cthulhu87 pisze:Pewnie nie byłoby filmów wojennych, horrorów, sensacyjnych, kryminalnych...
Sugerujesz, że co? Że byłyby tylko filmy dokumentalne i programy naukowe?
A! I telenowele?
cthulhu87 pisze:Pewnie nie byłoby filmów wojennych, horrorów, sensacyjnych, kryminalnych...

konrad pisze:Jeśli założymy jednak, że ja jestem pewien pewnych spraw związanych ze spirytyzmem, to czy nie jest moim obowiązkiem przekazywać je moim dzieciom, podobnie jak mówię o tym, że Ziemia jest okrągła itp.?

"Bóg istnieje, nie możecie w to wątpić – to najistotniejsze. Uwierzcie mi i nie idźcie dalej. Nie zgubcie się w labiryncie, z którego nie będziecie mogli wyjść. Nie uczyni was to lepszymi, a być może staniecie się przez to bardziej dumni, gdyż będziecie myśleć, że posiedliście wiedzę, choć w rzeczywistości nie będziecie nic wiedzieć. Odłóżcie więc na bok wszystkie te systemy. Macie więcej spraw, które dotyczą was bardziej bezpośrednio, począwszy od odpowiedzi na pytanie, kim sami jesteście. Poznawajcie wasze własne niedoskonałości, by się ich pozbyć – to będzie dla was pożyteczniejsze niż chęć dotarcia tam, gdzie nie da się dotrzeć”.

Przepol pisze:grawitacja według niektórych teorii

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość