Jan Paweł II - czy był duszą wyższą zesłaną przez Boga

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Jan Paweł II - czy był duszą wyższą zesłaną przez Boga

Postautor: gaba75 » 21 lis 2015, 14:30

Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale są takie słowa sławetne- "Gdzie dwóch/dwoje się zejdzie w Imię moje, tam i Ja jestem"
gaba75

Postautor: cthulhu87 » 21 lis 2015, 17:36

gaba75 pisze:Owszem, JPII był duszą wyższą. Ale cierpiał również- taka była jego próba, której się poddał. Cierpienie jego polegało na tym, że dopiero przy zbliżaniu się do śmierci uświadamiał sobie ten fakt, jak wielką ofiarę spełnił, poniósł, będąc tak naprawdę samotnym. Mężczyzna potrzebuje kobiety. Natury się nie oszuka. Skąd bowiem wiadomo, że Jezus Chrystus nie kochał kobiety i że przez kobietę nie był kochany? że nie był żonaty? Bóg stworzył podobno Adama i Ewę. Więc gdzie tu miejsce na samotność? Na zgodę na przeżywanie takiego stanu rzeczy? Nie chcę nawet myśleć, jak czuje się taka osoba jak JPII, gdzieś w zaświecie?

Znaczy się... sugerujesz, że papież potrzebował związku z kobietą? Polski Papież? Święty? niemożliwe... ;) :P
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Mirek » 22 lis 2015, 20:39

Ale taki zwiazek miał. Watykan trzyma to w tajemnicy.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: atalia » 22 lis 2015, 22:10

Ale Ty chyba nie Watykan, wiec mozesz tę tajemnicę zdradzić.
atalia
spirytystka
spirytystka

Re: Jan Paweł II - czyb był duszą wyższą zesłaną przez Boga

Postautor: Hansel » 29 gru 2015, 20:14

wanilia pisze:
Davidius pisze:....a jak tak antyklerykalnie i antysystemowo

JP II - jak dla mnie osobiście i szczerze nikt szczególny, inteligentny był ....aktor hmmm mówi się że Ekumenista, nie on jeden , wcale nie był wyjątkiem byli przed nim lepsi Ekumeniści ot np PARAHAMSA JOGANANDA lub GANDHI, RABINTRANACH TAGORE dla mnie jakoś mi nie po drodze z Papcią Watykańczykiem ;) ;)

A to niektórzy Polacy mają na jego punkcie ''fioła'' pospolitego to już koszmar i ten kult, te pomniki brrrr .....straszne ,ech nie chce się mi pisać na temat JP II ....nie mój ''Idol '', trochę czytałem tych jego Encyklik i felietonów - artykułów w 80% nie zgadzam się z JP II i to tuszawanie pedofilów, błogosławienie przez JP II zbrodniarza i dyktatora Pinocheta, dziwny ''koleś'' był z PAPY POLACZKA .

Nie mój klimat ....

Ekumenizm papieża nie był szczery, o czym świadczy np. deklaracja "Dominus Jesu”

https://www.youtube.com/watch?v=pKfpb2SUDHM
Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać - takie jest prawo
Awatar użytkownika
Hansel

Postautor: Hansel » 24 lut 2016, 12:28

Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać - takie jest prawo
Awatar użytkownika
Hansel

Postautor: czarnyMag » 24 lut 2016, 12:38

Jan Paweł II moim zdaniem nie był Duchem Wyższym! Ale mogę się mylić :) Jako "głowa kościoła" mógł podjąć być może z góry przegraną walkę z...swoim "kościołem" np. o nie krzywdzenie małoletnich przez swoich "poddanych" a nie uczynił nic - chciał być bowiem wzorem :lol: :lol: :lol: :twisted: A został "wzorem" diabła :lol: :lol: :twisted:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: philosophus » 01 mar 2016, 19:30

A co takiego wielkiego zrobił Jan Paweł II poza tym, ze był papieżem?
Awatar użytkownika
philosophus

Postautor: Pawełek » 01 mar 2016, 20:20

philosophus pisze:A co takiego wielkiego zrobił Jan Paweł II poza tym, ze był papieżem?

Myślę, że większość po prostu powie "był dobrym człowiekiem, przykładem", czyli kimś, kim teraz rzadko ktoś bywa... ;)
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Krzysztoff » 01 mar 2016, 22:46

Pawełek pisze:
philosophus pisze:A co takiego wielkiego zrobił Jan Paweł II poza tym, ze był papieżem?

Myślę, że większość po prostu powie "był dobrym człowiekiem, przykładem", czyli kimś, kim teraz rzadko ktoś bywa... ;)

Zgadzam się , po prostu pracował na rzecz innych przez całe życie, promował ideę ekumenizmu czyli dialogu pomiędzy religiami
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi