Natasza - doświadczenia z istotami z innego wymiaru, mediumizm

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: Natasza - doświadczenia z istotami z innego wymiaru, med

Postautor: danut » 04 lut 2016, 14:24

Opowieść o taksówkarzu trąca mi trochę opowieściami z krypty. :) A co do Mirka to nie mam pojęcia co go ugruntowało, ale na pewno nie są to nauki Jezusa, dlaczego? - Otóż o zbiorowości i pamięci dusz w jednym ciele i On sam mówi wytykając ludziom nieznajomość tej strony duchowości. Jezus nie jest Aniołem Stróżem wszystkich ludzi, a tych którzy są zgodni z jego duchowością , tych najmniejszych, głodnych, chorych, nękanych, wiezionych, biednych, nagich. "Byłem przychodniem, a nie przyjęliście Mnie. Byłem nagi, a nie przyodzialiście Mnie. Byłem chory i w więzieniu, a nie odwiedziliście Mnie. Wtedy i oni powiedzą: Panie, kiedyż to widzieliśmy Cię głodnego albo spragnionego, albo przybysza, albo nagiego, albo chorego, albo w więzieniu, i nie usłużyliśmy Ci? Wtedy On odpowie im: Zaprawdę, powiadam wam: Czegoście nie zrobili dla jednego z tych najmniejszych, nie zrobiliście dla Mnie. I pójdą ci na mękę wieczną, a sprawiedliwi wejdą do życia wiecznego."
danut

Postautor: Arronax » 04 lut 2016, 15:10

Podsumowujac jeszcze bo przeczytalem j tchem ostatnie strony, bez ciala tego tu teraz po jego rozpadzie swiadomosc ulega rozpadowi? To tak jakbysmy gineli, nie ma tej kontynuacji indywidualnosci, rozwoju? Tylko jakby nasze klony, jako calkowicie odtebne jednostki. Czyli nie zyjemy wiecznie. Probuje to sobie ogarnac, wybaczcie.
Awatar użytkownika
Arronax

Postautor: danut » 04 lut 2016, 15:39

To nie są całkowicie odrębne jednostki. a wytłumaczę to na przykładzie jednego organizmu w tej rzeczywistości. I tylko tak wydaje się być logiczne to życie wieczne rozciągające się dalej do innych rzeczywistości, a zasilane jednym źródłem. Komorki w naszym ciele wciąż umierają, ale ich funkcje przejmują nowe wciąż odbudowujące się, choć proces ten powoli słabnie aż do zaprzestania tej wymiany, jednak ty wciąż masz pamieć siebie jako jednej istoty w jednym ciele, choć początkowe komórki z twojego ciała zostały już dawno wyrzucone i obumarły. Taką komórką w obliczu głębszego spojrzenia z poza tej rzeczywistości na ciebie jest twoje ciało, może być wciąż wymieniane i odbudowywać się na nowo a być sterowane świadomością z jądra świadomości, jakby zasilaczem tego kompleksu jednego lub wielu. Dopóki nie wyrzekniecie się chełpienia się cielesnością i nie zrozumiecie istoty jej, czyli czym ona tak naprawdę jest, nie zaprzestaniecie nadawać jej znaczenia nadrzędnego w rozwoju życia, to nie ogarniecie tego tematu. Wciąż piszesz że klon to jednostka, że my nią jesteśmy jako najważniejszy czynnik nie widzisz istoty sprawy, tego co sprawia ze w ogóle rodzisz się, rośniesz zmieniasz swój wygląd każdego dnia i coś tym kieruje i jest od tej masy o wiele ważniejsze, bo daje jej życie.
danut

Postautor: Natasza » 04 lut 2016, 15:58

to może być tylko jedna z wersji podzielności /rozszczepienia/rozciągnięcia w nieskończonych trybach ,, świadomości,,- rozumiem doskonale do czego zmierzasz w swoich opisach; ilość wymiarów = liczbie świadomości podzielnej przez nie same /lub nie zawsze ujawniające się świadomości w każdym z wymiarów/hologramów bo to też zależne od naszego poziomu emocjonalnego/duchowego czy czym to tam jest warunkowane

jednak sam fakt istnienia wielu wymiarów nie daje podstaw do istnienia światów równoległych z rozszczepionymi naszymi Ja

to co widzimy , czyli nasz układ słoneczny powstał z wielkiego wybuchu- i ja sie trzymam tej koncepcji, bo jako jedyna jest udowodniona
czy mogło powstać coś z niczego? nie sądzę, i jak już nauka dojdzie do tego skąd się wzięło ognisko zapalne to znajdziemy odpowiedzi co nas ,, wypluło,, do tej namacalnej strefy

jak uda się naukowcom zbadać czarne dziury to wtedy nasza rozmowa przybierze inny kształt
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 04 lut 2016, 16:10

Sedno - wielki wybuch nie został udowodniony, wręcz przeciwnie ta koncepcja zaczyna być przez wielu naukowców obalana! Zaczyna się ją zastępować Wielkim Emiterem i tu właśnie swoją rolę spełniają czarne dziury jako "miejsce" przez które dochodzi do emisji holograficznych wszechświatów i dopiero teraz te koncepcje o których ja piszę zaczynają być spójne. :) Te równoległe światy wraz z naszym są hologramami! Dochodzi do tego fakt ze wiele z nich które nadal widzimy są już nieczynne są martwe, spróbuje odnaleźć artykuł, który wręcz daje wniosek wysunięty przez światowej sławy astrologów wraz z dowodami na to, ze nasza galaktyka już jest martwa, a wiec i my nie żyjemy!
danut

Postautor: Natasza » 04 lut 2016, 16:14

danut- a co do historii o taksówkarzu, to jeśli ta wydaje Ci się taka wyjeta z krypty to co by było gdybyś się dowiedziała jakie mam doświadczenia , taksówkarz to ciało ludzkie heh

nie, no wiadomo , że był wielki wybuch- tak się określa póki co to zjawisko, natomiast już kiedyś pisałam tu o czarnych i BIAŁYCH Dziurach- bo mało kto o tym wogóle słyszał; one są niezbadane i bardzo podoba mi się jeden z polskich fizyków młodego pokolenia, którego wykład kiedyś słyszałam na temat efektu po zassaniu do niej- pokazał to na zasadzie wody wylewanej przez lejek
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 04 lut 2016, 16:18

Wydaje mi się, że wiem o czym piszesz z tą wodą i lejkiem, że tam właśnie rozciąga się inna rzeczywistość a jej obraz jest odwrócony w stosunku do naszego. Z tym taksówkarzem- nie, mnie ta historia nie przeraża, ale wydaje mi się być zinterpretowana na sposób taki filmowy.
A co do wielkiego wybuchu http://kopalniawiedzy.pl/wszechswiat-Wi ... buch,21886
danut

Postautor: Natasza » 04 lut 2016, 16:29

dokładnie pokazywał efekt wiru

wkleję linka dla zainteresowanych odnośnie wlk wyb. i teleskopu BICEP 2 http://www.komputerswiat.pl/artykuly/re ... buchu.aspx

polecam , bo wprawdzie to dotyczy sprawy sprzed dwóch lat, ale może nie każdy słyszał

danut- staram się jak umiem opisywać to co się przytrafia , a ważne są szczegóły
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 04 lut 2016, 16:33

Symbol, który został mi pokazany i jakim posłużyłam się w opisie na sam początek wiele lat temu był - kłos zboża, odnosi się to trochę do nauk Jezusa i ciekawi mnie, czy nie jest najlepszym zobrazowaniem dla tej struktury, ale jak to ugryźć?
danut

Postautor: Natasza » 04 lut 2016, 16:41

ciekawa symbolika; mnie kiedyś soldado spytał o symbole, ale ja nie widzę żadnych; może dlatego, że jestem za konkretna i mi trzeba pokazać wprost rzeczy; do tego szybko ekspresem bo jestem niecierpliwa , szybka
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm