podzielam twój pogląd że ze złych emocji nic dobrego nie będzie, jednak nijak się one mają do tego co ja napisałem. proszę skup się.
manipulujesz swoimi wypowiedziami, co jest nieładne. nie chce mi się odpisywać na każde z Twoich zapytań, bo sądzę że poprzednio je opisałem.
na koniec odniosę się do Twojego cytatu:
napisałeś:
Czy jak będziesz żalił się, że tyle niewinnych osób ginie w Afryce na forum i oceniał tych co są za to odpowiedzialni, to przestaną zabijać? Jak ja nie wyrażę swoich negatywnych emocji pod ich adresem to zaczną więcej zabijać?
moja odpowiedź, dla ciebie, tak byś po prostu przemyślał ją.
nie przestaną się zabijać, to oczywiste, ale od rozmowy na ten temat na jednym z forów, poprzez wylewania swoich zali, jak Ty to nazywasz, lub poprzez dzielenie się swoimi poglądami, jak ja to nazywam, powstała idea która zakończyła się uzbieraniem 35 tys i zbudowaniem studni w jednej z wiosek w Afryce..
dlatego uważam że rozmowy i dzielenie się myślami mogą zmienić wiele. i zdziwiony jestem twoim gaszeniem mnie. manipulować i pływać i udawać to nie jest wielka sztuka. A wedle mnie ty ją właśnie uprawisz.
Tak jak dwukrotnie pisałeś o mojej nienawiści, której nie ma. a ty pisząc o tym na forum ,niejako zasugerowałeś delikatnie że coś z tą nienawiścią jest. takie zachowanie to maniuplacja na poziomie sprzedawcy garnków. nieładnie, nieelegancko i na pewno nie miłosiernie

Może zatem wylewanie żali, (wedle Ciebie) , czy też dzielenie sie swoimi odczuciami i uczuciami (wedle mnie) nie jest najgorszym pomysłem. Bo nieraz jest to początek do rozmowy, planowania i być może działania.
kolejny przykład cichej manipulacji, napisałeś:
"Gdyby tacy ludzie z poglądami jak twoje żyli na świecie, nadal byłby mur w Niemczech a w Polsce komuna." A tacy jak Ty je zburzyli? I teraz mamy w Polsce raj kapitalistyczny dzięki takim ludziom jak Ty?
powiedz mi bom ciekaw jak paw zaćmienia.. skąd wyciągnąłeś taki wniosek i gdzie zauważyłeś że piszę że dziś jest raj? gdzie napisałem że ja coś burzę? gdzie napisałem że dzięki ludziom takim ja ja mamy raj? dlaczego tak postępujesz? z żalu, cierpienia czy samotności? tak podstępnie dyskredytujesz kogoś..myślisz że tego nie widać w twoich innych wypowiedziach.. nieraz jest fajny temat i widzę jak gasisz ludzi którzy nie piszą pod twoje poglądy, a jak oni ci zwrócą uwagę, to jak teraz mnie, wsadzasz im słowa które nie wypowiedzieli. wykręcasz je, nadinterpretujesz..i pływasz w temacie jak karp w wannie.
to zdanie z burzeniem też jest nadinterpretacja i manipulacją, wsadzasz w moje usta to czego nie powiedziałem, ani nie napisałem. ani nie myślę.
Zaczyna się fajny weekend, życzę ci uśmiechu i radości, bo czuję że ich brak powoduje takie a nie inne twoje zachowanie.
( ostatnie zdanie jest formą i stylem dokładnie takie jakie Ty używasz często, mam nadzieję że moja nadinterpretacja nie urazi Cię.)
szkoda wielka że wiara i wiedza naszych przodków została zdeptana.