Pytanie do praktyków

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Pytanie do praktyków

Postautor: Xsenia » 02 sty 2017, 20:53

czarnyMag pisze:"JESTEM MEDIUM - dyskusja, uwagi" - temat dla uprzywilejowanych -

Błąd. Wątek, którego tytuł podałeś jest do dyskusji dla wszystkich forumowiczów. Wątek "JESTEM MEDIUM (o ludziach ze zdolnościami mediumicznymi)" jest tylko dla ludzi o zdolnościach mediumicznych. A po co on powstał autorka tłumaczy w pierwszym poście. Może przeczytasz? :)

czarnyMag pisze: jest grupa ludzi którzy mogą "pisać z palca" co tylko chcą.

Mogą, ale i tak jest to weryfikowane przez moderatorów. Z tym że do doświadczeń osobistych nie przyczepiamy sie.

czarnyMag pisze:A wszystko co wymyślą jest traktowane na serio bo oni to media -[...] A wszystko co napiszą staje się od razu "prawdą"

UUU nadmiar ambicji?? :) Odpowiadasz za wszystkich forumowiczów? Skąd pogląd, że wszystko co tam jest napisane traktowane jest serio? Ktokolwiek przytacza słowa któregokolwiek z tych mediów? Cytuje? Uznaje za wiedzę najwyższą? Zagalopowałeś się :)

czarnyMag pisze: nie mogą im zadać pytania ludzie którzy według tego grona nie są medium

Błąd wtóry. Można zadawać dowolne pytania właśnie w wątku "JESTEM MEDIUM - dyskusja, uwagi". Po to on powstał.

czarnyMag pisze:Czy ktoś w końcu mi wytłumaczy na czym polegają te "wyssane z palca" prawdy i ten temat założony pod tych ludzi i w czym oni są lepsi od pozostałych ?

Przeczytaj pierwszy post z wątku, który podałam powyżej. Tam masz odpowiedź na swoje pytanie.

czarnyMag pisze:Macie jakieś wiarygodne dokumenty które moglibyśmy przeczytać o "wyższości" tych ludzi z tematu powyżej?!

Masz jakieś wiarygodne dokumenty duchów, które cię nawiedzają? Masz jakieś wiarygodne dokumenty, że to co doświadczyłeś to nie wymysł twojej własnej głowy? Nie masz. I oni też nie mają. Możesz wierzyć w ich przekazy, a możesz je przeanalizować i odrzucić. Nie błędem jest czytanie choćby i bzdur, błędem jest nieczytanie lub ocenianie bez analizy.

czarnyMag pisze: jak im zadać pytanie gdy oni nie biorą udziału w dyskusji ogólnej

Dobre. :D Jak chcesz pytać kogokolwiek, jeśli ktoś nie chce odpowiadać? I tu nie chodzi tylko i wyłącznie o media. Jest cała masa forumowiczów, którzy się nie udzielają, a tylko czytają. Nie ma obowiązku ani czytania pytań, ani tym bardziej odpowiedzi na nie, jeśli ktoś nie chce. Nikogo nie zmusisz Magu by ci odpowiadał :)

czarnyMag pisze:Ja też :) Ale medium nie jesteśmy

Każdy sam uznaje czy jest medium, czy też nie. Jeśli czujesz, że jesteś Medium, to napisz swoją opowieść, swoje doświadczenia w wątku dla Mediów. :) Tylko pamiętaj, że jest to forum spirytystyczne, nie okultystyczne, nie o wszelkich teoriach spiskowych i nie o kosmitach. I definicję Medium bierzemy tutaj z filozofii spirytystycznej. :)

czarnyMag pisze:Udzielenie informacji czy odpowiedzenie na zadane pytanie jest problematyczne!

Hm swego czas zadałam Medium proste pytanie i dostałam prostą, bardzo potrzebną, odpowiedź. Może za trudne pytania zadajesz? :)

czarnyMag pisze:Nie pisząc już o cierpliwości Bo skoro medium się już wysiliło i raz pouczyło to nie ma sensu brnącemu w błąd ponawiać odpowiedzi która jest niczym innym jak "prawdą" - a taką "prawdę" trzeba spijać niczym śmietanę w pozycji uniżonej na kolanach

Przesadzasz. Medium to nie nauczyciel. Ani nie guru. Ani nie mesjasz. Nikt ci nie każe ani wierzyć w ich słowa, ani adoptować ich przekazów bez analizy.
Hm zdaje sie, że już ci to tłumaczyłam kilka razy. A skoro znowu atakujesz, choć nie masz żadnych podstaw, to znaczy, że coś się stało w twoim życiu? Zły dzień?
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: czarnyMag » 05 sty 2017, 23:32

Inne pytanie: Temat: Medytacja:
Znalazłem takie coś w necie
"Kiedy energia płynie po raz pierwszy przez trzecie oko pojawia się ciepło, pojawia się uczucie pieczenia. A ponieważ przejście musi zostać stworzone na siłę to może być jak ogień. W trzecie oko uderza skoncentrowana energia."

"Kiedy oczy są zamknięte, a twarz rozluźniona wyobraź sobie ze jesteś spośród ciemności, otoczony głęboką ciemnością. Czuj tą ciemność. To pomoże oczom się zatrzymać. Nie mając niczego do zobaczenia, z łatwością się zatrzymają . Bądź w tej ciemności. Nie wyobrażaj sobie. Zamknij oczy.Czekaj."

Mam nadzieję, że ktoś tu zna temat choćby pobieżnie. Otóż zakładając że doszedłem do tego miejsca - które dałem powyżej w cudzysłów ale nie byłem skoncentrowany na tym "oku" tylko na :roll: sprawach innych i teraz mam poparzenie w tym miejscu na środku czoła ale proces przerwałem w trakcie - Mam go przeprowadzić od nowa? Mam wypalić to "oko" raz jeszcze? Co mam robić by dojść do "wyobraź sobie ze jesteś spośród ciemności, otoczony głęboką ciemnością. Czuj tą ciemność. To pomoże oczom się zatrzymać"???
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: neuron » 06 sty 2017, 02:21

czarnyMag pisze:"wyobraź sobie ze jesteś spośród ciemności, otoczony głęboką ciemnością. Czuj tą ciemność. To pomoże oczom się zatrzymać"???

nie rozumiesz??

stań się ciemnością .....

jeśli z wiatrem chcesz lecieć ,wiatrem się stań ,to proste , nie potrafisz tego ?
Nie można się przygotować do skoku w przepaść

droga w górę i droga w dół jest tą samą drogą
neuron

Postautor: neuron » 06 sty 2017, 02:23

Xsenia pisze: czarnyMag pisze:
Macie jakieś wiarygodne dokumenty które moglibyśmy przeczytać o "wyższości" tych ludzi z tematu powyżej?!

Masz jakieś wiarygodne dokumenty duchów, które cię nawiedzają? Masz jakieś wiarygodne dokumenty, że to co doświadczyłeś to nie wymysł twojej własnej głowy? Nie masz. I oni też nie mają. Możesz wierzyć w ich przekazy, a możesz je przeanalizować i odrzucić. Nie błędem jest czytanie choćby i bzdur, błędem jest nieczytanie lub ocenianie bez analizy.

ja mam
Nie można się przygotować do skoku w przepaść

droga w górę i droga w dół jest tą samą drogą
neuron

Postautor: Natasza » 06 sty 2017, 10:09

neuron pisze:
Macie jakieś wiarygodne dokumenty które moglibyśmy przeczytać o "wyższości" tych ludzi z tematu powyżej?!

ja mam

ja dokładam jako dowód słowa zapisane na tym FORUM i nie mówię tu o sobie ale o soldado - wybrany spośród wielu i nie bez przypadku
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Natasza » 06 sty 2017, 10:12

podbijam stawkę : dokładam jako dowód to co pisał CzarnyMag
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Natasza » 06 sty 2017, 10:14

ok, dobrze, dołożę do tego pewne doświadczenia ( mówię o niektórych ) opisane przez danut - są prawdziwe

kolejni w kolejce to neuron i Bernadetta

oczywiście przzeżycia Agnieszki i Konrada i procurator

i na deser zostawiam doświadczenia Estii

wymieniłam ludzi , którzy nie oszaleli a dane im było doświadczać rzeczy niepojętych dla innych
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Xsenia » 06 sty 2017, 15:09

Natasza pisze:ja dokładam jako dowód słowa zapisane na tym FORUM

Natasza, opisy na forum nie są i nigdy nie będą "wiarygodnymi dokumentami". To, że chcesz w nie wierzyć, to jeszcze nie znaczy, że mają one wartość naukową i dowodzą prawdziwości zdarzeń.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: soldado » 06 sty 2017, 17:12

Natasza pisze:
neuron pisze:

ja mam

ja dokładam jako dowód słowa zapisane na tym FORUM i nie mówię tu o sobie ale o soldado - wybrany spośród wielu i nie bez przypadku

Nie jestem osobą wybraną.
Bardzo dużo w życiu zrobiłem złego i po prostu kiedyś pojechałem na Jasną Górę i poprosiłem o zmianę.
Poleciłem się NMP pod ochronę i prosiłem długo o zmianę dla siebie i swojego życia i to otrzymałem.
Wiem, że nie wierzysz w takie rzeczy, ale właśnie dzięki Niej otrzymałem to, że nieraz komuś mogę bezinteresownie pomóc.
Dzięki temu sam się nawracam, zmieniam się, staje się lepszym człowiekiem.
Ale to nie moja zasługa.
Dlatego nigdy nie chce żadnych podziękowań, bo nie mi się one należą tylko NMP.
Jestem tylko niekiedy Jej narzędziem.
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: Natasza » 06 sty 2017, 18:25

Xsenia pisze:
Natasza pisze:ja dokładam jako dowód słowa zapisane na tym FORUM

Natasza, opisy na forum nie są i nigdy nie będą "wiarygodnymi dokumentami". To, że chcesz w nie wierzyć, to jeszcze nie znaczy, że mają one wartość naukową i dowodzą prawdziwości zdarzeń.

a cóż jest bardziej wiarygodnym źródłem od źródła samego człowieka i co wyklucza wiarygodność tych , których wymieniłam?

granicę wiary wyznaczasz sama i przesuwasz nią niczym suwakiem zamka ,, wiary,,
współrzędnymi pomocnymi zawsze była wiedza i doświadczenie własne
im więcej ich posiadasz tym bardziej przesuwasz się na osi
im mniej - stoisz w miejscu

to nie inni są źródłem wiedzy ale Ty sama przed sobą samą
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi