Prawo przyciągania

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Prawo przyciągania

Postautor: tadyszka » 17 lut 2011, 19:36

Jaka energie dajesz światu takiej powinieneś oczekiwać.
przykład na ludziach: jak widzimy kogoś bardzo nieprzyjemnego, który jest zły i chamski dla nas bez powodu my także przestajemy się starać i na pewno jesteśmy inaczej ustosunkowani niż do miłych, szczerych otoczonych miłością naturalnych ludzi.
kojarzy mi się to z prawami fizyki, a dokładnie z zasada zachowania energii.
Dorzucasz światu odrobinę miłości, miłość cie znajdzie.
Poza tym myśli maja moc sprawcza.
ostatnio czytałam książkę jacka Pałkiewicza " Syberia. wyprawa na biegun zimna". opisany był tam przypadek mężczyzny który zamknął się w wagonie i nie umiał się wydostać. Był on przekonany ze zamknął się w wagonie-chłodni i ze zamarznie. I faktycznie zginał, jednak ekipa ratunkowa odnalazła go po ok. 10 godzinach w najzwyczajniejszym wagonie, w którym temperatura była taka sama jak w przedziałach pasażerskich. po prostu człowiek ten wmówił sobie ze zamarznie i tak sie stalo.
... Może wojny wciąż wybuchają dlatego, że jeden nigdy w całej pełni nie chce czuć tego, co cierpi drugi...
Bycie empatycznym to widzenie świata oczami drugiego, a nie widzenie własnego odbitego w jego
oczach...

spirytystka na emigracjii
Awatar użytkownika
tadyszka
spirytystka
spirytystka

Postautor: Voldo » 17 lut 2011, 19:54

tadyszka pisze:jak widzimy kogoś bardzo nieprzyjemnego, który jest zły i chamski dla nas bez powodu my także przestajemy się starać

Każdy z nas "emanuje" fluidami...
Albo tymi pozytywnymi albo negatywnymi.

tadyszka pisze:po prostu człowiek ten wmówił sobie ze zamarznie i tak sie stalo.

Autosugestia to czasem straszna sprawa...
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: tadyszka » 17 lut 2011, 21:28

to jest przykład na to ze twoje życie moze byc takie jakie tylko chcesz.
chcesz byc szczesliwy jestes, jestes nieszczesliwy- bo tego chcesz. troche to brutalne..
... Może wojny wciąż wybuchają dlatego, że jeden nigdy w całej pełni nie chce czuć tego, co cierpi drugi...
Bycie empatycznym to widzenie świata oczami drugiego, a nie widzenie własnego odbitego w jego
oczach...

spirytystka na emigracjii
Awatar użytkownika
tadyszka
spirytystka
spirytystka

Postautor: Viridi » 17 lut 2011, 21:44

Oglądałam Sekret niezliczoną ilość razy, bo go oglądałam... codziennie. Miałam ten film zanim w Polsce pojawiła się zarówno książka jak i film. Film jest oparty w dużej mierze na przekazach channelingowych Esther Hicks, która zaczęła (już wiele lat temu) odbierać przekazy od grupy istot wysoko rozwiniętych, które kazały nazywać się Abrahamem. W ten sposób Esther wraz z mężem Jerrym napisali wiele książek (cały cykl), które zostały przetłumaczona (chyba nie wszystkie) na język polski.
Viridi

Postautor: Luperci Faviani » 17 lut 2011, 22:30

Do mnie ten film "Sekret" nie przemawia.
Luperci Faviani - życie jest niczym, wieczność jest wszystkim.
La certitude est une autre dimension de la croyance.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Postautor: Nikita » 18 lut 2011, 10:08

Ten film jest taki troche chwilami zbyt amerykanski czyli pokazuje jak osiagnac sukces ...ale ja te otoczke sobie usunelam na bok a wyluskalam zasade, czyli jak to wszytsko dziala.

Bo kazdy czlowiek bedzie mial inne marzenia i inne rzeczy go uszczesliwia...

Dla mnie najwazniejsze jest, ze mozna wplynac na rzeczywistosc poprzez wlasne nastawienie.

Brakuje mi tylko w tym wszystkim prawa karmy....bo to takze wielkie prawo rzadzace tym swiatem....

Nie tylko pozytywne myslenie ale takze moralne zycie powinno byc wazne moim zdaniem....

Moze to tak jest, ze nie kazdy jest gotowy na poznanie tego sekretu....ze czlowiek najpierw zanurza sie w tym calym ludzkim nieszczesciu aby poznac i nauczyc sie odroznic dobro od zla...a wtedy bedzie mogl swiadomie wybrac czego pragnie...no a sekret mu w tym pomoze....

tak sobie glosno mysle...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Melys » 18 lut 2011, 10:53

Luperci Faviani pisze:Do mnie ten film "Sekret" nie przemawia.

do mnie też nie , chwilami trochę naciągany, i cukrowy.
Ale bez wątpienia dużo prawdy w tym iż nasze nastawienie do problemu decyduje o tym jak sobie z nim poradzimy. A o tym nastawieniu często decyduje zrozumienie problemu i jak sobie go wytłumaczymy.
Nie pamietam czy już wam pisałam - to super przykład na efekt placebo. Mój kuzyn jest piłkarzem - od zawsze przed meczem bieże wit C - jedną. Wierzy że ona da mu siły do walki. Oczywiście zdaje sobie sprawe że to kit. Ale jemu pomaga. Pamietam afere jak nie było witaminy w domu. Przed meczem leciał do apteki, bo chyba na boisko by bez niej nie wyszedł. :lol:
Nie śmierć rozdziela ludzi , lecz brak miłości
Jim Morrison
Awatar użytkownika
Melys
spirytystka
spirytystka

Postautor: Voldo » 18 lut 2011, 11:14

Melys pisze:Mój kuzyn jest piłkarzem - od zawsze przed meczem bieże wit C - jedną. Wierzy że ona da mu siły do walki. Oczywiście zdaje sobie sprawe że to kit. Ale jemu pomaga.

Kto wie, może odkrył nowe właściwości tej witaminy? :lol:
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: Ewa Fortuna » 18 lut 2011, 18:43

Viridi pisze:Oglądałam Sekret Film jest oparty w dużej mierze na przekazach channelingowych Esther Hicks, która zaczęła (już wiele lat temu) odbierać przekazy od grupy istot wysoko rozwiniętych, które kazały nazywać się Abrahamem.

Virdi raczej pisze o innym filmie,bo w film "The Secret" o prawie przyciągania nie ma mowy o przekazach od innych istot.
Mi osobiście The Secret daje porządnego "kopa" gdy go oglądam:)
Żyjemy, póki ktoś o nas pamięta
Awatar użytkownika
Ewa Fortuna

Postautor: Viridi » 18 lut 2011, 20:04

W filmie nie ma o tym mowy, tak natomiast jest :) W filmie który ja posiadałam występuje Esther, w filmie późniejszym, tym który ukazał sie na rynku polskim na jej miejscu występowała inna kobieta, ale powtarzała jej kwestie. Wklejam zdanie które jest na stonie linku który podam:
"Warto wiedzieć, że niezwykle popularny obecnie film oraz książka ?Sekret? autorstwa Rhondy Byrne, powstały właśnie z inspiracji nauk Abrahama."

http://abraham-hicks.pl/esther-i-jerry-hicks/
Viridi

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi