Zdolności parapsychiczne?

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Zdolności parapsychiczne?

Postautor: Mirek » 26 paź 2016, 16:09

soldado pisze:
młoda duszyczka pisze:
Mirek pisze:Zawsze mnie zastanawiało na tym forum, że nie potraficie pomóc żyjącym, a tak ochoczo chcecie pomagać duchom, które być może wcale Waszej pomocy nie chcą.

Mirku, masz tutaj przykład żywych. Mała odmiana poglądów bądź spostrzeżeń i już! Mnie za to ciekawi skąd tu tylu tak negatywnie nastawionych ludzi do kontaktu z duchami - pomocy im itd.? Dodatkowo, nie oceniaj ludzi czy chcą pomagać żywym w świecie - przez forum TYPOWO służącym do spraw związanymi z duchami jeśli nawet ich nie znasz ;)
Takie tematy można poruszać, ale według mojej opinii, nie na stronie spirytystycznej. Jeśli ktoś woli pomagać duszom to jego biznes. Nie doszukujmy się non stop dziury w całym. To błędna aleja.

hej, nie przejmuj się sceptykami, których znajdziesz na wszystkich forach.
Wrzuć sobie funkcję ,,IGNORUJ'' :)
Ja tak robię od pewnego czasu, nie czytając posty niektórych tutaj osób. ;)

Jeżeli ludzie nie chcą od nas pomocy, to jak możemy pomagać duchom?
Jeżeli nie wiemy co oznacza pomoc dla osoby, której chcemy pomóc, to nasze wyobrażenie pomocy dla niej sprawia, że tą pomoc z naszej strony odrzuca. Czyli jeżeli nie potrafimy pomóc żyjącemu, to skąd wiemy jak pomóc zmarłemu, skoro z nim nie przebywamy i nie znamy realiów tamtej strony? Skąd wiemy, że tamten duch oczekuje od nas pomocy innej niż modlitwy?
Jak każdy z nas zareaguje, jeżeli inna osoba będzie chciała na siłę pomóc tam gdzie tej pomocy nie oczekujemy?
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: młoda duszyczka » 26 paź 2016, 17:42

agnieszkag pisze:Pozwole sobie przekazac wazna wiadomosc dla Ciebie Mloda Duszyczko;

to skąd jesteś jest odpowiedzią na każde z Twoich pytań, ja zaczęłam je stawiać dokładnie w wieku 17 lat
to jest granica .od której zacznie się wszystko
powodzenia i nie schodź z toru, wszystko masz zapisane w umyśle, wszystko zgodnie z czasem i miejscem- zrozumiesz
Natasza

Bardzo dziękuję za te słowa, w których jest ogromna moc oraz siła. Chodzą mi po głowie przez cały czas. Czuję, że to dobra droga. Twój wpis olbrzymie wywarł na moje myśli wrażenie. Dziękuję.
młoda duszyczka

Postautor: młoda duszyczka » 26 paź 2016, 17:54

Jeżeli ludzie nie chcą od nas pomocy, to jak możemy pomagać duchom?
Jeżeli nie wiemy co oznacza pomoc dla osoby, której chcemy pomóc, to nasze wyobrażenie pomocy dla niej sprawia, że tą pomoc z naszej strony odrzuca. Czyli jeżeli nie potrafimy pomóc żyjącemu, to skąd wiemy jak pomóc zmarłemu, skoro z nim nie przebywamy i nie znamy realiów tamtej strony? Skąd wiemy, że tamten duch oczekuje od nas pomocy innej niż modlitwy?
Jak każdy z nas zareaguje, jeżeli inna osoba będzie chciała na siłę pomóc tam gdzie tej pomocy nie oczekujemy?

Jestem w stanie zrozumieć Twoje obiekcje. Szanuje to. Aczkolwiek widzę, że stoisz silnie przy swoim zdaniu i nie zamierzam zaczynać całego tłumaczenia skoro to i tak nie ma sensu :)
Jeżeli wierzysz, że to absurdalne. Rozumiem :) Mam nadzieję, że kiedyś to Ty zrozumiesz dlaczego oraz skąd mam taki stosunek do tematu.
Nie ograniczajmy siebie do twardo postawionych racji. W życiu duchów, a ludzi żywych dzieje się wiele niewyjaśnionych sytuacji. I albo je doświadczymy oraz następnie zrozumiemy, albo nie.
Żeby nie było (bo znając życie ktoś się tego przyczepi) nie jestem WIELKIM ZNAWCĄ :) Jestem tylko człowiekiem, który próbuje patrzeć. Patrzeć nie tylko oczami i poprzez racjonalizm , lecz również intuicją i sercem. :)
młoda duszyczka

Postautor: Mirek » 26 paź 2016, 18:22

Z mojego osobistego doświadczenia wiem, że duchy nam żyjącym pomagają. Tak naprawdę to od nas oczekują radości, że się znalazły w świecie duchów, a nie rozpaczy, że ich już nie ma wśród nas. Oni tam mają swoich pomocników, którzy lepiej od nas wiedzą jak im pomóc. Od nas oczekują tylko modlitwy, która to zwiększa ich energetykę i daje siłę z tamtej strony.
I tak zrobisz co zechcesz, ja jedynie mogłem Ci przekazać informację, że taka nasza pomoc to prawie jak praca syzyfowa. :)
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Xsenia » 26 paź 2016, 18:23

Witaj na forum Młoda Duszyczko :)
I nie obraź się, ale coś mi sie wydaje, że "Młoda" to ty nie jesteś ;)
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: neuron » 26 paź 2016, 18:37

Xsenia pisze:I nie obraź się, ale coś mi sie wydaje, że "Młoda" to ty nie jesteś

jestem o tym przekonany ........
Nie można się przygotować do skoku w przepaść

droga w górę i droga w dół jest tą samą drogą
neuron

Postautor: młoda duszyczka » 26 paź 2016, 18:45

Xsenia pisze:Witaj na forum Młoda Duszyczko :)
I nie obraź się, ale coś mi sie wydaje, że "Młoda" to ty nie jesteś ;)

O jej to cudownie to czytać! Jak już pisałam - mam 17 lat :) więcej zaufania, proszę :D gdyby tak było nie ukrywałabym również swojego wieku, gdyż to niczego nie wnosi :) mimo to bardzo dziękuję. To dla mnie komplement. Jak już mówiłam struktura mojej moralności i duchowości jest rozwinięta bardziej niż u moich rówieśników, którzy w głowie mają nadchodzące 18. A przynajmniej większość moich znajomych (nie chce tu wrzucać ich do jednego worka). Zawsze byłam troszkę inna :) Jestem w drugiej liceum :)
Pozdrawiam!
młoda duszyczka

Postautor: młoda duszyczka » 26 paź 2016, 18:47

neuron pisze:
Xsenia pisze:I nie obraź się, ale coś mi sie wydaje, że "Młoda" to ty nie jesteś

jestem o tym przekonany ........

A jednak się mylisz :)
młoda duszyczka

Postautor: danut » 26 paź 2016, 19:00

Mirek pisze:Z mojego osobistego doświadczenia wiem, że duchy nam żyjącym pomagają. Tak naprawdę to od nas oczekują radości, że się znalazły w świecie duchów, a nie rozpaczy, że ich już nie ma wśród nas. Oni tam mają swoich pomocników, którzy lepiej od nas wiedzą jak im pomóc. Od nas oczekują tylko modlitwy, która to zwiększa ich energetykę i daje siłę z tamtej strony.
I tak zrobisz co zechcesz, ja jedynie mogłem Ci przekazać informację, że taka nasza pomoc to prawie jak praca syzyfowa. :)

Mirku od kiedy nastąpiła w Tobie ta zmiana w patrzeniu na świat? :) Bo znowu muszę przytaknąć Twojej wypowiedzi. Tak to oni nam pomagają, to oni nie chcą byśmy za nimi tu płakali, rozpaczali po ich śmierci, wręcz motywują nas do działania byśmy wypełnili nim swój czas, "mają na nas oko". Wtrącanie się w te osobiste nasze relacje( bo przecież każdy ma tam swoich bliskich) jest nie tylko syzyfową pracą takich mediów, to jest bardzo szkodliwe cudze działanie na tej linii naszych połączeń. Jeśli kogoś straszą duchy, nawiedzają demony ;) i ma tym podobne uważanie, to jest to zupełnie inna sprawa i czego innego dotyczy i bardzo źle jest mieszać ze sobą te dwie rożne sprawy, choć często uwidaczniał i uwidacznia się tutaj w postach ten brak umiejętności rozpoznawania u niektórych ludzi.
danut

Postautor: Xsenia » 26 paź 2016, 19:26

młoda duszyczka pisze:O jej to cudownie to czytać! Jak już pisałam - mam 17 lat więcej zaufania, proszę gdyby tak było nie ukrywałabym również swojego wieku, gdyż to niczego nie wnosi mimo to bardzo dziękuję.

Eh, Duszyczko, moje stwierdzenie ma dwa znaczenia :) Twoje posty nie sugerują osoby z wiekiem, który podajesz (zbyt ładnie piszesz po polsku ;) ), ale wiem, że istnieje młodzież odbiegająca od normy (normy czyli brak interpuncji i pomijanie polskich liter takich jak ą, ę, ł, ś, ź, ć itd). Mnie właściwie chodziło o drugie znaczenie: stara dusza w młodym ciele. I osobiście znam 11-latka, którego dusza jest dużo starsza od mojej (a jest nim mój własny syn :) ).
Dlatego, pomimo iż mam wątpliwości, mogę przyjąć, że naprawdę masz 17 lat, ale twoja dusza na pewno nie jest "młoda" :)
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi