Nikita pisze:Czuje sie glupio, ze Cie w to wciagnelam.
No to mam prośbę - przestań się czuć głupio. Bo ja się niedobrze czuję, gdy jestem jakoby powodem tego, iż kto inny się nie tak czuje.
Nikita pisze:Czuje sie glupio, ze Cie w to wciagnelam.

Nangaparbat pisze:Jesli byscie mogli napisac cytaty z tych ksiazek bylbym wdzieczny.

Nangaparbat pisze: ... Piotrze bys i ty sie tutaj wypowiedzial i przytoczyl cytat/y z ksiazek, ktore wspominaja o reinkarnacji ?? ...
ewab1 pisze:Ja spotkałam się z dość kontrowersyjną teorią reinkarnacji P. Pietrzyka? Ktoś do niej dotarł? co o ty sądzicie?

Jak więc należało by zripostować taki tekst ? http://hiob.salon24.pl/375062,jezus-eli ... -po-polskucthulhu87 pisze:Jesli uda mi sie uzyskac na to pytanie mam oczywiscie kolejne, Jak wytlumaczyc, poslugujac sie biblia, istocie ludzkiej (wierzacej, praktykujacej, chrzescijance) ze reinkarnacja to jest fakt
Nangaparbat, myślę, że bardzo pomocna jest tu lektura "Ewangelii według spirytyzmu", która rzuca inne światło na znane wszystkim fragmenty Biblii. Z drugiej strony podobne idee były obecne w chrześcijaństwie od wieków. Że da się pogodzić cykl odradzania się i umierania z Biblią, wykazał to już Orygenes w swoich pismach. A przede wszystkim musimy pamiętać że reinkarnacja w spirytyzmie nie jest dogmatem, lecz pewną propozycją, którą sami powinniśmy rozważyć - sercem i rozumem. Mówię "sercem", bo nie jestem w stanie wyobrazić sobie dobrego, miłosiernego Boga, który zawsze pozostawia furtkę grzesznikowi, bez przyjęcia tej koncepcji.
Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 1 gość