Tabliczka OuiJa

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Tabliczka OuiJa

Postautor: Paweł » 22 sty 2010, 04:32

Widzę że temat tabliczki ouija wzrasta dlatego podam wam jedyny jak do tej pory w 100% autentyczny kanał na youtube http://www.youtube.com/user/MadHobbit

Polecam dodać do ulubionych stron.

Muszę przyznać że jestem fanem tego człowieka, oglądałem wszystkiego jego materiały video i zawsze czekam z niecierpliwością na kolejne. Człowiek ten pokazuję że czasem bywa groźnie, czasem strasznie, czasem zabawnie, czasem neutralnie.
Ponadto zajmuje się EVP, niezwykłe co można usłyszeć podczas seansów, choćby ostatni film video na którym można usłyszeć "thats right". Materiał na którym zostało zarejestrowane zmaterializowany głos "over there, oh it's a ghost box", "is that Jamie, Yeah, that Jamie"- głos dziecka które nazywa ouija pudełkiem duchów wołając inne duchy (duch zaprzyjaźniony) poczym następuje natychmiastowa rozmowa poprzez ouija. Naprawdę bywa bardzo ciekawie. http://www.youtube.com/user/MadHobbit#p/u/3/U4o1AxlDQ9s

Z informacji na kanale wynika że już w lutym człowiek ten wybiera się do czarnobyla - może być ciekawie - lubi odprawiać seanse w różnych ciekawych miejscach, przez co czasami sprowadza sobie gości do domu :)

Podoba mi się również to że zaprzyjaźnił się z kilkoma duchami i pomagają mu w identyfikacji lub ściąganiu konkretnych osób - jak to nie raz widziałem "just wait..." :)
Paweł

Postautor: troll1 » 14 lis 2010, 12:05

http://allegro.pl/ouija-tabliczka-duchy ... 97811.html
ciekawe czy sprzedający sam używa tej tabliczki ?
spirytysta jest jak murarz, teoretyk nic nie zbudował i nie zbuduje bo mu nikt domu postawić nie da tylko weźmie doświadczonego specjalistę, a nie "kozaka z książek".
Awatar użytkownika
troll1

Postautor: Voldo » 14 lis 2010, 16:21

troll1 pisze:ciekawe czy sprzedający sam używa tej tabliczki ?

Jakby używał, to by wiedział, że nie należy jej sprzedawać na prawo i lewo.

I... Eeeee...
"Osoby, które zajmują się spirytyzmem zawodowo twierdzą, iż jest to doskonałe narzędzie do rozmowy z duchami (i z tym się zgodzę)"
Zawodowo? Że niby jak, płatne media?
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: Nangaparbat » 15 lis 2010, 04:01

Witam, co do tabliczki nie wypowiem sie poniewaz nie spotkalem sie z takowym "urzadzeniem" wczesniej.
Jedyne dlaczego odpowiadam to fakt iz znalazl sie Pan Panie Pawle tutaj i zainteresowal sie tematem a nie jak wiekszosc ludzi po prostu ocenil dane zagadnienie bez doglebnego badz czesciowego zbadania takowego.

Jesli ktos w cos wierzy to jest jego indywidualna sprawa, jesli nie tak samo.

Nie jestem tutaj by oceniac a jedynie stwierdzic, ze ciesze sie z Pana obecnosci tutaj i mam nadzieje ze znajdzie Pan wiele odpowiedzi na nurtujace Pana pytania...

przy okazji powiem ze ludzie lubia widziec to co chca widziec i lubia slyszec to co chca slyszec... Jesli ktos sie nie otworzy na Prawde (Milosc) ten nie ujrzy takowej.

Co do ostroznego badania zagadnienia kontaktu z duchami powiem tak...Nie zagladaj rozumem gdzie umysl nie siega :")))

Zycze powodzenia w poszukiwaniu odpowiedzi, i prosze tylko nie sugerowac sie wypowiedziami samych forumowiczow... Bo prawda zawsze lezy w naszym sercu :")))

Pozdrawiam
Nangaparbat

Postautor: troll1 » 15 lis 2010, 08:58

w Polsce to trochę ciężko taką tabliczkę dostać, jak jesteś ciekawy to zapytaj tej osoby skąd ma, na prawo i lewo nie sprzedaje,jak ktoś zainteresowany to gdzieś musi nabyć takową tabliczkę a z tym w Polsce problem,
Jakby specjalista Voldo wiedział to się nie pali w ogniu tabliczki, przez takie docinki jak Voldo ma to ludzie mający pojęcie o duchach unikają tego forum
spirytysta jest jak murarz, teoretyk nic nie zbudował i nie zbuduje bo mu nikt domu postawić nie da tylko weźmie doświadczonego specjalistę, a nie "kozaka z książek".
Awatar użytkownika
troll1

Postautor: atalia » 15 lis 2010, 09:01

Ludzie mający pojęcie o Duchach wiedzą,że Duchy nie służą czczej rozrywce i niskim celom,no chyba,ze to specyficzny rodzaj Duchów.
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: cthulhu87 » 15 lis 2010, 09:05

A w czym ta tabliczka za XX $ jest lepsza od takiej zrobionej w domu? Niech mnie ktoś oświeci, bo nadal nie rozumiem :D

A w ogóle, jeśli komuś podziałam na ambicję, to dodam, że spirytyści nie używają takich prymitywnych metod kontaktu od stu lat : ))
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Voldo » 15 lis 2010, 22:21

troll1 pisze:na prawo i lewo nie sprzedaje

Allegro jest serwisem ogólnodostępnym, więc i sprzedaje.

troll1 pisze:Jakby specjalista Voldo wiedział to się nie pali w ogniu tabliczki

Khym, to ja powiedziałem, że się pali?
Ah, i proszę Cię bardzo, nie nazywaj mnie "specjalistą". Bo w tym kontekście mogę to uznać za obelgę.

troll1 pisze:przez takie docinki jak Voldo ma to ludzie mający pojęcie o duchach unikają tego forum

Docinki docinki, wskaż mi owe docinki.

Ah, no i podoba mi się ten argument. Że przez moje "docinki" w jednym wątku ludzie mający pojęcie o Duchach unikają tego forum.
Wiesz, powiem to tak - niech unikają, ich sprawa. Byleby byli dobrzy dla innych.

Zrozumiałbym, jeśli nawet w tym całym nieszczęsnym opisie aukcji było napisane czym grozi używanie tabliczki a raczej próby kontaktu z Duchami, bez odpowiedniej wiedzy. Ale takiej informacji nie ma.
A już zbyt wiele historii słyszałem związanych z utratą woli przez głupie zabawy, żeby nie potępiać czegoś takiego.
Poza tym - to szkodzi nam, spirytystom, tym, którzy kierują się wiedzą spirytystyczną w życiu. Czemu? Bo ktoś może popatrzeć - o, tabliczka, to tym się zajmują ci cali spirytyści. Toż to ten cały spirytyzm jest jakąś bajką, a ludzie którzy kierują się nim w życiu są niepoważni... I tak dalej.
I wiesz co? Życie pokazało, iż spirytyzm jest w stanie uratować życie. Jak i kompletnie je zmienić (tutaj mam własne doświadczenia). A może przez takie coś ktoś kiedyś uzna spirytyzm za bajkę, nie zagłębi się w niego, i nie otrzyma jednej z kilku szans, aby zmienić swoje życie, albo odejść od chęci samobójstwa.

Tak, wiem, niektóre ze spraw o których piszę są skrajnością, ale i tak.

No i jest to moje prywatne zdanie. Nikt się nie musi z nim zgadzać.

cthulhu87 pisze:A w czym ta tabliczka za XX $ jest lepsza od takiej zrobionej w domu? Niech mnie ktoś oświeci, bo nadal nie rozumiem :D

No jak, przecież jeśli używasz takiej za XX, to masz większą szansę na uzyskanie Ducha wyższego, niż gdybyś używał takiej zrobionej w domu! ;)
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: Luperci Faviani » 16 lis 2010, 08:12

troll1 pisze:przez takie docinki jak Voldo ma to ludzie mający pojęcie o duchach unikają tego forum

Akurat, jakby dobrze się wczytać w posty niektórych tutejszych, nowych forumowiczów, to można by zauważyć, że udziela się już tu kilka osób, które pojęcie o Duchach mają. I cieszę się, że nasze towarzystwo jeszcze je nie znudziło :)
cthulhu87 pisze:A w ogóle, jeśli komuś podziałam na ambicję, to dodam, że spirytyści nie używają takich prymitywnych metod kontaktu od stu lat : ))
Załączniki
rower.jpg
rower.jpg (26.61 KiB) Przeglądany 6455 razy
Luperci Faviani - życie jest niczym, wieczność jest wszystkim.
La certitude est une autre dimension de la croyance.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Postautor: troll1 » 16 lis 2010, 09:20

a jakich metod kontaktu używają spirytyści z tego forum ? o ile są tu tacy

nie każdy ma czas na robienie tabliczki, każdy chce mieć ładną i estetyczną, a 50zł to nie majątek, (lepiej wychodować 3 kilo jabłek, posadzić drzewko za 10zł, pielęgnować (pryskanie, podlewanie) i 3 lata czekać na owoce czy iść do sklepu i kupić za 5 zł 3 kg jabłek?

na tym forum na Kardecka coś napisać albo o tabliczce to już się każdy czepia i jedzie, mam kontakt z osobą która od 18 lat praktykuje i ma znajomych praktykujących, podałem link tej osobie i rejestracją na forum nie jest zainteresowany ten Pan, ta osoba nie pobiera opłat i nie obnosi się na prawo i lewo ze swoimi zdolnościami
Ostatnio zmieniony 16 lis 2010, 09:37 przez troll1, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
troll1

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi