Ouija vs nowe techniki odbioru przekazu

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: Ouija vs nowe techniki odbioru przekazu

Postautor: Luperci Faviani » 14 lis 2010, 18:22

troll1 pisze:ale gdzie ten post się znajduje bo nie znalazłem ?

Szukaj igły w stogu siana - nie wiem.
Luperci Faviani - życie jest niczym, wieczność jest wszystkim.
La certitude est une autre dimension de la croyance.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Postautor: Voldo » 14 lis 2010, 18:22

troll1 pisze:* czy w dowolnym momencie może się Pani z zaprzyjaźnionym z Panią duchem skontaktować ?
* czy duch na ekranie monitora zamiast na tabliczce może odpowiadać ? odp byłyby
* czy duchy znają przyszłość, przeszłość i teraźniejszość ?
* czy duch może podać lek na AIDS lub raka? coś czytałem kiedyś o takim przypadku ale osoba nie zapamiętała składu
* czy duch może podać czyjeś dane osobowe, oraz numery tel, maila i hasła ?

Może nie jestem tym, od kogo chcesz uzyskać odpowiedzi, ale i tak napiszę.
Nie ma możliwości, ażebyśmy to my decydowali kiedy Duch się z nami porozumie. Duchy mają swoje zajęcia, tak jak my, więc nie są ciągle obecne na nasze "wołanie".
Co do przyszłości (możliwych scenariuszy) - może niektóre Duchy Wyższe czy też Doskonałe ją znają, lecz generalnie ujawniać ją mogą tylko i wyłącznie za pozwoleniem Boga.
"Osoba nie zapamiętała składu"... No proszę Cię, gorszego wyjaśnienia nie można wymyślić. A poza tym, wątpię, żeby miały na to pozwolenie. Szukanie = rozwój.
Pewnie i może podać, tylko po co...
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: troll1 » 16 lis 2010, 09:18

tylko to były pytania do osoby zajmującej się w praktyce spirytyzmem, a taka osoba założyła ten temat a nawet ma swoją stronę w internecie
spirytysta jest jak murarz, teoretyk nic nie zbudował i nie zbuduje bo mu nikt domu postawić nie da tylko weźmie doświadczonego specjalistę, a nie "kozaka z książek".
Awatar użytkownika
troll1

Postautor: konrad » 16 lis 2010, 12:25

troll1 pisze:
Pytania do raczej do założycielki tego tematu
* na forum infra w czacie było że jedna osoba pisała że duch podął liczby lotto na seansie ale tylko 3 zapamiętali i te liczby padły, czy to możliwe ? gdzieś też czytałem o trafnych inwestycjach giełdowych i wyścigach konnych ale to we śnie duch doradzał, (mogę poszukać tych linków do tego)
* czy z duchami wyższymi się Pani kontaktowała ?
* czy dalej używa Pani tabliczki Ouija ?
* czy z Panią Izabelą Węgrowską ma dalej Pani kontakt ?
* czy w dowolnym momencie może się Pani z zaprzyjaźnionym z Panią duchem skontaktować ?
* czy duch na ekranie monitora zamiast na tabliczce może odpowiadać ? odp byłyby
* czy duchy znają przyszłość, przeszłość i teraźniejszość ?
* czy duch może powiedzieć czy dana osoba ma jakieś choroby i jak to leczyć ?
* czy duch może podać lek na AIDS lub raka? coś czytałem kiedyś o takim przypadku ale osoba nie zapamiętała składu
* czy duch może podać czyjeś dane osobowe, oraz numery tel, maila i hasła ?

To są te same pytania niemalże, które kiedyś nam zadawałeś. Odpowiedziałem Ci na większość przecząco: duch nie może podać numerów totolotka, czyjegoś numeru telefonu, hasła itp. To znaczy może podać, ale to tak jakbyś Ty nam je podał. Szansa trafienia jest taka sama. Widać jednak moje odpowiedzi Ci nie wystarczyły i szukasz dalej. Życzę Ci powodzenia w tych poszukiwaniach, ale myślę, że zaklinanie rzeczywistości niewiele Ci pomoże. Jeśli coś nie jest możliwe, to nie jest.
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Postautor: Funeral-Art » 16 lis 2010, 14:47

[quote="troll1"]
Pytania do raczej do założycielki tego tematu

Zapomniałam loginu i password'u, więc zarejestrowałam się pod nowym nickiem.
I odpowiadam:

Z całą pewnością istota duchowa może podać dokładny squad leku lub jakiegoś specyfiku. Problem polega na tym, że nie mamy pewności (my, jako odbiorcy takiego przekazu) czy ta istota duchowa nie podaje nam fałszywej informacji. Wiec nawet jesli przy Ouija jakiś duch poda Ci przepis na uzdrowienie ciotki, która ma duży majątek - przetestuj to najpierw na kocie i sprawdź, czy nie zdechnie.

Wysokie byty duchowe mogą bezpośrednio oddziaływać na daną osobę, wysyłając rodzaj fluidu, elixiru, który może uzdrowić tę osobę z chorób uważanych przez medycynę za nieuleczalne. Są to substancje, które nie mają odpowiedników chemicznych w świecie materialnym.
Uważam, że nie ma takiego stanu, którego nie można byłoby uzdrowić.
Efekty takiego uzdrawiania zależą od karmy tej osoby, ale bardziej chyba jeszcze od tego, na ile jest otwarta na oczyszczanie wysokimi energiami. Efekty mogą być spektakularne i widziałam je na własne oczy.
Obrazek
Awatar użytkownika
Funeral-Art

Postautor: Funeral-Art » 16 lis 2010, 14:55

troll1 pisze:* na forum infra w czacie było że jedna osoba pisała że duch podął liczby lotto na seansie ale tylko 3 zapamiętali i te liczby padły, czy to możliwe ? gdzieś też czytałem o trafnych inwestycjach giełdowych i wyścigach konnych ale to we śnie duch doradzał, (mogę poszukać tych linków do tego)

Jest to najzupełniej możliwe, pod warunkiem, że ten "duch" nie robi cię w konia. Gdyby ta metoda była niezawodna, wszyscy eksploatowaliby istoty duchowe w celu uzyskania liczb do trafień w loterii.
Istotom duchowym, które mają dostęp do każdej wiedzy, a więc i wiedzy o numerach, które wygrają w najbliższym losowaniu - nie zależy na tym, żeby informować o tym kogokolwiek. Dlaczego miałyby to robić?
Ale znam przypadek jasnowidza, który podał kobiecie, jak ma obstawiać w kasynie i wygrała.
Ja nigdy nie używałam duchów do tych celów, ale myślę, że większość ludzi robiłaby to i być może to jest odpowiedzią, dlaczego te byty ujawniają się tylko niektórym.
Obrazek
Awatar użytkownika
Funeral-Art

Postautor: Funeral-Art » 16 lis 2010, 15:03

troll1 pisze:* czy dalej używa Pani tabliczki Ouija ?

Ouija stosowałam przez kilka lat bardzo intensywnie. Uzyskiwałam poprzez to dokładne odpowiedzi, a także cytaty z różnych ksiąg, także z Biblii - nie znałam tych fragmentów i dopiero konsultacja z pewnym księdzem wyjaśniła mi skąd pochodzą te cytaty.
Więc za pośrednictwem Ouija mozesz uzyskiwać bardzo precyzyjne odpowiedzi.
Jeżeli pojawia się "bełkot" to znaczy, ze nawiązałeś kontakt z jakimś niskim bytem, albo że to ty nie możesz odebrać precyzyjnie przekazu, na przykład dlatego, że denerwujesz się i nie pozwalasz bytowi duchowemu wskazać dokładnie tych liter, które on chce wskazać.

Tablica Ouija to nie jedyny sposób porozumiewania się z takimi bytami.
Możesz używać różnych kodów, od wystukiwania po używanie umówionych znaków, specjalnie do tego celu stworzonego języka.
Wszystko to są tylko pewnego rodzaju kody. I duchy rozumieją, jeśli umawiasz się z nimi na stosowanie pewnego systemu znaków.

Nie stosuję więc Ouija od kilkunastu lat.
Obrazek
Awatar użytkownika
Funeral-Art

Postautor: Funeral-Art » 16 lis 2010, 15:08

troll1 pisze:* czy z Panią Izabelą Węgrowską ma dalej Pani kontakt ?

Izabelą Węgierską. Nie, ale bardzo ciepło ją wspominam. I bardzo dużo jej zawdzięczam. Wielu rzeczy mnie nauczyła, kiedy byłam zupełnym noobem w tej dziedzinie. To też dzięki niej zaczęłam pisać i publikować. Dosłownie zmuszała mnie do tego tonem nieznoszącym sprzeciwu. Gdyby nie ona - nie przyszłoby mi to do głowy.
Obrazek
Awatar użytkownika
Funeral-Art

Postautor: Funeral-Art » 16 lis 2010, 15:13

troll1 pisze:
* czy w dowolnym momencie może się Pani z zaprzyjaźnionym z Panią duchem skontaktować ?

Można w dowolnym momencie skontaktować się z z kazdym duchem, który równiez ma na to ochotę, podobnie, jak w każdym momencie może Pan skontaktować się z ekspedientką w sklepie spożywczym. Jest to całkowicie naturalne dla kogoś, kto to robi. I nie sa do tego potrzebne żadne rytuały, wzywanie, itp. To przesądy.
Wystarczy wyraźna intencja w świadomości.
Ale u osób niedoświadczonych lepiej żeby taka intencja się nie pojawiała : )
Obrazek
Awatar użytkownika
Funeral-Art

Postautor: Funeral-Art » 16 lis 2010, 15:17

troll1 pisze:* czy duch na ekranie monitora zamiast na tabliczce może odpowiadać ? odp byłyby

Tak oczywiście. To tylko kwestia umowy z takim bytem.
Rozumiem, ze ma Pan na myśli klawiaturę. Jak najbardziej tak.
Niektórzy pisarze uważali, ze to nie oni piszą swoje książki. Że pisze je, posługując się ich ręką, jakiś duchowy byt.
Obrazek
Awatar użytkownika
Funeral-Art

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm