Błagam o pomoc!!!

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Błagam o pomoc!!!

Postautor: misha0926 » 19 lis 2010, 18:00

Ja też nie należę i nie będę należał. Wiele widziałem i doświadczyłem. Wolę mieć własne zdanie i wyciągać ze wszystkiego samodzielnie jak najwięcej wniosków:)
Awatar użytkownika
misha0926

Postautor: Voldo » 19 lis 2010, 18:13

misha0926 pisze:Ale ty musisz, bo jesteś "narzędziem" i wypełniasz boską misję zbawienia całego świata.

A kto do tego zmusza?
Jeśli człowiek nie chce rozwijać swoich zdolności medialnych to z czasem one zanikną...

misha0926 pisze:Każdy człowiek staje przed wyborami i musi podejmować samodzielne decyzje.

Owszem.

misha0926 pisze:I swoją drogą...ile jest tu osób z PTTS-a?

Cóż, jesteś na forum PTSS, więc kilka jest :)
(Ja osobiście jak na razie jeszcze nie jestem, ale w przyszłości zamierzam być.)

misha0926 pisze:Wolę mieć własne zdanie

Cóż, każdy z nas tutaj posiada własne zdanie.
I ogólnie każdy człowiek powinien je posiadać.
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: Luperci Faviani » 19 lis 2010, 18:26

Wtrącę moje 2 grosze:
Uważam, że media nie powinni pobierać opłat za usługi, ponieważ są tylko przekaźnikami informacji, energii itp., ale przede wszystkim pobieranie opłat rzuca cień wątpliwości na ich intencje, a co za tym idzie, skuteczność.

Z bioenergoterapeutami jest podobnie, chociaż tu, często przekazują oni pacjentowi cząstkę siebie, więc można by uznać, że zapłata im się należy. Chociaż ja bym opłat nie pobierał.

Są także bioenergoterapeuci-media, tutaj także nic od nich nie zależy.

Media powinni zarabiać jak inni, a pomagać za darmo.

Ps.
A ja jestem w PTSS :D
Luperci Faviani - życie jest niczym, wieczność jest wszystkim.
La certitude est une autre dimension de la croyance.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Postautor: misha0926 » 19 lis 2010, 19:22

Ale ty musisz, bo jesteś "narzędziem" i wypełniasz boską misję zbawienia całego świata.

Voldo, jest to zdanie wyrwane z kontekstu, który tworzył pewne meritum, które chciałem przekazać, więc jeśli chodzi o fragmenty wyrwane z całego tekstu, nie będę się wypowiadał. Nie jestem polskim politykiem i w politykę bawić się nie będę. Proponuję przeczytanie całej wypowiedzi powyżej tej, którą oznaczyłem jako cytat.

Z bioenergoterapeutami jest podobnie, chociaż tu, często przekazują oni pacjentowi cząstkę siebie

Medium także.
Oj, jak teoria odległa jest od praktyki.
Awatar użytkownika
misha0926

Postautor: Voldo » 19 lis 2010, 20:41

misha0926 pisze:Voldo, jest to zdanie wyrwane z kontekstu, który tworzył pewne meritum, które chciałem przekazać, więc jeśli chodzi o fragmenty wyrwane z całego tekstu, nie będę się wypowiadał.

Nie będę cytował całej wypowiedzi, bo znaków nam kiedyś zabraknie, albo będą posty na pół strony...
Ale nie chcesz się na temat wypowiadać - Twoja wolna wola.

Jeśli jesteś za tym, ażeby pobierać opłaty za dar od Boga (domyślam się, że zaraz przeczytam, iż np. głos śpiewaka też jest darem od Boga, więc on też nie powinien robić na tym pieniążków, ale zapewniam - nie trzeba tego pisać) i bycie pośrednikiem w kontakcie z Duchami - proszę bardzo.
Ja wyrażam swój pogląd dotyczący tego, iż się z tym nie zgadzam. No i nikt nie musi się z moim poglądem zgadzać.
Po zakończeniu wcielenia okaże się, kto uzyskał więcej dobrego - czy ten, który pobierał za to pieniądze, czy ten, który robił to za darmo.

:)
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: myiwy » 19 lis 2010, 21:18

Może należy także się zastanowić, dlaczego np. księża za swą Bożą posługę biorą kasę?? Owszem ile, kto da, ale zawsze… a co do innych spraw w imię Boga i tak jak Bóg nakazał mają cenniki…
Uważamy, iż jeśli ktoś ma dar i cennik to nie bardzo!!!
…, jeśli ma dar i nie żąda pieniędzy a jedynie przyjmie podziękowanie od „zadowolonego” to ok. i nie będzie się skarżył, że za np. 1 zł. Ponieważ.... jak to określić? …. jego wewnętrzna siła zostanie pokrzepiona. (jeśli dostanie 100 czy więcej nie żądając zapłaty znaczy że jest dobry)
myiwy

Postautor: Nangaparbat » 19 lis 2010, 21:40

Uwazam ze to sa dary od Boga, czy to zdolnosc mediacji czy niewyobrazalny talent muzyczny... Taki Jasha Heifetz czy Michael Rabin...to sa muzycy ktorzy rodza sie raz na 100-200 lat... to byl dar od boga by nasz dusze mogly byc karmione tak piekna muzyka...Oni pobierali oplaty... traktowali to jako zawod.

Medium... jesli dla kogos jest to jedyne zrodlo utrzymania... naprawde ciezko powiedziec.
Nangaparbat

Postautor: Zbyszek » 19 lis 2010, 22:07

Data urodzenia 22-12-1984 w numerologii po przeliczeniu daje wynik 11 lub 2. Liczba 11 jest liczba mistrzowska. Spotkałem się z twierdzeniem ze osoby które daty urodzenia po przeliczeniu wynoszą 11,22,33,44 to są osoby które posiadają dusze stare. Podaje to tylko jako ciekawostkę.
Osoby takie jak nasza znajoma posiadają niezwykłą zdolność, większego odczuwania i przyciągania istot z tamtego świata. Znam jedna z nich, jest nim mój brat. Nigdy nie chciał spać w domu dziadków, gdyż zawsze słyszał tam kroki i ruch zwierząt. Kilka lat temu ściągnął do swojego domu ducha, który towarzyszył mu w pokoju, siadając na krześle. Opowiadał mi ze widział wyraźnie wgniecenie poduszki i ruch krzesła. Dzieki osobie, która mu pomogła pozbyć się go z domu, dowiedział się kto to jest i jak to się stało ze miał tego wizytanta. Okazało się ze wracając do domu, przejeżdżał przez most, gdzie zginał jego kolega, wspomniał o tym osobie która mu towarzyszyła i to był powód ściągnięcia go do domu. Wyzbył się go dając na msze za jego dusze.
Zbyszek
spirytysta
spirytysta

Postautor: Luperci Faviani » 19 lis 2010, 22:45

misha0926 pisze:
Z bioenergoterapeutami jest podobnie, chociaż tu, często przekazują oni pacjentowi cząstkę siebie

Medium także.

Tu można by prowadzić polemikę.
Luperci Faviani - życie jest niczym, wieczność jest wszystkim.
La certitude est une autre dimension de la croyance.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Postautor: Voldo » 19 lis 2010, 23:53

myiwy pisze:Może należy także się zastanowić, dlaczego np. księża za swą Bożą posługę biorą kasę?

O to można tylko ich pytać.

W dzisiejszych czasach stanowisko księdza już coraz bardziej przypomina zawód. Dobrze płatny zawód. A niewielu jest księży takich prawdziwych, z powołania...
Nie mówię, żebym się na tym jakoś szczególnie znał, ogólnie od KK odwróciłem się dawno temu, widząc co się tam dzieje, ale i tak.
Tomasz

Wiceprzewodniczący PTSS
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi