witajcie ! :)

Najlepsze miejsce do tego, by zacząć przygodę z naszym forum. Przywitaj się, napisz, kim jesteś, jak do nas trafiłeś...

witajcie ! :)

Postautor: tadyszka » 16 lut 2011, 19:24

witajcie.
Nazywam się Karolina i obecnie mieszkam w Hamburgu. Wczoraj pierwszy raz słuchałam i brałam udział w wykladzie Konrada na Uniwersytecie. Jestem zachwycona wasza grupa i tym ze każdy może poczuć się członkiem wspólnoty i zarazem naukowcem szukającym prawdy.
Spirytyzm odkryłam około 2 lat temu. W sumie to nie do końca sama,(bo jak już teraz wiem przypadków nie ma ): Mój przyjaciel który widział ze nie potrafię się odnaleźć w swoim życiu zaproponował mi żebym przeczytała " kulisy spirytyzmu" i " księgę Duchów" . I od tego czasu spirytyzm okazał sie dopełnieniem mojego zycia. Wczesniej czułam się zagubiona, niepełna. Miałam wrazenie ze czegoś mi brakowało. Moja Wiedza jest mizerna, ale mam nadzieje ze dzieki Wam, dzieki Forum i Uniwersytetowi bede dalej się rozwijać.

Dziekuje i pozdrawiam wszytskich :)
... Może wojny wciąż wybuchają dlatego, że jeden nigdy w całej pełni nie chce czuć tego, co cierpi drugi...
Bycie empatycznym to widzenie świata oczami drugiego, a nie widzenie własnego odbitego w jego
oczach...

spirytystka na emigracjii
Awatar użytkownika
tadyszka
spirytystka
spirytystka

Re: witajcie ! :)

Postautor: Voldo » 16 lut 2011, 19:32

Cześć :)

Miło widzieć, że spirytyzm dopełnił życie kolejnej osoby.
I wielkie podziękowania należą się przyjacielowi, za podrzucenie tych książek :)
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: atalia » 16 lut 2011, 21:44

Serdecznie witam w naszym gronie :D
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: cthulhu87 » 16 lut 2011, 22:09

Witaj, przynosisz pozytywną energię, fajnie. Mam nadzieję, że będziesz sie tu czuć dobrze :),

pozdrawiam:)
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Nangaparbat » 16 lut 2011, 23:26

Witaj,
Zycze milych i szczesliwych chwil na forum :")
Nangaparbat

Postautor: Luperci Faviani » 16 lut 2011, 23:52

Cześć :)
Rzeczywiście robisz wrażenie bardzo pozytywnej osoby - miło :)

Zostań z nami :)
Luperci Faviani - życie jest niczym, wieczność jest wszystkim.
La certitude est une autre dimension de la croyance.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Postautor: sigma » 17 lut 2011, 09:18

Witamy :)
Piotr

Kto zwycięża innych, jest silny. Kto zwycięża siebie, jest wielki.
sigma

Postautor: Melys » 17 lut 2011, 16:10

witaj Karolina. Księga duchów zmienic potrafi życie - z moim tez to zrobiła.
Nie śmierć rozdziela ludzi , lecz brak miłości
Jim Morrison
Awatar użytkownika
Melys
spirytystka
spirytystka

Postautor: tadyszka » 17 lut 2011, 17:59

Voldo, juz wiem ze każda znajomośc ma sens, kązdy kontakt z innym człowiekiem ma nas czegos nauczyc albo my mamy to za zadanie :)
a w kazdym razie Pan o ktorym powyzej pisałam nie miał latwo, ale moge smiało teraz powiedziec ze dzieki jego staraniom, i pracy nade mna i przedstawieniu mi spirytyzmu stałam się lepszym człowiekiem. jeszcze duzo pracy nade mna, ale mam nadzieje ze mój rozwoj nie stanie w miejscu.
niedawno miałam pierwsza chwile zwatpienia. łatwo miec cele, ideały gdy sie jest młodym człowiekiem. gdy spedza sie dnie i noce na debatach filozoficznych z swoimi przyjaciolmi. trudniej o to gdy szkoła, studia się skoncza. Zaczyna się praca (w ktorej tak rzadko się spełniamy), pojawiaja się dzieci. po prostu zaczyna się prowadzic juz zwykle, szare( wiem teraz, ze odcienie szarosci takze mają swoj urok :) ) zycie. gdy nas pochłania codziennosc i wszechogarniający materializm. a ludzie juz wola iśc do centrum handlowego i kupic sobie jakis ciuszek, niz popracowac nad własnym wnetrzem. albo ze mimo wszystko chcesz z kims o czyms glebszym porozmawiac, ale nie ma zadnych takich osob przy tobie.
wpadłam do tego dołka, ale udalo mi sie wydostac. ale nie wiem czy bym podołała bez pomocy bliskich.
po prostu potrzeba wiecej takich ludzi jak wy!
... Może wojny wciąż wybuchają dlatego, że jeden nigdy w całej pełni nie chce czuć tego, co cierpi drugi...
Bycie empatycznym to widzenie świata oczami drugiego, a nie widzenie własnego odbitego w jego
oczach...

spirytystka na emigracjii
Awatar użytkownika
tadyszka
spirytystka
spirytystka

Postautor: konrad » 17 lut 2011, 18:43

Ja również witam i cieszę się, że nasze wykłady się podobają :)
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Następna

Wróć do Witamy!