pytania do praktykującego spirytysty

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

pytania do praktykującego spirytysty

Postautor: troll1 » 16 lis 2010, 09:56

Jakie mielibyście pytania do praktykującego spirytysty lub grupy spirytystów?
Jak się trochę zbierze pytań to może pewna osoba się tym zajmująca odpowie.
spirytysta jest jak murarz, teoretyk nic nie zbudował i nie zbuduje bo mu nikt domu postawić nie da tylko weźmie doświadczonego specjalistę, a nie "kozaka z książek".
Awatar użytkownika
troll1

Re: pytania do praktykującego spirytysty

Postautor: Ewa Fortuna » 16 lis 2010, 10:31

Podaj namiary na takie osoby to sama sobie z nimi chętnie porozmawiam :D
Od wielu lat przeglądam internet,w poszukiwaniu osób które nawiazuja kontakty ze zmarłymi i jeszcze takiej nie spotkałam.
Nie mówie o stronach rekalamowych gdzie wiele osób oferuje odpłatnie swoje usługi i rozmawa z samym Bogiem i wszystkimi Świetymi :lol:
Zastanawiam sie czemu takie wiarygodne,sprawdzone osoby,nie udzielają sie na forach,nie dziela swoimi doswiadczeniami,nie maja swojej strony,swojego bloga...?
Chodzi mi o prawdziwe,namacalne,potwierdzone przez żyjącego kontakty,a nie typu ..
-Przyszła do mnie Świetlista Postac i powiedziała,ze cie kocha.
-Powiedziała ze jest jej tam dobrze,ze swieci słoneczko ....
bla bla bla
Dla mnie takie kontakty są niewiarygodne i mocno naciągane,wiec w nie nie wierzę.
Są osoby które mówia ze nawiązuja kontakty ze zmarłymi, z Aniołami Archaniołami,ale nigdy nie mówą nic konkretnego.Zawsze te kontakty sa nijakie bez konkretów,które nie da sie w zaden sposób zweryfikować,czyli nie są wiarygodne. :roll:
Chciała bym poznać kogos takiego jak Medium który rozmawia ze zmarłym,prowadzi konwersacje,a nie widzi tylko tak jak ja same seceny,obrazy z zycia zmarłego i tylko czasem usłyszę jakiś wyraz,jakies zdanie. Chciała bym pogłębic moja wiedzę,ale nie ma u kogo :roll: ;)
Żyjemy, póki ktoś o nas pamięta
Awatar użytkownika
Ewa Fortuna

Postautor: atalia » 16 lis 2010, 10:38

Ewo,spróbuj jednak poćwiczyć z Moenem. :)
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: atalia » 16 lis 2010, 10:40

Przepraszam,zdaje się,że dobrze znasz metodę Moena. :D
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: troll1 » 16 lis 2010, 11:19

a po co się ktoś ma z tym obnosić ? po co takiej osobie rozreklamowana strona internetowa? na forach się nie udzielają takie osoby no bo po co ? lepiej się w dzisiejszych czasach nie obnosić z takim czymś, do tej osoby dostałem namiary od kogoś, widzę że na pytania nie ma co liczyć żeby ktoś sensownie zapytał
spirytysta jest jak murarz, teoretyk nic nie zbudował i nie zbuduje bo mu nikt domu postawić nie da tylko weźmie doświadczonego specjalistę, a nie "kozaka z książek".
Awatar użytkownika
troll1

Postautor: konrad » 16 lis 2010, 12:27

Ewa Fortuna pisze:Chodzi mi o prawdziwe,namacalne,potwierdzone przez żyjącego kontakty,a nie typu ..
bla bla bla

Chico Xavier... Na szczęście coraz więcej na jego temat w języku polskim: polecam lekturę książki "Ten drugi w nas" Wojciecha Chudzińskiego, artykuły w naszym kwartalniku "Spirytyzm" na jego temat, a także już w najbliższym czasie kolejne ciekawe książki, nad którymi właśnie pracujemy :D
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Postautor: atalia » 16 lis 2010, 12:34

Tak,życie i praca Chico są w stanie złamać poglądy najbardziej zagorzałego sceptyka.
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Ewa Fortuna » 16 lis 2010, 16:24

troll1 pisze:a po co się ktoś ma z tym obnosić ? po co takiej osobie lepiej się w dzisiejszych czasach nie obnosić z takim czymś,

A no po to żeby sie o Nich świat dowiedział,żeby mogli nieść pomoc potrzebującym,żeby mogli ich odszukać ludzie którzy potrzebują pomocy,wsparcia.
Dziwna to pomoc w ukryciu,bez twarzy,anonimowo. Czego sie obawiają? Moze nie są wiarygodni i boja sie wyśmiania?
Awatar użytkownika
Ewa Fortuna

Postautor: Melys » 16 lis 2010, 17:05

A no po to żeby sie o Nich świat dowiedział,żeby mogli nieść pomoc potrzebującym,żeby mogli ich odszukać ludzie którzy potrzebują pomocy,wsparcia. - świat o nich wie, pomagaja i robią wszystko by innym opowiedzieć, pomóc...
Chico Xavier,Wojciecha Chudzińskiego ks.Brune, przecież oni wszyscy istnieja.
Zastanawiam sie czemu takie wiarygodne,sprawdzone osoby,nie udzielają sie na forach,nie dziela swoimi doswiadczeniami,nie maja swojej strony,swojego bloga...?
Chodzi mi o prawdziwe,namacalne,potwierdzone przez żyjącego kontakty,a nie typu ..
bla bla bla
Dla mnie takie kontakty są niewiarygodne i mocno naciągane,wiec w nie nie wierzę.
Są osoby które mówia ze nawiązuja kontakty ze zmarłymi, z Aniołami Archaniołami,ale nigdy nie mówą nic konkretnego.Zawsze te kontakty sa nijakie bez konkretów,które nie da sie w zaden sposób zweryfikować,czyli nie są wiarygodne. :roll:
Chciała bym poznać kogos takiego jak Medium który rozmawia ze zmarłym,prowadzi konwersacje,a nie widzi tylko tak jak ja same seceny,obrazy z zycia zmarłego i tylko czasem usłyszę jakiś wyraz,jakies zdanie. Chciała bym pogłębic moja wiedzę,ale nie ma u kogo
- trzeba chodzić na spotkania , czytać książki.
a swoją drogą aż zadziwiła mnie wyżej cytowana twoja opinnia Ewo. Przecież znamy osoby które twierdzą że kontaktują się za zmarłymi, prowadzą bog, nawet swoje strony ww mają, pomagają ludziom którzy sie do nich zgłaszaja.
Myślałam że tylko ja mam problemy ze zrozumieniem ich.
Nie śmierć rozdziela ludzi , lecz brak miłości
Jim Morrison
Awatar użytkownika
Melys
spirytystka
spirytystka

Postautor: Ewa Fortuna » 16 lis 2010, 18:17

Melys pisze:[b]trzeba chodzić na spotkania , czytać książki.
a swoją drogą aż zadziwiła mnie wyżej cytowana twoja opinnia Ewo. Przecież znamy osoby które twierdzą że kontaktują się za zmarłymi, prowadzą bog, nawet swoje strony ww mają, pomagają ludziom którzy sie do nich zgłaszaja.

Gdzie są takie spotkania,bo na pewno nie w Krakowie.
Gdzie są "pochowane" te osoby które nawiązują kontakty,maja swoje strony....
Ja nie znam nikogo :roll:
Ostatnio zmieniony 16 lis 2010, 19:26 przez Ewa Fortuna, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
Ewa Fortuna

Następna

Wróć do Pytania i odpowiedzi