Tzw. pytania forumowicza do innych forumowiczów

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Tzw. pytania forumowicza do innych forumowiczów

Postautor: czarnyMag » 12 lut 2018, 14:40

danut pisze:Po co gwiazdorzysz? :lol: Nadepnęłam na odcisk najstarszym manipulatorom pogańskim, kapłanom chcącym panować nad ludem, wmawiającym i tumaniących lud swoją niby wiedzą o niewidzialnym, protoplastom i dzisiejszej "wiedzy tajemnej" :lol: składających z ludzi ofiary dla swoich krwiożerczych bogów. Stąd "znam ich od początku świata" :D Oni także mnie znają i nie mogą darować mi swojego ośmieszenia, gdy uciekłam im ze stołu ofiarnego, a mimo to żaden Bóg ludu nie pokarał.

Nie wierzysz w nic prawda perło :?: :)
A więc "kubełek na głowę" - Mylisz się (nic nie pamiętasz :) :!:
A czemóż tylu mediów nad nami Perło nic nie pamięta skoro tak wielu pod nimi PAMIĘTA (choć są ci pamiętający spychani poniżej) :?: :twisted: Jaka "kasa" i "ile" stanowi obecnie o Prawdzie :?: :!: :twisted:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: danut » 12 lut 2018, 14:41

Wierzę w siebie przede wszystkim, wierzę w prawdę głoszoną przez Jezusa! Próbuj podpieraj się Bławatską ona też czerpała inspiracje ze starych religii :D a właśnie się do niej dobieram. Do tego misz- maszu i zakrywania prawdy. :D
Nie mylę się. Wiem, także o tym, że to zło pochodzi z" bardzo dawnych czasów"( też zostało mi to zdanie objawione) wciąż się odradza w pokoleniach odpowiedzialnych za nie ludzi i ściga mnie a ja nadal się go nie lękam :D
Ostatnio zmieniony 12 lut 2018, 14:47 przez danut, łącznie zmieniany 1 raz
danut

Postautor: czarnyMag » 12 lut 2018, 14:46

danut pisze:Wierzę w siebie przede wszystkim, wierzę w prawdę głoszoną przez Jezusa! Próbuj podpieraj się Bławatską ona też czerpała inspiracje ze starych religii :D a właśnie się do niej dobieram. Do tego misz- maszu i zakrywania prawdy. :D

Rozumie i doceniam cię i tą Bła..coś tam - ale po co mi książki które nie odbiegają od rzeczywistości którą dyktuje "ktoś" kupiony :?:
Bo skoro nie kupiony to zadałem pytania - podaj zdarzenie które zadecydowało, żeś przyszedł na tą a nie inną planetę :!:
Bła...coś tam nie pamięta więc ją kupują :twisted: Kobieta chce poszaleć za friko :lol:

A co do Jezusa Droga Perło - będę kontrowersyjny - nie wierzę, że Tu był! Ja cóż opieram się na przekazie (zabranym przez władzę USA) z meksykańskich grot :twisted: Że wszyscy posłańcy Stwórcy zostali na Ziemi przeinaczeni dotyczczas :!: :twisted:
Ostatnio zmieniony 12 lut 2018, 14:52 przez czarnyMag, łącznie zmieniany 1 raz
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: danut » 12 lut 2018, 14:52

Ja wciąż tu jestem, by wysiudać stąd przylepionych do naszego życia, pragnących żyć na nasz koszt, pokazuje jak nie dać im z siebie ani grama - niech sami czerpią z własnego źródła. Czyżby go już nie mieli?
No właśnie arystokratka chce poszaleć za friko, tumani i kręci stolikami w seansach a ludzie jej uwierzyli
https://marucha.wordpress.com/2013/02/0 ... awatskiej/ i dalej wierzą w te kuglarskie występy.
Ostatnio zmieniony 12 lut 2018, 14:55 przez danut, łącznie zmieniany 1 raz
danut

Postautor: czarnyMag » 12 lut 2018, 14:53

danut pisze:Ja wciąż tu jestem, by wysiudać stąd przylepionych do naszego życia, pragnących żyć na nasz koszt, pokazuje jak nie dać im z siebie ani grama - niech sami czerpią z własnego źródła. Czyżby go już nie mieli?

A teraz ustosunkuj się do tego: A co do Jezusa Droga Perło - będę kontrowersyjny - nie wierzę, że Tu był! Ja cóż opieram się na przekazie (zabranym przez władzę USA) z meksykańskich grot :twisted: Że wszyscy posłańcy Stwórcy zostali na Ziemi przeinaczeni dotyczczas :!: :twisted: A więc i On i Jego słowa :twisted:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: danut » 12 lut 2018, 14:57

Nie przeinaczyli, a to dlatego że ich nie pojęli, zrozumieli je opacznie według siebie i dzięki temu przetrwały i czekają na zrozumienie.
danut

Postautor: czarnyMag » 12 lut 2018, 15:04

danut pisze:Nie przeinaczyli, a to dlatego że ich nie pojęli, zrozumieli je opacznie według siebie i dzięki temu przetrwały i czekają na zrozumienie.

No to czemu ze mną walczysz Perła :?: :!:
Wiesz przecież, że mnie nie zmoże nikt żyjący :D i nie pójdę w czeluść ani w karmę jeśli sam nie zechcę (a nie zechcę za Chiny :lol:
Więc :?:

wierzysz, że tak nieśmiało zapytam w Jezusa czy z tego co cię stworzył :?: (takie podstępne pytanie :twisted:

Widziałaś "Boga" Perła kiedykolwiek :?: To opisz :lol:
Ja na sądzie Akashy widziałem i mnie wryło :!:
Był tam Twój Jezus - ale to nie On o mnie stanowił - Twój Jezus Perła - był tylko sędziom :!: :twisted:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: danut » 12 lut 2018, 15:16

Masz fragmenty mojego pisania, bo nie lubię sie powtarzać "Nie zgadzam się na zamykanie nas w „rezerwatach pojęć” tworzonych od wieków przez religie, głoszenie prawd objawionych, narzucanie innym swojego sposobu widzenia świata przez samozwańczych specjalistów od wiedzy mającej być niedostępnej reszcie pospólstwa. Niektórzy przecież zdają sobie z tego sprawę, że łykanie „martwych” słów nauczycieli jest tak naprawdę dobrowolnym odrzuceniem poznania każdego problemu. Poddaniem się, wyrażeniem pokory i to wcale nie wobec bezmiaru nieznanego jaki się przed nami rozciąga, ale względem silniejszych grup, których często filozofie wiodące nie są naznaczone niczym innym jak tylko antropocentryzmem."
"Wszystko co tu żyje ma źródło swojej emisji i bank danych informacji o sobie poza tym światem i dopiero stamtąd można by było je dokładnie obejrzeć, a nawet nimi sterować. Świat skonstruowany na taki model, gdzie wszystko jest ze sobą połączone siecią wzajemnych powiązań ze światem o wiele silniejszym, korzystając z takiego ułożenia, sam może siebie naprawiać i leczyć. Zwalczać swoje niedyspozycje i niedogodności. Najsilniejsze linie niewidzialnych oddziaływań łączą bliskich sobie ludzi, całe rodziny, społeczeństwa i w takim zespole zachodzi mniej zakłócany przesył informacji, który następnie skupia się i wysyła dalej wspólny sygnał. Niestety ludzka skłonność do wyłamywania się z systemów jest nieokiełzana i nieobliczalna. I przez to wprowadzamy w naszą wspólną rzeczywistość wiele nieprawidłowości, wiele zakłóceń. Żeby ją uzdrowić trzeba byłoby wpierw utemperować naszą świadomość tak, by dążyła ona do zrozumienia na czym naprawdę polega rzetelna współpraca przy budowaniu pięknej i przyjaznej całości. Zjednoczona świadomość ludzka mo-głaby tego dokonać. Ale zamiast tego, jak na razie, tylko walczymy i kolidujemy z systemem, który nas stworzył."
danut

Postautor: czarnyMag » 12 lut 2018, 16:11

danut pisze:Niestety ludzka skłonność do wyłamywania się z systemów jest nieokiełzana i nieobliczalna. I przez to wprowadzamy w naszą wspólną rzeczywistość wiele nieprawidłowości, wiele zakłóceń. Żeby ją uzdrowić trzeba byłoby wpierw utemperować naszą świadomość tak, by dążyła ona do zrozumienia na czym naprawdę polega rzetelna współpraca przy budowaniu pięknej i przyjaznej całości. Zjednoczona świadomość ludzka mo-głaby tego dokonać. Ale zamiast tego, jak na razie, tylko walczymy i kolidujemy z systemem, który nas stworzył."[/i]

A czemu chcesz naprawiać coś skoro nie pamiętasz nic ze swej przeszłości?
A to, że Ziemie zaczniesz poprawiać z skąd możesz wiedzieć czy duchy obecnie powcielane nie zwieją? Skoro mogą :twisted:
A może budujecie tą całość w oparciu o swoją wiarę - a wiara w wróżki a stan faktyczny to dwie odmienne rzeczy :twisted:
Uważasz że zgodziłbym się zostać poprawiony w oparciu o umysł wariata pozostający w delirium :?: :lol:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: danut » 12 lut 2018, 16:30

czarnyMag pisze:
danut pisze:Niestety ludzka skłonność do wyłamywania się z systemów jest nieokiełzana i nieobliczalna. I przez to wprowadzamy w naszą wspólną rzeczywistość wiele nieprawidłowości, wiele zakłóceń. Żeby ją uzdrowić trzeba byłoby wpierw utemperować naszą świadomość tak, by dążyła ona do zrozumienia na czym naprawdę polega rzetelna współpraca przy budowaniu pięknej i przyjaznej całości. Zjednoczona świadomość ludzka mo-głaby tego dokonać. Ale zamiast tego, jak na razie, tylko walczymy i kolidujemy z systemem, który nas stworzył."[/i]

A czemu chcesz naprawiać coś skoro nie pamiętasz nic ze swej przeszłości?
A to, że Ziemie zaczniesz poprawiać z skąd możesz wiedzieć czy duchy obecnie powcielane nie zwieją? Skoro mogą :twisted:
A może budujecie tą całość w oparciu o swoją wiarę - a wiara w wróżki a stan faktyczny to dwie odmienne rzeczy :twisted:
Uważasz że zgodziłbym się zostać poprawiony w oparciu o umysł wariata pozostający w delirium :?: :lol:

Ja nie dam się poprawiać przez "wariackie argumenty", nie wiem jak Ty, lecz ja doskonale czuję swoją siłę i mierzę ją na zamiary. Tej siły nie tworzy mi wróżbiarstwo ni inne wymysły niespełnionych ludzi. Nie dam sobie wmówić, że czegoś nie pamiętam, czy nie mogę wiedzieć, wszystko można odkryć,
zanalizować, gdy się tego naprawdę chce i jest się pewnym swojej drogi. Ty mnie z niej też nie zepchniesz. :D
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi