Duch?

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Duch?

Postautor: Nikita » 05 paź 2010, 07:28

Niesamowite...czyli bylas w zaswiatach???
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Luperci Faviani » 05 paź 2010, 07:44

atalia pisze:Nie tyle uzyskalam informacje,co sama go widziałam,a zaprowadził mnie do niego mój Duch Przewodnik.

Nikita pisze:Niesamowite...czyli bylas w zaswiatach???

Atalia nie umarła, więc trudno powiedzieć czy była w zaświatach, ale faktem jest, że świat niewidzialny ma na nas wpływ, a podczas snu dusza odzyskuje dużą część swoich zdolności i komunikuje się z innymi Duchami. Czasami, po przebudzeniu człowiek posiada z tych spotkań jakieś mgliste wspomnienia, ale częściej jednak nie. Jeśli Atalia ma wewnętrzne przekonanie, że opisywana przez nią sytuacja była autentyczna, to według mnie, autentyczną była.

Zadając pytanie: "czy byłaś w zaświatach" sugerujesz, że zaświaty to coś zamkniętego, do czego można dostać się tylko przez specjalne drzwi, a tak nie jest.
Luperci Faviani - życie jest niczym, wieczność jest wszystkim.
La certitude est une autre dimension de la croyance.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Postautor: Nikita » 05 paź 2010, 08:06

Czyli to jest tylko taki sen? Czy bylas tam swoim atralnym cialem w zaswiatach? Czy snilo Ci sie, ze tam bylas....????

Luperci wiem, ze atalia nie umarla...ale wiem, ze niektorzy potrafia wysylac swoje astralne cialo w rozne miejsca....mnie interesuje czy to jest tylko sen...czy rzeczywistosc????
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: atalia » 05 paź 2010, 08:17

Nie mam pojęcia,co to było,ale powiem tyle,że otrzymałam od mojego syna znak,ktory w pewnym sensie pozwala to doświadczenie zweryfikować.Dobrze,powiem ,co to było,bo na pewno jesteś ciekawa.Otóż mój syn powiedział tylko jedno słowo"włosy"i naprowadził mnie myslowo na obraz kanapy w swoim pokoju.Kanapa ta została przez nas wyczyszczona i wyszorowana po tym,jak umarł.Szukam tych wlosów ,szukam i nic.Az nagle ręka,jakby przypadkiem wpadła w dziurę,o której nie wiedziałam i wyciagnęłam z niej duży kłąb jego długich,ciemnych włosów.To tyle.
A, jeszcze jedno.Zastanowił mnie jego wyglad.Z wszystkich otworów jego głowy buchało światło w ciemnozłotym kolorze -dość niesamowicie to wyglądało.Sprawiało to wrażenie,jakby miał na twarzy maskę(choć nie miał)a pod ta maską było wyłącznie to złote światło.
Oczywiscie mój racjonalny umysł odzywa sie w tym momencie,żeby w to nie wierzyć,gdyż jest to myślenie życzeniowe,a tak w sumie to tylko fantasmagorie podświadomosci.
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Nikita » 05 paź 2010, 12:35

Niesamowite to wszystko....Atalio dziekuje Ci, ze sie podzielilas tym wszytskim z nami....Ja Ci wierze i wierze, ze Twoj syn dal Ci znak....kurcze az mi ciarki przeszly jak to czytalam....
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Sebastian » 20 maja 2011, 20:38

Co do laptopa to nie ma prawa się włączyć sam, napięcie nie ma nic do rzeczy.

Wysoka temperatura w trakcie lata, wilgotne powietrze, zakurzony w środku, stary sprzęt = przeciążenie procesora. Wtedy może być samoistny reset. No ale to jeśli był wcześniej włączony ;x

Ale wczoraj znow doszło do pewnych dziwnych zdarzeń,na przykład telewizor włączył się sam

Cóż. W telewizorze procesor na pewno się nie przegrzał xD

Bardzo się cieszę, że faktycznie udało Ci się skontaktować z synem :) (Bo to był syn, prawda? Tak to przynajmniej zrozumiałem).

Jest jakiś ciąg dalszy tej historii?
Awatar użytkownika
Sebastian
spirytysta
spirytysta

Postautor: atalia » 20 maja 2011, 21:20

Od pewnego momentu wszystkie te dziwne zdarzenia ustały.Myśle,że mój chłopak ma w tej chwili co innego do roboty i być moze sprawy ziemskie już go niezbyt interesują..
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: 000Lukas000 » 21 maja 2011, 14:10

No oto kilka pytań które mogą polecieć od sceptyków, jak chcecie mogę jeszcze pomyśleć.
Mam nadzieje że się przydadzą.

Ciekawe, właśnie od niedawna myślę o tym czego doświadczyłaś, też zamierzam się wybrać z ciała, dobija mnie to przebywanie w tej materii:) (oczywiście na chwilę, nie na amen bo to sprzeczne z wolą Boga)
Tyle że dla mnie będzie to o wiele trudniejsze, będę musiał pokonać strach i nad nim zapanować.

Rozumie że chcesz namacalnych dowodów, umysłom które tylko analizują i prowadzą dedukcję naprawdę ciężko jest wierzyć.
A półkule dają wciery hahahahaha przegadują się jak stare dobre małżeństwo;)
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: atalia » 21 maja 2011, 14:27

Powiem Ci,że ten szał na wyjście z ciała juz mi troche minał.Nie wiem,czy orientujesz sie,jak cwiczenia prowadzace do OBE potrafia być niemiłe-np.wibracje i "wstrzasy elektryczne".Powiem szczerze-wyjścia z ciała,kontaktów z zaswiatami,duchów,etc. w ogóle się nie boję,ale te wibracje elektryczne-brr...potrafiłam pół nocy trząść sie jak galareta,poza tym śniły mi się razenia prądem,uderzenia piorunów,itp...stwierdziłam,że to nie dla mnie-gdybym chociaż w tym czasie miała pełne OBe...
Za to harmonizowanie półkul dźwiękami hemi-sync-bardzo przyjemne-uwielbiam ten stan "braku ciała fizycznego"przy jednoczesnie żywo i bystro pracującym umyśle...
Pozdrawiam :)
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: 000Lukas000 » 21 maja 2011, 17:40

Orientuje się jak na razie z teorii, jak na razie jedynym nie przyjemnym uczuciem jakiego doznałem, nawet nie wiem jak to określić, leciutkie dreszcze, ale nie przyjemne.
Zamierzam poprosić swojego ducha opiekuna o pomoc.

Czytam książkę roberta monroe podróże poza ciałem, co ty byś poleciła z lektur?

Co do szału, nie podchodzę do tego tak, raczej kieruje mną chęć wiedzy, w tym też rozwoju, zbadania tego czego nie wiem.

I jak byś mogła powiedz, o jakich to dźwiękach rozwijających świadomość mówiłaś, można je nabyć w internecie???
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi