czat.onet.pl

Wszystko o Spirytyzmie w Internecie: ciekawe strony, nagrania, linki do książek w wersji elektronicznej, informacje o ciekawych aukcjach.

czat.onet.pl

Postautor: konrad » 11 maja 2011, 20:30

Zapraszam wszystkich na czat, którego będę gościem już w sobotę o 19:30 :)

Na czat należy wejść korzystając z następującego linka: http://czat.onet.pl/Universe,chat.html

Oczywiście czat jest moderowany i co ważne jego zapis zostanie udostępniony po jego zakończeniu.
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Re: czat.onet.pl

Postautor: Voldo » 11 maja 2011, 23:14

A temat jakiś będzie czy wszystko na spontanie? :D
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: tadyszka » 13 maja 2011, 17:54

właśnie jaki temat? moze coś kontrowersyjnego co zmusiło by internatów do dyskusji :)
... Może wojny wciąż wybuchają dlatego, że jeden nigdy w całej pełni nie chce czuć tego, co cierpi drugi...
Bycie empatycznym to widzenie świata oczami drugiego, a nie widzenie własnego odbitego w jego
oczach...

spirytystka na emigracjii
Awatar użytkownika
tadyszka
spirytystka
spirytystka

Postautor: konrad » 13 maja 2011, 20:06

Temat ogólny :D
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Postautor: konrad » 14 maja 2011, 22:23

Czat był bardzo udany. Fajne pytania, sporo ludzi (ponad 200), więc na pewno było warto wziąć w nim udział :) Ponieważ na czacie z Krzysztofem Jackowskim było 250 osób, czyli tylko odrobinę więcej, myślę, że frekwencja i u nas była naprawdę dobra.

Mam nadzieję, że zapis czatu będzie dostępny już niedługo, żeby wszyscy mogli go sobie przeczytać. :)
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Postautor: cthulhu87 » 15 maja 2011, 09:53

"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Voldo » 15 maja 2011, 11:55

Dzięki C87 za podanie linka ;)
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: Merqury » 15 maja 2011, 17:26

Witam . Byłem obecny na czacie , nick Exori . W moich oczach wypadło to dobrze , część osób była zawiedziona lekko .Oczekiwali najwyrażniej bardziej szczegółowej rozmowy lecz formuła czatu z około
200 osobami nie pozwala na to.
Pozwole sobie na zamieszczenie kilku komentarzy jakie padły już po spotkaniu :
(19:33) : pewno na tych trudnych pytan nie wybierali... hehe
(19:33) : za pięćdziesiąt lat religia przestanie już istnieć i całkowicie jej miejsce zabierze psychologia, etyka, filozofia, nauka
(19:34) : Zaciekawił mnie ten temat, fajnie, że są ludzie, którzy podchodzą do tego fachowo, na powaznie.
(19:34) : ehhh, a znalezc nikogo nie mozna kto by pomogl sie rozwijac..
(19:35) : wysłałem 6 czy 7 merytorycznych pytań i żadne nie zostało przyjęte
(19:35) : Zaczynam pogłębiać wiedzę o spirytyźmie
(19:35) : faktycznie, niektóre pytania ktore docierały, były zbyt naiwne
(19:36) : na moje pytanie odpowiedział informacjami które były pytaniem
(19:36) : spirytyzm to właśnie są takie regułki, oni mają swoje ksiegi, którymi się podpierają i tyle. ale opowiada całkiem rzeczowo
(19:36) : same podstawy, o astralu ani slowa, o larwach tyz..
(19:36) : a ciekawe, gdybyśmy tu zaprosili znakomitego psychiatrę, co by powiedział na temat duchów
(19:38) : niektorzy ludzie widza duchy.

Godzina przy wypowiedziach jest przestawiona , to wina mojego komputera .
Jeśli zamieszczenie tych wypowiedzi jest niezgodne z regulaminem forum to prosze o zmoderowanie
(lub usuniecie ) mojego posta.Pozdrawiam.
Merqury

Postautor: cthulhu87 » 15 maja 2011, 18:45

Byłoby fajnie, jakby osoby, których pytania nie dotarły, mogły je zadać jeszcze raz. Mielibyśmy więcej tematów do dyskusji na forum.
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: konrad » 15 maja 2011, 18:57

Rzeczywiście formuła czatu nie pozwoliła niestety na to, by bardziej szczegółowo odpowiedzieć na wiele pytań. Praktycznie musiałem ograniczać się do odpowiedzi w jednym, dwóch zdaniach, bo od razu pojawiało się kolejne pytanie :) Nie ja też wybierałem niestety pytania. Z mojej strony mogę tylko zapewnić o tym, że powiedziałem moderatorom, żeby blokowali jedynie obraźliwe i wulgarne pytania, a pozostałe mogą spokojnie przepuszczać... Godzina to jednak niewiele.
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Następna

Wróć do Spirytyzm w Internecie