Dziwnie ze sobą rozmawiacie..
Dziwna energia i sam nie wiem po co pozwalamy jej tak rozkwitnąć.
czarnyMag pisze:Nikita pisze:Ty nie rozumiesz co ja do Ciebie napisalam....wlasnie Ci napisalam , ze wierzymy w Jezusa ...i w cuda....tylko inaczej interpretujemy to wszystko.
Tak tylko jeden ze spirytystów napisał do mnie że Jezus to jeden tam z czystych duchów (chyba pierwszy który osiągnął to co On zamierzadrugi napisał że Szatana (diabła) nie ma - że to wymysł
To kto kusił Jezusa?! Trzeci napisał że cuda to samowyzdrowienie poprzez ewolucję ducha
Czwarty ktoś tam że ewangelie Judasza trzeba potraktować wyżej niż te uznane przez KK
To w co wy wierzycie?
)))

światowid pisze:Dziwnie ze sobą rozmawiacie..
Dziwna energia i sam nie wiem po co pozwalamy jej tak rozkwitnąć.
cthulhu87 pisze:czarnyMag pisze:Nikita pisze:Problem w tym, że jestem człowiekiem bardzo małej wiary.

czarnyMag pisze:Mirek pisze:Nie wiem czy możesz spać spokojnie skoro kierujesz się strachem.
Nie kieruję się strachem tylko wiarą w Jezusa którego "Spirytyzm" nie uznaje nie? Ponadto
kieruję się doświadczeniem - a ty jako spirytysta naukowy czyli teoretyk nie posiadasz doświadczenia! Ty tylko wierzysz w to co inni zobaczyli nie masz pojęcia o praktyce - z całym szacunkiem dla twego intelektu - DOŚWIADCZENIA NIE POSIADASZ!
czarnyMag pisze:soudak pisze:Robert Duch pisze:
- Bóg z Boga
- Światłość ze Światłości
- Zrodzony, a nie stworzony
- Współistotny Ojcu
Może jestem idiotą ale nie rozumiem tych z sformułowańa co do: zrodzony - to ja też jestem zrodzony choć w Niego wierzę (stworzony to jest może bałwan z śniegu)
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość