co mówią istoty

Nasze przemyślenia na temat filozofii, religii i związków wyznaniowych. Podobieństwa i różnice do spirytyzmu. Co nas intryguje, ciekawi, co budzi wątpliwości...

Re: co mówią istoty

Postautor: soldado » 17 gru 2015, 22:18

danut pisze:Wszystko pamiętam, ale o próbie blokowania mi wspomnień wiem i ku zaskoczeniu próbowała tego dokonać osoba tu żyjąca, zmienić moje widzenie rzeczywistości i kasować to co sama chciała ukryć w mojej pamięci, a więc wydarzenia ją demaskujące. Przeszłam niesamowity misz- masz z którym sie uporałam, samą utraconą pamieć odzyskuje się przez wgrywane nam fałszywe wspomnienia, jest ciężko przez nie sie przebić trzeba czasu, ale powoli odkrywasz to co zakryte ze swojego wnętrza. Dawno Tobie chciałam w tym pomóc, to nie chcesz i szukasz hipnotyzerów.. Twoja wola :D

Ok, skoro jest winna, to nie ma o czym więcej pisać, bo sprawa się wyjaśniła.
Twoja wola.
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: danut » 17 gru 2015, 22:22

Tak, jest rozpoznana przeze mnie w swojej cielesności, a jakie ma dalsze powiązania to możemy się tylko domyślać, pisałam też, że tam nie chciałabym wchodzić. Są odważniejsi, oni poradzą sobie na pewno.
danut

Postautor: danut » 18 gru 2015, 18:19

Miejmy też na uwadze to, że na to co widzimy, na nasze postrzeganie bezsprzecznie wpływa konkretny bodziec i informacja i że są ludzie potrafiący przesuwać innym taką falę niosącą ze sobą zapis o danym obiekcie. Zafałszować jego "identyfikator" przez zaszczepioną nam czyjąś sugestię i zamieniać jemu kierunek, a bardzo często tak, że to co dobre przekierowują z takiej osoby, istoty, obiektu na siebie. Wykorzystując takie elementy naszej psychiki jak to, że nasz mózg automatycznie reaguje na obiekty, czy zdarzenia podobne jak i przeciwne, występujące po sobie lub w tym samym czasie wspólnie ze sobą w przestrzeni można sterować postrzeganiem u innych ludzi obiektów, czy nawet wydarzeń zamieniając im znaczenia, również z zamierzonym przez siebie kierunkiem, a nawet można całkowicie zmieniać widzenie innym wywołując taką sugestią rejestrację u nich całkiem innego, nie tylko odwrotnego i tak zmanipulowanego obrazu i to stosując tę samą metodykę manipulacji. Więc wgrane nam przez kogoś wcześniej przekonania będą sterować naszym postrzeganiem. Zobrazuję to na sytuacji w ciemnym lesie, idą tam sobie w skupieniu i z sercem na ramieniu dwie osoby. Jedna podkręca atmosferę i niespodziewanie krzyczy - dzik, czy coś tam i zbiegnie się to w czasie z poruszeniem nawet przez żabę gałęzi - sto procent pewności że i ta druga osoba zobaczy dzika .. obie będą uciekać. :D A przy widzeniu istot nie z tego świata weźcie pod uwagę objawienia, gdzie nazbyt często widzi się Matkę Boską czy Jezusa. Według mnie w Fatimie dzieci widziały po prostu wyższe ciało swojej zmarłej matki, a w kontrowersyjnym Medjugorie jest jeszcze gorzej z postrzeganiem fanatycznych ludzi- jedni widzieli Matkę Boską a drudzy Szatana.. - więc kto/co tam się ukazało naprawdę???
danut

Postautor: Mirek » 18 gru 2015, 22:14

Możesz przedstawić źródła, że kto kolwiek w Medjugorie widział szatana?
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: danut » 18 gru 2015, 22:26

Czytałam dawno obszerny reportaż z tego miejsca i wypowiedzi samych widzących i innych ludzi, nawet w tv był taki program. Do dziś odnaleźć można strony z zapytaniem "Przesłanie od Boga, czy szatańskie dzieło?" Nie wiem, czy objawienie jest uznane przez kościół, czy nadal nie uznane. Sporów i kontrowersji wokół tego było bardzo dużo.
danut

Postautor: Mirek » 18 gru 2015, 22:41

Czyli snujesz to na domysłach. Nie potrafisz przedstawić konkretnych faktów. Publikacji, czy nazwy tego programu w TV, a od innych żądasz twardych dowodów.
To jak to jest? My mamy Ci udowadniać, że się mylisz, a Ty nie masz żadnych dowodow na to o czym piszesz?
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: danut » 18 gru 2015, 23:10

Nic nie poradzę na to, że strony internetowe są usuwane i nie zostają tam na długie lata, a jeśli jesteś taki drobiazgowy to sam poszukaj w archiwach telewizyjnych, lub zapytaj u źródła np. biskupa i egzorcystę Andrea Gemma

http://www.polskatimes.pl/artykul/10764 ... ,id,t.html, a tu znalazłam tylko namiastkę tego materiału http://www.fronda.pl/blogi/jozue/fenome ... 37674.html
danut

Postautor: Kris » 19 gru 2015, 11:31

Może najwyższy czas zdać sobie sprawę że Bóg się nie wtrąca w nasze postępowanie i WSZYSTKIE takie przekazy są od ludzi.
Jeśli już sobie to uświadomimy to następne co mamy zrobić, to spokojnie analizować to co nam przekazują, ale bez nadprzyrodzonego mitu.
Ja nie dotarłem jeszcze nigdy do tak zwanego Boskiego przekazu, ponieważ zawsze jak to sprawdzałem, na końcu był ludzik, jeden miał więcej niecne zamiary, inny mniej, ale zwykły ludzik, i nie ważne czy z ciałem fizycznym czy nie, czy wyświecony czy wymalowany na sto kolorów, w środku jest jakaś tam człeczyna chcąca coś tam ugrać.
Jeśli sobie to w końcu uświadomimy, to może przekomarzanie zmienimy na konstruktywną analizę i czegoś się wspólnie nauczymy.
Nie ma rzeczy nie możliwych, poza tym wszystko jest możliwe.
Kris

Postautor: Mirek » 19 gru 2015, 13:14

danut pisze:Nic nie poradzę na to, że strony internetowe są usuwane i nie zostają tam na długie lata, a jeśli jesteś taki drobiazgowy to sam poszukaj w archiwach telewizyjnych, lub zapytaj u źródła np. biskupa i egzorcystę Andrea Gemma

http://www.polskatimes.pl/artykul/10764 ... ,id,t.html, a tu znalazłam tylko namiastkę tego materiału http://www.fronda.pl/blogi/jozue/fenome ... 37674.html

Moja prośba dotyczyła właśnie tego, że widzialem wiele relacji telewizyjnych, czytałem wiele artykułów na ten temat, nawet tam osobiście byłem i nigdy nie słyszałem aby komuś się tam szatan objawił.
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: danut » 19 gru 2015, 13:21

Mirek pisze:
danut pisze:Nic nie poradzę na to, że strony internetowe są usuwane i nie zostają tam na długie lata, a jeśli jesteś taki drobiazgowy to sam poszukaj w archiwach telewizyjnych, lub zapytaj u źródła np. biskupa i egzorcystę Andrea Gemma

Moja prośba dotyczyła właśnie tego, że widzialem wiele relacji telewizyjnych, czytałem wiele artykułów na ten temat, nawet tam osobiście byłem i nigdy nie słyszałem aby komuś się tam szatan objawił.

Fragment z powyższego linku - "Jeszcze bardziej tragiczny był opis Mirjany: Pewnego dnia, gdy czekała na Gospę, pojawiło się światło, a z tego światła wyszedł diabeł, miał ubranie takie jak Maryja, lecz twarz miał czarną i przerażającą, spojrzał na nią przenikliwym wzrokiem i… zaproponował jej wszystkie przyjemności świata!"

Kris dlatego bardzo ważne jest wnikliwe przyglądanie się takim sprawom, ważne jest wiedzieć o naszym postrzeganiu więcej, jak ono się rodzi i co na nie wpływa, ważne jest wiedzieć o mechanizmach manipulacji trochę więcej i zdać sobie sprawę kto/ co naszym widzeniem może kierować. Ludzie powtarzający w kółko czyjeś prawdy są tak naprawdę zmanipulowani, poddani, mechaniczni, choć wydaje im się, że jest inaczej.
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Religia i filozofia