Voldo pisze:Hm, to ja w sumie jednak zostanę przy koncepcji takiej, że to Bóg tworzy duszę,
Nie wiem czy uwierzysz ale ja tez. Nie jest ważne jak jest zorganizowany tamten świat ,tylko to jak do niego dążymy.
Voldo pisze:Hm, to ja w sumie jednak zostanę przy koncepcji takiej, że to Bóg tworzy duszę,

atalia pisze:HEHE..trzeba by bylo ja zobaczyć na własne oczy...jest to po częsci wyrafinowany naukowy język za słowami,których nawet wujek gógiel nie potrafi wyjaśnić...

Zbyszek pisze:Nie znam się na biologi, ale zadam ci jedno pytanie z jakiej substancji powstaje życie?

konrad pisze:a zwierzęta zalążek inteligencji, który z czasem się rozwija.
methyl pisze:konrad pisze:a zwierzęta zalążek inteligencji, który z czasem się rozwija.
Wiadomo, że pomiędzy ludźmi a zwierzętami istnieją formy pośrednie.
A co z formami pośrednimi między roślinami a zwierzętami?
Czy są one obdarzone pierwiastkiem inteligentnym czy tylko fluidem życiowym?

cthulhu87 pisze:A grzyby? O nich żaden duch nie wspomniał, a nie są to ani rośliny, ani zwierzęta.

methyl pisze:Czy w "Ewolucji w dwóch swiatach" są informacje na temat, który poruszony został w tym wątku?
Bardzo mnie zaciekawiła informacja o planach wydania tej książki (podejrzewam, że sa takie plany skoro tłumaczenie jest w toku).

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości