Uniwersytet spirytystyczny

Forum poświęcone informacjom dotyczącym rozwoju Spirytyzmu w Polsce. Tu znaleźć można zapowiedzi wykładów, spotkań, a także wszelkie ciekawostki dotyczące historii ruchu spirytystycznego w naszym kraju.

Re: Uniwersytet spirytystyczny

Postautor: Voldo » 28 lis 2010, 13:21

Pamułel pisze:to forum to totalna porażka

No to idź w pokoju i więcej tu nie przychodź, skoro to forum jest "totalną porażką".
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: Pamułel » 28 lis 2010, 13:38

już nie mam wątpliwości dlaczego ludzie ze zdolnościami unikają tego forum, sam miałem opory przed zarejestrowaniem się tutaj po przeczytaniu wpisów, a teraz nie mam wątpliwości, unikać rozgłosu, nie tylko ja z osób ze zdolnościami przeglądam to forum, odradzali wpisywanie tu czegokolwiek i mieli rację,
to ostatni mój wpis
nie było miło
Pamułel

Postautor: Luperci Faviani » 28 lis 2010, 17:44

Nikogo nie trzymamy tutaj na siłę. Powodzenia :)
Luperci Faviani - życie jest niczym, wieczność jest wszystkim.
La certitude est une autre dimension de la croyance.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Postautor: Zbyszek » 28 lis 2010, 18:40

Pamułel pisze:już nie mam wątpliwości dlaczego ludzie ze zdolnościami unikają tego forum, sam miałem opory przed zarejestrowaniem się tutaj po przeczytaniu wpisów, a teraz nie mam wątpliwości, unikać rozgłosu, nie tylko ja z osób ze zdolnościami przeglądam to forum, odradzali wpisywanie tu czegokolwiek i mieli rację,
to ostatni mój wpis
nie było miło

Sam zastanawiałem się przed zarejestrowaniem na tej stronie, gdyż nie wszystkie wpisy i tematy przemawiają do mnie, ale zastanów się czy twoja nietolerancja nie ma związku tobą samym. Jeżeli jesteś na danym poziomie rozwoju o jakim myślisz, powinieneś wyznawać myśl, uczeń i nauczyciel. Cale nasze życie uczymy się, nikt nie zjadł wszystkich rozumów, tego świata. Zapytaj się duchów, czy jesteś wystarczająco rozwinięty duchowo, by moc zapomnieć o swoich braciach, którzy próbują rozwijać się na swój sposób.
Zbyszek
spirytysta
spirytysta

Postautor: Pamułel » 29 lis 2010, 19:16

na swój sposób tylko na kilku publikacjach się opierają, nie są otwarci na doświadczenie, a jak im się coś umyśli to nie da rady im przemówić, że się mylą
Pamułel

Postautor: Voldo » 29 lis 2010, 20:53

Ja nie chcę nic mówić, ale ktoś tu nie jest słowny ;)

Wnioskuję, iż to, co napisałeś jest o nas...
Czy aż tak dobrze nas znasz, iż śmiesz twierdzić, że nie da rady przemówić, że się mylimy? Podaj przykład, daj logiczniejsze wyjaśnienie, to porozmawiamy.

I czy na prawdę tak to musi niektórych boleć, iż niektórzy mają, przepraszam za wyrażenie, gdzieś "osobiste" kontakty z Duchami przynajmniej do czasu dogłębnego poznania pracy innych?
Wiesz co mi pozwoliło się zmienić i zacząć postrzegać życie inaczej?
KSIĄŻKI. A nie ta cała "praktyka", "doświadczenie" czy jak tam zwał.

Ale przepraszam, nie mam co rozmawiać o takich książkach z kimś, kto wprost napisał, iż:
Pamułel pisze:nigdy nie czytałem książek
...
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: Luperci Faviani » 29 lis 2010, 22:00

Masz do nas pretensje, ale czy Ty próbowałeś zapoznać się z naszymi argumentami? Pamułel, daj nam coś bardziej logicznego i rozsądnego od teorii zawartych w naszych książkach, to pójdziemy za Tobą.
Luperci Faviani - życie jest niczym, wieczność jest wszystkim.
La certitude est une autre dimension de la croyance.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Postautor: Zbyszek » 29 lis 2010, 22:06

Pamułel pisze:na swój sposób tylko na kilku publikacjach się opierają, nie są otwarci na doświadczenie, a jak im się coś umyśli to nie da rady im przemówić, że się mylą

Dla mnie, to jest bardzo dobra oznaka, utrzymywanie swoich idei. Nie można być jak chorągiewka na wietrze i zmieniać swoje poglądy w zależności z której strony zawieje. Żeby przekonać kogoś o swojej racji trzeba mieć trochę cierpliwości i powoli wprowadzać swoje doświadczenie lub myśli.
Zrozumienie samo się pojawi po jakimś czasie.
Zbyszek
spirytysta
spirytysta

Postautor: konrad » 30 lis 2010, 15:46

Jeśli się gdzieś mylimy, to gdzie?

Nie trzymam się moich przekonań kurczowo i jestem w stanie przyznać się do błędu, ale chciałbym wiedzieć, gdzie ten błąd popełniam i dlaczego. Jeśli ktoś mówi, że nie mamy racji, bardzo chciałbym, żeby wyjaśnił, gdzie i dlaczego. Krytyka może być budująca, ale musi zawierać w sobie nieco więcej szczegółów.
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Postautor: Nangaparbat » 01 gru 2010, 06:29

Na pare dni pojechalem do Tennesse i widze ze tutaj jest coraz ciekawiej :"))

Milo widziec ze cos sie dzieje, lecz dlaczego od razu tak konkretnie i dosadnie ?

Drogi Pamuelu, nie chce trzymac zadnej strony lecz po twojej wiadomosci poczulem sie troszeczke nieswojo. Jak sam wiesz to jest forum a co za tym idzie rozmawiamy tutaj na tematy ktore nas interesuja. Szukamy odpowiedzi (przynajmniej ja).
Jesli przeczytalem niektore wpisy i sie z nimi nie zgadzasz czy nie latwiej by po prostu bylo napisac o ktory post ci chodzi i z czym sie nie zgadzasz ??
Jesli bylbys w stanie napisac/wkleic post z ktorym sie nie zgadzasz i napisac swoja opinie byloby to bardzo milo widziane.

Pozdrawiam bardzo serdecznie i zycze wszystkiego pieknego :")
Nangaparbat

PoprzedniaNastępna

Wróć do Spirytyzm w Polsce