiązać ze mną kontakt - TAK
Czy jesteś moim duchem opiekunem - TAK.
Zapytałem się też czy wtedy w nocy widziałem jego - TAK

pierwsze chce się dowiedzieć czy to autentyczne, później dokładnie z kim mam do czynienia

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: atalia » 05 lip 2011, 13:30

Jednak,tak jak przypuszczałam ,najprawdopodobniej to był Twój Duch Opiekun. :)
Spróbuj zadac mu pytanie wymagajace dluzszej odpowiedzi,moze dotyczace spraw swiata duchowego...ciekawe,co odpowie.
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: 000Lukas000 » 05 lip 2011, 13:46

Nie przychodzi mi nic do głowy, chyba się nie obrazi jak spytam ciebie o propozycję, najlepiej z dziedzin o których nie mam bladego pojęcia.

Moja świadomość dostaje fiksacji, ciągle mi teraz dogaduje „”ogłupiałeś? Sam sobie to piszesz i tyle, wmawiasz sobie to i później się pojawia;)

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: atalia » 05 lip 2011, 13:58

Oczywiscie najbardziej wiarygodne przesłanie jest wtedy,gdy reka pisze sama bez udziału woli i umysłu piszacego.Chico Xavier na przykład w czasie pisania wiadomosci przeznaczonej dla rodziców zmarłego dziecka swobodnie z nimi rozmawiał,a jego ręka w tym samym czasie bezwiednie zapisywała przekaz. :chico:
Spróbuj moze na poczatek zapytac swego przewodnika o jego imię i o to ile razy wcielałeś się juz na ziemi.Mogłbyś też na przykład zapytać,co się dzieje z duszami zbrodniarzy. :)
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: 000Lukas000 » 05 lip 2011, 14:15

Nie wiadomo jeszcze czy to mój przewodnik, każdy z nas chyba chciał by, by tak było ale nie nakręcajmy się.

Myślę o spytaniu go o imię i nazwisko, ale nie moje tylko twoje, czy się zgadzasz, ja z własnej wiedzy wiem tylko tyle że masz na imię Joanna, nic więcej nie wiem i niech tak do jutra zostanie.

To nie powinno być trudne, a pamiętajmy że nawet jeśli jest to przekaz z drugiej strony to ja jestem początkującym co znaczy że mogą być trudności w długich komunikatach.

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: atalia » 05 lip 2011, 19:13

Oczywiscie mozesz go zapytac o moje imię i nazwisko,z tym,ze wcale nie mam na imie Joanna.Ciekawe ,czy bedzie wiedział.
Życzę powodzenia!
Gdyby podał moje imie i nazwisko,to byłaby sensacja!
atalia
spirytystka
spirytystka

Następna

Wróć do Pytania i odpowiedzi