Chico Xavier

Dyskusje o książkach związanych z tematyką spirytystyczną i dostępnych w Polsce. Recenzje, zapowiedzi, streszczenia książek zagranicznych.

Re: Chico Xavier

Postautor: konrad » 05 mar 2011, 00:11

Słyszałem o tym, że kręcony w Brazylii jest film "A życie toczy się dalej" na podstawie książki Chico Xaviera i Ducha André Luiza, ale nie będzie to już chyba produkcja tej jakości co wcześniejsze filmy (widziałem fragmenty na kongresie w Walencji).

Podobno ciekawie zapowiada się film "Hereafter" na polski tłumaczony jako "Medium". Widzieli go znajomi spirytyści z Brazylii i uznali za ciekawy.

Innych tytułów póki co nie znam, ale coś pewnie jeszcze się pojawi :)
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Postautor: Rafał » 05 mar 2011, 00:59

"Hereafter" już obejrzałem, naprawdę ciekawy film robi wrażenie i nawet przy jednym fragmencie filmu się poryczałem, :)
Tutaj można go obejrzeć: http://videobb.pl/video/487/Medium--Her ... -NAPISY-PL
Rafał

Postautor: Voldo » 05 mar 2011, 17:06

Jak dla mnie Hereafter niczym nie zachwyca.
2 godziny filmu a akcji na może godzinę.

No i mamy tam do czynienia z kimś, kto traktuje swoje zdolności jako efekt uboczny operacji oraz brał za to pieniądze więc hm...

No ale kto co lubi :)
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: tadyszka » 05 mar 2011, 18:15

faktycznie w filmie było malo typowej "akcji"
ale trzeba wziac pod uwage ze filmów o takiej tematyce jest naprawdę malo i każdy warto zobaczyć.
ja mam wrazenie ze uporał sie on z typowymi problemami spraw paranormalnych naszych czasów. Kazdy z nas szuka odpowiedzi na te pytania, ale jeżeli otwarcie zaczyna pytać zostaje uznany za dziwnego i traci autoryet. Jest tu także przedstawiony problem brania opłat za te uslugi no i problem z znalezieniem prawdziwej pomocy wsrod gąszczu oszustów i szarlatanów.
... Może wojny wciąż wybuchają dlatego, że jeden nigdy w całej pełni nie chce czuć tego, co cierpi drugi...
Bycie empatycznym to widzenie świata oczami drugiego, a nie widzenie własnego odbitego w jego
oczach...

spirytystka na emigracjii
Awatar użytkownika
tadyszka
spirytystka
spirytystka

Postautor: Voldo » 05 mar 2011, 21:00

Hm, w sumie, to na pewno film taki łatwiej trafi do zwykłego człowieka.
Przez to tylko, że grają tam profesjonalni aktorzy, niektórzy w końcu znani.

No bo który "zwykły" człowiek pójdzie na film o dziwnie brzmiącej nazwie "Chico Xavier"? Kolejny nic nie warty film dokumentalny o kimś tam kompletnie nieznanym, czyż nie? Albo inny "Nasz Dom" - jakaś telenowela albo co, z raczej mało znanymi aktorami...
Dobra dobra, marzą mi się takie filmy w kinie ;)
Ale wiadomo o co mniej więcej chodzi.
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: tadyszka » 08 mar 2011, 20:48

a jak zawsze w życiu za tym stoją pieniądze :)
bo przez niski budżet to i kiepska reklama tego rodzaju filmów( chyba ze wkoncu zrobią jakąś mega produkcje hollywodzka)
wiec w pewnym sensie aktorzy( a bardziej nazwiska) troche nagłaśniają :)
... Może wojny wciąż wybuchają dlatego, że jeden nigdy w całej pełni nie chce czuć tego, co cierpi drugi...
Bycie empatycznym to widzenie świata oczami drugiego, a nie widzenie własnego odbitego w jego
oczach...

Awatar użytkownika
tadyszka
spirytystka
spirytystka

Postautor: atalia » 08 mar 2011, 22:33

"Nasz Dom"jest superprodukcją w hollywoodzkim stylu(widziałam),tyle że w naszym kochanym kraju tematyka może nie byłaby zbyt mile widziana... :(
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Luperci Faviani » 09 mar 2011, 11:02

A mnie podoba się film "Medium".
Luperci Faviani - życie jest niczym, wieczność jest wszystkim.
La certitude est une autre dimension de la croyance.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Postautor: tadyszka » 09 mar 2011, 19:23

atalia pisze:"Nasz Dom"jest superprodukcją w hollywoodzkim stylu(widziałam),tyle że w naszym kochanym kraju tematyka może nie byłaby zbyt mile widziana... :(

sa przeciez także kina niezależne. zastanawiam sie dlaczego nawet tam nie docierają takie filmy! sama czesto chodziłam do takich kin i wiem ze takie tematy napewno miały by duza rzesze odbiorców. czy to kwestia złej reklamy? czy za duzych kosztów puszczania tego filmu?
oczach...

Awatar użytkownika
tadyszka
spirytystka
spirytystka

Postautor: Sebastian » 20 maja 2011, 16:27

Podobno ciekawie zapowiada się film "Hereafter" na polski tłumaczony jako "Medium". Widzieli go znajomi spirytyści z Brazylii i uznali za ciekawy.

Naprawdę?! O_O Chciałem ten film obejrzeć, ale ma tak paskudne recenzje, że szybko się zniechęciłem. Na IMDb też nie najwyżej noty ^^
Awatar użytkownika
Sebastian
spirytysta
spirytysta

PoprzedniaNastępna

Wróć do Literatura spirytystyczna