pytania do praktykującego spirytysty

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: pytania do praktykującego spirytysty

Postautor: Voldo » 29 lis 2010, 20:59

Pamułel pisze:to widocznie inną mamy wiedzę, pytanie najlepiej krótkie i konkretne się zadaje

Czyżby Duchy miały z tym problem? Problem z odpowiadaniem na "długie" pytania?

Dam tu przykład z Księgi Duchów, która pokazuje, iż wcale nie mają z tym problemu:
Księga Duchów pisze:47. Czy rodzaj ludzki także znajdował się wœród elementów organicznych,
wchodzących w skład kuli ziemskiej? ~ 80 literek

LF pisze:W jakim stopniu rozwój moralny może wpłynąć na degradację człowieka? Jak daleko człowiek ma prawo się posunąć? ~ 92 literki

Mógłbym znaleźć dłuższe pytanie, ale akurat to wypadło.
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: atalia » 29 lis 2010, 21:29

Czy mógłbyś podać przyklady takich krótkich i konkretnych ,zadawanych przez Ciebie pytań?
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: methyl » 29 lis 2010, 21:31

Pamułel pisze: pytanie najlepiej krótkie i konkretne się zadaje

1. Jakiego koloru mam włosy?
2. Ile lat ma mój brat?
3. Czy mój pies to suka?
4. Czy na Tytanie są związki organiczne?
5. Czy delfiny mają pamięć?

Krótkie, konkretne pytania.
Proszę uprzejmie o kulturalne i poprawne odpowiedzi.
Dziękuję.
arecki

"Wiedza to jedyny skarb podążający za swym właścicielem" - przysłowie chińskie
Awatar użytkownika
methyl

Postautor: atalia » 29 lis 2010, 21:37

Wydaje mi się,że jakie duchy,takie pytania.
Methylu,ciekawe jak takie byty z najniższych sfer(dosłownie taka miernota duchowa,żeby nie użyć dosadniejszych wyrazen)będą w stanie odpowiedzieć na Twoje pytanie odnośnie zwiazków organicznych na Tytanie? :roll:
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Luperci Faviani » 29 lis 2010, 21:39

Skoro padła propozycja, aby zadać pytanie praktykującym spirytystom, to je zadałem.
O co mam pytać, żebyście byli usatysfakcjonowani?
Proszę, podajcie mi przykład takiego pytania.
Luperci Faviani - życie jest niczym, wieczność jest wszystkim.
La certitude est une autre dimension de la croyance.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Postautor: atalia » 29 lis 2010, 21:43

Albo też jakie pytania,takie duchy(to do pamułela,nie do LF) ;)
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Voldo » 29 lis 2010, 21:45

atalia pisze:Methylu,ciekawe jak takie byty z najniższych sfer(dosłownie taka miernota duchowa,żeby nie użyć dosadniejszych wyrazen)będą w stanie odpowiedzieć na Twoje pytanie odnośnie zwiazków organicznych na Tytanie? :roll:

Hm, brazylijski tasiemiec im pomoże, to i odpowiedzą.
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: atalia » 29 lis 2010, 21:50

No właśnie ,Brazylia, Chico Xavier,uwielbiam :P :lol:
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: methyl » 30 lis 2010, 12:44

Licze na to, że Pamułel to jednak nie jest troll1 (chociaz styl wypowiedzi niepokojąco sugeruje coś innego) i skontaktuje sie z Duchami i udzieli mi odpowiedzi na moje proste, konkretne pytania.

Moje pierwsze pytania to taki prosty teścik na prawdomówność.
Dwa ostatnie to już pytania "właściwe".
Prosta sprawa dla kogoś, kto ma kontakty w świecie mediów.

Swoja drogą, można na tym forum poczuć sie jak na prawdziwym seansie. Niektóre z pojawiających sie tutaj osób (Duchów ;) ) są źródłem przekazów o tak wątpliwej logice, że jest to w pewnym stopniu z jednej strony zabawne a z drugiej strony to mi się niebezpiecznie ciśnienie podnosi i mam nieodparta ochotę zrobić COŚ, za co dostane burę od LF (he he) :mrgreen: .
W realnym świecie tacy heroldowie absurdu dostaliby od zebranej gawiedzi - przpraszam za wyrażenie - kopa w rzyć i tyle by mieli pozytku z gadania głupot.
Tutaj mogą byc całkowicie bezkarni, obrażać, kpić, wymądrzać sie, przybierać różne pozy i udawać znawcę, chociaż na dłuższą metę to sie przeciez nie da :lol: .
Zdradza ich przede wszystkim lekceważący styl pisowni, chaos myślowy, że już o poziomie znajomości tematu, na które usilnie zabierają głos nie wspomnę oraz przemożna chęć wciągnięcia innych w te bezzsensowne dywagacje, które mają na celu nic innego, jak nie znalezienie absolutnego posłuchu i akceptacji ich bzdurnych teorii, to rozsierdzenie i "wkurzenie" rozmówcy.
Administratorzy zwracają uwagę na każdą złośliwą uwagę pod ich adresem ale sami im palcem nie pogrożą za takie lekceważące filozofię spirytytyczna podejście. 8-)
LF, nie musisz nic robić, sam się zbanuje na parę dni.
Adios! :P
arecki

"Wiedza to jedyny skarb podążający za swym właścicielem" - przysłowie chińskie
Awatar użytkownika
methyl

Postautor: atalia » 30 lis 2010, 14:43

Well,ryzykuję bana,ale muszę powiedzieć,że się solidaryzuję z methylem ;)
Zaiste,ten zalewający nas ostatnio stek nonsensów nie zasługuje na nic innego,jak tylko solidne potraktowanie go drwiną.Czy mozna poważnie traktować kogoś,kto otwarcie i calkowicie beztrosko przyznaje,że nie czyta ksiażek,tym samym podkreslajac swoja wyższosć jako "praktykujacego".
Można w tym miejscu cytować przeróżne madre i światłe fragmenty,a skutek jest taki,że otrzymuje się odpowiedź w stylu:"co z was za spirytysci,nadal tkwicie w XVI (?!)wieku,nie wiecie,co to EVP", "ciagle czytacie te knigi i co wam to daje"itp. itd.Swoją drogą,motyw "knig" to się tu bezustannie przewija.

Sorry za powtórkę,ale napiszę to jeszcze raz-z trollami da sie rozmawiać wyłącznie po troliańsku,albo wcale-ignorować i juz :P
atalia
spirytystka
spirytystka

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi