Kim jest ta pani ?

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Kim jest ta pani ?

Postautor: agnieszkag » 06 paź 2016, 16:20

Staram sie czytac duzo na temat rozwoju duchowego.
Dzis znalazlam przez przypadek strone niejakiej Wandy Pratnickiej, ktora sie oglasza jako egzorcystka...Zauwazylam, ze strona jest bardzo popularna.
To co przeczytalam na jej stronie troche przeraza...
Twierdzi, ze wszystkie duchy naszych ukochanych bliskich, ktore zdecydowaly sie zostac przy nas , sa dla nas grozne, czerpia z nas energie i calkiem zmieniaja sie po drugiej stronie.
Pani zaleca na wszystko egzorcyzmy...Pewnie slono kasuje.
Jak to sie ma do spirytyzmu ?
Ja wierze, ze duchy bliskich nam pomagaja. Otaczaja nas miloscia.
Zdaje mi sie, ze gdzies widzialam, iz Danut pisala, ze ta Pratnicka to jakas oszustka.
O co tu chodzi ?
Pozdrawiam wszystkich .
agnieszkag

Re: Kim jest ta pani ?

Postautor: danut » 06 paź 2016, 16:53

To kryształowaOla przedstawiała w ten sposób tę panią. Zna ją ponoć osobiście, pisała o wyciąganiu pieniędzy od niej, lub jej partnera i jej sposobie działania.
Jest to postać znana z programów telewizyjnych dawnych, z książek, z internetu zatem tam można poczytać o niej opinii. Mnie jej filozofie, praktyki, twierdzenia nigdy nie przekonały i z takich "pomocy" nigdy nie korzystałam i bym nie skorzystała. Ciekawe są za to jej psychologiczno- manipulacyjne podchody - idzie je pięknie wyłapać z jej wypowiedzi, gdy ktoś się w takim temacie orientuje. Polecę Ci je odszukać, bo było ich pełno w internecie parę lat temu, nie wiem, czy są do tej pory. Ja sprawą nie interesuję się już od dawna. Ja nie przedstawiam się nigdzie jako spirytystka, ale jak to się może mieć do spirytyzmu - to uważam że nijak, skoro spirytyzm opiera się o prawdziwe kontakty z innym światem i próbuje tę zagadkę rozwiązać. Chyba, ze jest zainteresowany oddziaływaniem również sugestii, obrotem informacją w tej przestrzeni i ich oddziaływaniem na umysł ludzki.
danut

Postautor: Konrado73 » 06 paź 2016, 17:30

Aguś , daj sobie spokój z tą Prątnicką , też odwiedziłem jej stronę , choć sam byłem (jestem ) w depresji , to jedyne co mnie uderzyło , po przeczytaniu kilku akapitów , to zło , które emanuje bardzo mocno . I to chyba Ona czerpie korzyści i to nie tylko materialne z cierpienia ludzi ..
Konrado73

Postautor: Pawełek » 06 paź 2016, 17:59

Czytałem jej książkę i osobiście przyznam, że bardzo mi ona się podobała. Nie ukrywam, że może mieć ona zdolności mediumiczne.

Jeśli osoba, która posiada jakiekolwiek zdolności do kontaktu ze światem duchowym i postanawia pomagać innym, to nie powinna brać za to żadnych pieniędzy. Za darmo dostałeś, darmo rozdawaj. Jednakże jeśli ktoś po całej już sytuacji, podaruje coś medium w postaci słodkości lub nawet pieniądza, to nie widzę tego jako coś złego. Niemniej jednak branie z góry za "określone usługi mediumiczne", które nie są zawsze stałe i mogą być przerwane jest niedopuszczalne z punktu widzenia spirytyzmu.

Gdy medium chce pomagać innym ludziom to na pewno duchy, które się nim opiekują pomogą mu w znalezieniu pracy by nie czerpał korzyści materialnych z tego co dostał za darmo.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Natasza » 06 paź 2016, 18:53

[quote="Pawełek"
Gdy medium chce pomagać innym ludziom to na pewno duchy, które się nim opiekują pomogą mu w znalezieniu pracy by nie czerpał korzyści materialnych z tego co dostał za darmo.[/quote]

TAK! TAK! TAK!

do tego dodam, jeśli jakakolwiek prawdziwa strona wybiera do kontaktu osobę to wybór ten jest przemyślany i nie jest przypadkiem
osoba wybrana do kontaktu nie może!!!! brać ani wcześniej ani później żadnego podarunku, ani jednej złotówki ani czegokolwiek poza słowem DZIĘKUJĘ
nie można na bazie swoich doświadczeń zarabiać w żaden sposób , żaden

kiedyś, dawno temu zaliczyłam w swoim życiu nagłą zmianę sytuacji lub inaczej - zostałam poddana pewnej próbie, gdzie moje życie zmieniło się w jednej sekundzie tak , że w lodówce hulał wiatr - i miałam głos znajomych , że mogę wszystko zmienić gdybym chciała wreszcie zarabiać na swojej wiedzy , którą czerpię od tych istot
na samą myśl o zrobieniu tego zemdliło mnie tak, że nie mogłam się wyprostować
nie wykorzystałam tej możliwości, a moje życie w krótkiej chwili zmieniło się w bajkę a moja lodówka nigdy nie była pusta

chodzenie ścieżkami innego wymiaru nie jest przepustką na wieczność, można zostać odizolowanym na zawsze
ludzie, którzy wymuszają kontakty ze sferą poza tej strefy, sztucznie wyłamują drzwi i sądzą , że to im się udało - są w błędzie, jedyne do czego mogą dojść to odkryć się na duchy bardzo niskich lotów , które w swej nudzie czekają na taką okazję
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 06 paź 2016, 18:55

Pawełku zdolność kontaktu ze światem duchowym posiada każdy z nas, a nawet i zwierzęta. Rzecz w tym, że nie każdy zwraca na niego uwagę, zagłębia się weń i postrzega, bo świadomość nasza jest tam na czym się skupia swoją uwagę. Uważam, ze o tym powinno się pisać i rozpowiadać, by inni też zaczęli się temu przyglądać, a nie traktować sprawy jak wiedzy tajemnej, że ktoś wcześniej za taką ją uznał i wymyślił jak wykorzystywać dla swoich celów telepatie, jak traktować sugestię, jak wpływać na innych ludzi, jak przesyłać im informacje, jak wręcz sterować ich mózgiem. Fajnie, ze tym zajmuje się już nauka i odkrywa w tej dziedzinie wiele spraw.
https://www.youtube.com/watch?v=tVrSIqfHgxY
danut

Postautor: agnieszkag » 06 paź 2016, 19:43

Bardzo dziekuje za wszystkie odpowiedzi.
Danut

Masz racje. ..teraz sobie przypomnialam ze to Krysztalowa o niej pisala.

Konrado

Nie mam zamiaru zaczynac z ta pania I pierwsze co mnie uderzylo na tej stronie to bardzo zle wibracje.

Pawelku Nataszo

Zgadzam sie w 100 procentach ze medium nie powinno czerpac korzysci materialnych ze swoich zdolnosci.A jak widze cennik uslug to od razu mam watpliwosci co do wiarygodnosci takiej osoby. Dla mnie to troche takie straszne robic kase na ludzkich tragediach.
Jeszcze raz zapytam o Wasze zdanie.
Czy zgadzacie sie z tym ze nasi ukochani bliscy ktorzy zdecydowali sie zostac przy nas stanowia dla nas zagrozenie?
Ze trzeba egzorcyzmow?
Wlos mi sie jezy od tej teorii a spirytyzm traci sens. ..
agnieszkag

Postautor: Natasza » 06 paź 2016, 19:50

odpowiedź brzmi NIE
jak można kogoś przeganiać za to, że jest blisko nas i nie potrafi ruszyć w drogę bo mu rozpacz na to nie pozwala?

oczywiście, jeśli nasz bliski zostaje by rozrabiać, wtedy jest problem i wymaga to rozmowy z nim , a czasem jak negocjacje nie pomagają trzeba użyć innych metod
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 06 paź 2016, 19:52

Nasi ukochani bliscy mają z nami połączenie, taka jest w ogóle natura życia i śmierci i jej sens. Wkleiłam kiedyś materiał o naukowcu z Japonii i o jego przebadanych paru tysiącach relacji o wizjach ludzi z pogranicza śmierci. Osiemdziesiąt procent ludzi w chwili śmierci odwiedzają bliscy zmarli, oni jakby po nich przychodzą by zabrać ich duszę stąd. W jaki sposób byłoby to możliwe, gdyby nie było takich połączeń? Nigdy w życiu nie zgodzę się z tym, by nasi bliscy zmarli stanowili dla nas zagrożenie. Wtrącanie się w te sieci połączeń, jakieś rytuały odpędzani,a by te nici zostały zerwane, dopomaganie nam byśmy je sami zerwali jest procederem paskudnej manipulacji magów.
danut

Postautor: Pawełek » 06 paź 2016, 19:54

danut pisze:Pawełku zdolność kontaktu ze światem duchowym posiada każdy z nas, a nawet i zwierzęta. Rzecz w tym, że nie każdy zwraca na niego uwagę, zagłębia się weń i postrzega, bo świadomość nasza jest tam na czym się skupia swoją uwagę.

Zgadzam się z tym. Często to widać w postaci snów, w których pojawiają się zmarli. Jednakże chodziło mi bardziej o osoby takie, które mają bardziej rozwinięte te umiejętności niż inni. Przykładowo mogą albo widzieć, albo słyszeć duchy, albo nawet z ich pomocą mogą się materializować duchy. Rzadko się zdarza by urodziła się osoba, która ma wszystkie umiejętności naraz.

agnieszkag pisze:Jeszcze raz zapytam o Wasze zdanie.
Czy zgadzacie sie z tym ze nasi ukochani bliscy ktorzy zdecydowali sie zostac przy nas stanowia dla nas zagrozenie?
Ze trzeba egzorcyzmow?
Wlos mi sie jezy od tej teorii a spirytyzm traci sens. ..

Zacznę trochę od końca - jeśli chodzi o egzorcyzm to jest to jedynie zwykła modlitwa, nic więcej. Natomiast jeśli chodzi o to, czy bliscy stanowią dla nas zagrożenie, no to cóż... Różnie to może być. Zazwyczaj w rodzinie tu na ziemi są wcielone duchy z którymi mamy dobry kontakt po drugiej stronie. Niemniej jednak możemy mieć w rodzinie osobę, która nas krzywdziła w poprzednich wcieleniach i może to być pewna pokuta dla niej, lub chęć odkupienia win. Ostatecznie: nie skreślam możliwości takiej, że bliscy mogą być dla nas zagrożeniem, biorąc jeszcze pod uwagę to że żyjemy na jednym z niższych światów.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Następna

Wróć do Pytania i odpowiedzi