rivail.pl - Nowości

Dyskusje o książkach związanych z tematyką spirytystyczną i dostępnych w Polsce. Recenzje, zapowiedzi, streszczenia książek zagranicznych.

Re: rivail.pl - Nowości

Postautor: konrad » 28 lis 2010, 02:09

Niestety z powodów technicznych nie ma możliwości nadruku na grzbiecie kwartalnika. Pierwszy numer takowy ma, ale to dlatego, że drukowałem go w innej księgarni, która jest niestety droższa i opłaca się tam drukować przy nieco większych nakładach. Póki co nasz kwartalnik jest dość niszowy, ale jeśli zaczniemy mieć porządniejsze nakłady, nadruk na grzbiecie powróci :)

Faktem jest też, że pierwszy numer jest ciut mniejszy i drukowany na nieco grubszym papierze. To był jednak taki numer całkowicie testowy i sami nie wiedzieliśmy, czego się spodziewać :D
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Postautor: Luperci Faviani » 28 lis 2010, 10:53

Trzeci numer jest OK 8-)
Luperci Faviani - życie jest niczym, wieczność jest wszystkim.
La certitude est une autre dimension de la croyance.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Postautor: Sebastian » 25 gru 2010, 00:36

Nie nadążam czytać! :evil:

Haha, nie Ty jeden :P

No to jest już nas wielu xD

Ale megacieszę się, że wszystko idzie tak do przodu :) Konradzie, jesteś wspaniały! Jedyne czego mi teraz potrzeba to... trochę wolnego czasu xD żeby móc to w skupieniu i spokoju przeczytać :)

I jeszcze jedna nowinka. W menu po lewej na stronie rivail.pl pojawił się moduł, który pokazuje status realizowanych projektów

Bardzo mi się właśnie spodobał ten moduł :D
Awatar użytkownika
Sebastian
spirytysta
spirytysta

Postautor: konrad » 10 sty 2011, 20:01

Nowa książka i czwarty numer kwartalnika już w sprzedaży!

Zapraszam.
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Postautor: atalia » 10 sty 2011, 20:03

Hip hip hura!Hura!Hura!!! :D
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Luperci Faviani » 10 sty 2011, 23:27

Myślałem, że zapomniałeś sobie :?
;)
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Postautor: konrad » 12 sty 2011, 16:17

Witam, począwszy od dnia jutrzejszego do mojego powrotu wysyłki książek zamówionych na rivail.pl będziemy robili nieco rzadziej (minimum raz w tygodniu). Jeżeli komuś zależy na czasie, bardzo proszę o złożenie zamówienia jeszcze dziś - jutro będę robił ostatnią wysyłkę przed moim wyjazdem). W lutym powrócimy do normalnego trybu wysyłania książek. Przepraszam z góry za wszystkie kłopoty z tym związane.
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Postautor: Luperci Faviani » 12 sty 2011, 16:33

konrad pisze: [...]Przepraszam z góry za wszystkie kłopoty z tym związane.

No, nie wiem czy wybaczymy :evil:

;)
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Postautor: konrad » 07 lut 2011, 16:11

Dziś wieczorem na rivail.pl powinny wrócić wszystkie wydane przez nas książki. W czasie mojej nieobecności niestety sprzedaliśmy wszystkie pozycje, które przekazałem c87 do wysyłania - okazało się, że popyt przewyższył podaż :D

Z ważnych informacji:
- Od tej pory wszystkie książki Kardeca będziemy wydawać przy współpracy z Międzynarodową Radą Spirytystyczną. Przekazałem im prawa do książek, przez co zmniejszyło się ryzyko, że te książki stracimy (wiele książek spirytystycznych, do których prawa mieli wyłącznie tłumacze i pisarze niestety gdzieś zginęło i pewnie już nie powróci; te, którymi dysponują ośrodki spirytystyczne, nie mają tego problemu np. książki Chico
- Współpraca z MRS ma też duży plus - książki będzie dużo łatwiej kupić np. w USA, Anglii, gdzie jest sporo Polaków - MRS ma podpisane umowy np. z amazon.com, które ułatwią dystrybucję; Oprócz tego książki będą wydawane w dużo ładniejszej oprawie graficznej itp. - w wydawnictwie Edicei podlegającym pod MRS pracuje z 5 osób, które zajmują się zawodowo składaniem tekstu, więc to na pewno krok do przodu
- Podobnie będziemy robić z książkami Chico - tu przekazałem prawa do tłumaczenia Brazylijskiej Federacji mającej prawa do oryginału. Oczywiście oni pozwalają wydawać tę książkę u nas bez żadnych opłat.
- W czasie pobytu u Divaldo w "Domu Drogi" przetłumaczyłem książeczkę "Chwile medytacji", którą będziemy mogli już niedługo wydać. Wznowimy także "Żyć szczęśliwie" - udało się wreszcie zakończyć biurokratyczną drogę umożliwiającą wydanie tej książki

To chyba tyle na razie. Więcej informacji wrzucę na rivail.pl dziś wieczorem.
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Postautor: Robert » 07 lut 2011, 18:07

juchu :D

„Jeśli dojdziesz do ładu z własnym wnętrzem, wówczas to, co zewnętrzne, samo się ułoży. Rzeczywistość pierwotna tkwi wewnątrz, a zewnętrzna jest wobec niej wtórna.„ Eckhart Tolle
Awatar użytkownika
Robert

PoprzedniaNastępna

Wróć do Literatura spirytystyczna