nastepne wcielenia

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: nastepne wcielenia

Postautor: 1Prawda1 » 22 lis 2016, 13:54

Rozpoczynając ten temat mogę od siebie zadać pytanie, czy uznajemy wstąpienie w ciało zwierzęce czy nie.
Bogiem jest niebo, fachowo: Świat Idei
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
https://www.youtube.com/watch?v=AYPcf2pbrYo
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: danut » 22 lis 2016, 14:06

1Prawda1 pisze:Rozpoczynając ten temat mogę od siebie zadać pytanie, czy uznajemy wstąpienie w ciało zwierzęce czy nie.

Wedy odpowiadają - tak, ale biorą pod uwagę wielość światów takich jak nasz, nie tylko dotyczy to obszaru Ziemi, w których jest wiele zwierzęcych bytów, ciał, postaci. Jeśli ktoś nie tylko "nosi cząstki pierwotnego mroku" a nawet je kolekcjonuje i powiększa wtedy może pozbawić się postaci człowieczej.

Odkrywszy Prastarą Wiedzę Świata Arlegów,
niektóre z Realności Światów Ciemności
natychmiast zaczęły walkę z Mgłą i Ciemnością
i zaczęli wznoszenie ku szczytowi po Złotej Drodze.

Jednak mając potęgę i Pradawną Wiedzę,
nie nauczyli się rozróżniać Dobra i Zła,
niosąc w sobie niezużyte cząstki
początkowego pierwotnego mroku.

Początek władzy, przymusu i podporządkowywania
przebija wszystkie Ciemne Światy i Realności.
I tą nizinną formę próbowali wprowadzić
w graniczących ze Światem Ciemności obszarach.

"Biesy, niższe istoty mrocznego Świata,
powstały przy Narodzinach Światów “we mgle" - to chyba o potworkowatych kosmitach.
danut

Postautor: 1Prawda1 » 22 lis 2016, 14:11

Trudne te zdania są dla mnie. Od siebie mogę dodać, że ta drabina nawet by miała sens. Ograniczenie człowiekowi darów przez przeniesienie go tym razem w ciało zwierzęce, bo tych darów źle użył w poprzednim życiu - takie coś miałoby chyba sens. Z mojej strony są to jednak tylko hipotezy, o reinkarnacji wiem mało.
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: danut » 22 lis 2016, 14:18

1Prawda1 pisze:Trudne te zdania są dla mnie. Od siebie mogę dodać, że ta drabina nawet by miała sens. Ograniczenie człowiekowi darów przez przeniesienie go tym razem w ciało zwierzęce, bo tych darów źle użył w poprzednim życiu - takie coś miałoby chyba sens. Z mojej strony są to jednak tylko hipotezy, o reinkarnacji wiem mało.

Ale to wszystko nie zaczęło się od Ziemi, Ziemia nas nie wydała na świat gdzieś na odludziu oddzielona od całej reszty, ona jest tylko cząstką całego układu, który skądś się wyłonił i się rozprzestrzenia. I co, czy w takim pojmowaniu o drabinie tak wszystko miałoby się kręcić w kółko raz ktoś wyszedłby na szczyt, a raz z niego spadł? Czyli co ten król na tronie i władca zarządzający realnie tym światem jest szczytem naszego osiągnięcia? - bo do tego się sprowadza i jeszcze do tego ze jak odbije się od Ziemi to już jest Boski i nadczłowieczy.
danut

Postautor: 1Prawda1 » 22 lis 2016, 14:29

do tego ze jak odbije się od Ziemi to już jest Boski i nadczłowieczy.

No ja uważam, że odbicie się od Ziemi to odbicie się do góry, a że na górze jest bosko to i boskim się staje ten człowiek.

Czyli co ten król na tronie i władca zarządzający realnie tym światem jest szczytem naszego osiągnięcia?

Widzisz ja mam takie zdanie, że szczyt to ludzie osiągają już wtedy, gdy w ogóle chcą być dobrzy, tylko w całości chcą, a ostateczny cel duszy to ''chodzenie'' po tym szczycie.
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: danut » 22 lis 2016, 14:32

A Ziemia jest płaska jak trampolina podtrzymywana przez cztery krokodyle jak utrzymywano w starożytności? :D

Ja myślę, że główną zasada i celem jest utrzymywanie tej więzi miłości ze Żródłem i rozjaśnianie tego mroku jak w Wedach iście za promieniem Dobra w wieczność.
Ostatnio zmieniony 22 lis 2016, 14:34 przez danut, łącznie zmieniany 1 raz
danut

Postautor: 1Prawda1 » 22 lis 2016, 14:33

To jest moje zdanie, możesz się z nim przecież nie zgadzać.
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: danut » 22 lis 2016, 14:36

1Prawda1 pisze:To jest moje zdanie, możesz się z nim przecież nie zgadzać.

A przecież nic Ci nie mówię, jest takie i Twoje i ok. :)
danut

Postautor: 1Prawda1 » 22 lis 2016, 14:38

:)
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: philosophus » 18 lip 2017, 18:32

danut pisze:
1Prawda1 pisze:Rozpoczynając ten temat mogę od siebie zadać pytanie, czy uznajemy wstąpienie w ciało zwierzęce czy nie.

Wedy odpowiadają - tak, ale biorą pod uwagę wielość światów takich jak nasz, nie tylko dotyczy to obszaru Ziemi, w których jest wiele zwierzęcych bytów, ciał, postaci. Jeśli ktoś nie tylko "nosi cząstki pierwotnego mroku" a nawet je kolekcjonuje i powiększa wtedy może pozbawić się postaci człowieczej.

No, a przekazy z Kasopei, Duch Samuel, Wielki Ra itp. odpowiadają, że nie ma wstecznej reinkarnacji i jak ktoś osiągnie już poziom człowieka to już w zwierzę się nie może cofnąć.

podobno istnieje 7 poziom tej świadomości duchowej:

- rośliny, kamienie itp
- zwierzęta
- ludzie
- istoty wyżej stojące cywilizacyjnie, nie żywiące się jedzeniem tylko emocjami
- poziom 5-ty to strefa wybierania wcieleń
- poziom 6-ty istoty już nie muszące się odradzać i będące jednocześnie energia żeńska i męską
- Absolut

I do tego tez mnie przekonywali, pokazując sesje channelingowe, Wedy, przekazy od jakichś tam wyższych istot itp.

Czyli każdy ma woje pierdoły które wciska innym.
Czyli babcia Danut, w następnym wcieleniu odrodzi się jako przygłupi Murzyn w południowym Sudanie i będzie biegała po dżungli z kijem, czy jako kaczka w moim gospodarstwie i utnę jej głowę i zjem? :lol:

Po co w ogóle ten cyrk?
Bo się "panu Absolutowi nudzi?"
Awatar użytkownika
philosophus

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi