Strona internetowa

Forum poświęcone informacjom dotyczącym rozwoju Spirytyzmu w Polsce. Tu znaleźć można zapowiedzi wykładów, spotkań, a także wszelkie ciekawostki dotyczące historii ruchu spirytystycznego w naszym kraju.

Strona internetowa

Postautor: konrad » 22 lip 2008, 12:10

Chciałbym dowiedzieć się, jakie są Wasze opinie o stronie internetowej http://www.spirytyzm.pl
Czy należałoby coś zmienić, coś dodać? Czego Waszym zdaniem brakuje, a czego być może jest za dużo?
Czekam na Wasze opinie.
Poniżej lista rzeczy, które zamierzam zmienić w ciągu najbliższych dwóch miesięcy:
1) Aktualizacja pustych do tej pory działów (takich jak "FAQ")
2) Wprowadzenie na stronie głównej bieżących informacji o aktualizacjach i o działalności polskich Spirytystów
3) Dodanie kilku nowych artykułów (wywiady ze znanymi mediami i Spirytystami; pierwszy, historyczny numer Przeglądu Spirytystycznego wydawanego przez Allana Kardeca)
Z góry dziękuję za wszystkie sugestie. Mam nadzieję, że będą tak cenne, jak ta dotycząca utworzenia forum :)
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Re: Strona internetowa

Postautor: Maire » 23 lip 2008, 14:01

Wspominałam już we wcześniejszym temacie o kwestii ogólnego chatu.
Myślę,że można by taki utworzyć na stronie głównej.
Obrazek
Awatar użytkownika
Maire

Postautor: knyp » 26 lip 2008, 22:22

Też myślę, ze takie małe okienko ogólnego czatu na forum zrobiłoby wiele. Tylko kompletnie nie znam sie na robieniu strony internetowej i może nie jest to w możliwościach tego forum... ale byłoby fajnie :d
Życie po życiu, ratunek w beznadziei,
Bez tego nie ma sensu być.
To proste, a jak trudne do przyjęcia.
Awatar użytkownika
knyp

Postautor: cthulhu87 » 14 sie 2008, 14:07

Ja liczę na zamieszczenie jakichś interesujących, przedwojennych prac polskich spirytystów lub osób, które badały naukowo manifestacje czy media. Wiem, że dziś to często niszowe wydawnictwa, ale może wspólnym wysiłkiem dałoby się coś zebrać:). Brakuje mi też na stronie jakiegoś poważnego tekstu autorstwa "przeciwnika" spirytyzmu, przecież wcale nie jest pewne, że nie byłaby to wartościowa literatura, choć może problematyczne ze względu na charakter strony - na pewno dałaby jednak mnóstwo ciekawych tematów do przedyskutowania:)
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Jul » 02 lis 2008, 17:34

Już w obecnym kształcie strona bardzo mi się podoba. Myślę, że najważniejsze jest, aby poszerzać i systematycznie aktualizować w niej istniejące już działy. Może wraz z przybywaniem zainteresowanych, można by też utworzyć jakąś mapę spirytystów i ich organizacji w Polsce?
Jul

Postautor: Luperci Faviani » 09 gru 2008, 17:31

Uważam, że na stronie głównej (gdzieś na marginesie) możnaby zamieścić odnośniki do niektórych ciekawszych wypowiedzi/informacji zapisanych na forum ponieważ, jak mi się wydaje, osoby nie wtajemniczone, osoby z przypadku, zaglądające na www.spirytyzm.pl mogą mieć problem z dotarciem do interesującego tematu. Nie wiem czy każdy ma odruch klikania na "forum" i szperania...
Luperci Faviani - życie jest niczym, wieczność jest wszystkim.
La certitude est une autre dimension de la croyance.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Postautor: knyp » 27 gru 2008, 00:05

Ok ogólny czat w małym okienku może nie jest w możliwościach ale mamy czat na innym serwerze więc może jeżeli ktoś byłby na forum dłuższą chwile może się w oddzielnym oknie przeglądarki zalogować i dalej przeglądać forum. Porozmawiać sobie tak luźno można poza forum, a to na pewno związałoby mocniej nasze i tak nie wielkie grono ;). Ja się loguje od teraz zawsze jak jestem prze komputerze więc jeśli ktoś chciałby luźno czy na jakikolwiek temat pogadać to zaglądnijcie na forum . Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
knyp

Postautor: lilo » 27 gru 2008, 11:41

A dlaczego nie małe okenko czatu na pierwszej stronie, nieraz wchodzę i widzę że ktoś jest no i chciałoby sie powiedzieć "cześć" i zamienić parę słów.
"Na poczatku było Słowo, a Słowo było u Boga, i Bogiem było Słowo.(...)
W Nim było życie, a życie było światłością ludzi, a światłość w ciemności świeci i ciemność jej nie ogarnęła."
Awatar użytkownika
lilo

Postautor: knyp » 27 gru 2008, 13:49

Mnie się nie pytaj Lilo, ja tu jestem tylko zarejestrowanym członkiem forum nie administratorem :P
Awatar użytkownika
knyp

Postautor: sooleyman » 04 cze 2009, 16:51

Przyznaję, że okienko czatu to przedni pomysł, ale wydaje mi się, że nie wszyscy dostawcy usługi internetowego forum mają taką opcję ...
Awatar użytkownika
sooleyman

Następna

Wróć do Spirytyzm w Polsce