Wojna i zabijanie

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Wojna i zabijanie

Postautor: Xsenia » 27 sty 2017, 19:04

czarnyMag pisze:Tak mówią obecnie medytujący, że dzieci mają skupić uwagę rodziców obecnie na sprawach ducha i pokoju na świecie, a jeśli nie są w stanie tego zrobić to zaczynają chorować na różne świństwa, a gdy to nadal nie jest wstanie oderwać ich rodziców od materii i pogoni za kasą to odchodzą pozostawiając ich w rozbiciu. Ja to odniosłem do obrony rodziny przez materialistę który skupia się na materii (jest gotów odbierać życie w imię życia).

Wybacz Mag, ale dla mnie to idiotyzm. Rodzice tracą dziecko, bo są materialistami? Dawno nie czytałam większego bezsensu.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: czarnyMag » 30 sty 2017, 02:34

Xsenia pisze:
czarnyMag pisze:Tak mówią obecnie medytujący, że dzieci mają skupić uwagę rodziców obecnie na sprawach ducha i pokoju na świecie, a jeśli nie są w stanie tego zrobić to zaczynają chorować na różne świństwa, a gdy to nadal nie jest wstanie oderwać ich rodziców od materii i pogoni za kasą to odchodzą pozostawiając ich w rozbiciu. Ja to odniosłem do obrony rodziny przez materialistę który skupia się na materii (jest gotów odbierać życie w imię życia).

Wybacz Mag, ale dla mnie to idiotyzm. Rodzice tracą dziecko, bo są materialistami? Dawno nie czytałam większego bezsensu.

Zapewne opierasz się o przeszłość, ale obecnie Ziemia weszła w wibracje które mają na celu usunięcie niepożądanego elementu z jej powierzchni i tak się będzie już dziać. Tak samo w przypadku ludzi którzy będą nadal brnąć w zaparte że to bzdury - ci natomiast będą czuć coraz większe bóle głowy - zapytaj o te bóle Krisa :D
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: stefan12 » 31 sty 2017, 10:54

Patrząc na zmiany polityczne jestem skłonny uwierzyć w to usuwanie niepożądanego elementu.
Awatar użytkownika
stefan12

Postautor: Xsenia » 01 lut 2017, 22:09

Zastanówcie sie co wy łączycie. Zmiany polityczne są powodem umierania dzieci i cierpienia ich rodziców?
czarnyMag pisze: obecnie Ziemia weszła w wibracje które mają na celu usunięcie niepożądanego elementu z jej powierzchni i tak się będzie już dziać.

Jakoś teoria karania dzieci za winy rodziców nigdy do mnie nie przemawiała.
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Mirek » 02 lut 2017, 10:32

„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: czarnyMag » 02 lut 2017, 11:53

Xsenia pisze:Zastanówcie sie co wy łączycie. Zmiany polityczne są powodem umierania dzieci i cierpienia ich rodziców?
czarnyMag pisze: obecnie Ziemia weszła w wibracje które mają na celu usunięcie niepożądanego elementu z jej powierzchni i tak się będzie już dziać.

Jakoś teoria karania dzieci za winy rodziców nigdy do mnie nie przemawiała.

To nie jest karanie! To jest próba zwrócenia na siebie uwagi" - zwrócenia uwagi ducha na inne postrzeganie otaczającej go rzeczywistości! To jest próba bezpośredniego przymusu!
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: czarnyMag » 02 lut 2017, 12:01

Mirek pisze:Po co są wojny? A no po to:
http://ciekawostkihistoryczne.pl/2016/0 ... swiatowej/

A Ty Mirek podajesz artykuł w którym jakiś człowiek w oparciu o getto się wzbogacił :)
A Rothschild i Rockefeller Ci umyka? :lol:
A ja właśnie podałem Ziemi ich Panów :twisted:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Mirek » 02 lut 2017, 19:46

Nie jestem wstanie wszystkiego naraz Ci zapodać :lol:
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Xsenia » 02 lut 2017, 21:04

czarnyMag pisze:To nie jest karanie!

Czyli uważasz, że skrócenie życia to nie kara?
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Hansel » 11 kwie 2017, 14:42

,,W ostatnim programie był Pan wśród plemion, które zabijają się nawzajem. Czy obserwuje Pan to bez emocji, bo to obca kultura?
Ten program jest robiony z wielkimi emocjami i nagroda w Nowym Jorku była częściowo za emocje, za ekspresję, która przedarła się mimo tego, że mówiłem po polsku do jury. Oni usłyszeli w tym programie energię. Do Indian nie podchodzę obojętnie - ja miesiącami mieszkam wśród nich, to są moi bracia i siostry, z którymi jestem blisko. Żeby wejść z kamerą głęboko do indiańskiej wioski, gdzie nie mamy wspólnego języka ani żadnych klisz kulturowych, które by nas łączyły, jeżeli mam wejść na "obcą planetę" w kompletnie obcą kulturę, to musimy być blisko sercem, duszą, ciałem itd.

Oburza Pana zabijanie nienarodzonych dzieci w Polsce. Czy oburza pana kwestia zabijania tam?
Oburza mnie mniej, dlatego że tamte plemiona żyją w zupełnie innych warunkach kulturowych. To są wszystko kultury przedchrześcijańskie i nie mają w sobie przykazania nie zabijaj. To są ludzie, którzy żyją trochę jak dzikie zwierzęta w puszczy, jak drapieżniki. Inaczej oceniamy drapieżnika, a inaczej oceniamy wykształconego człowieka, który mógłby nie zabić, a zabija. Indianin raczej nie ma wyjścia, bo żyje w świecie, w którym się zabija, żeby przetrwać. Wojny plemienne służą np. temu żeby następowała w małych grupach wymiana genetyczna. Zatem napada się sąsiednią wioskę po to, by zdobyć żony.,,

http://wiadomosci.dziennik.pl/opinie/ar ... gejow.html

To mi dało do myślenia czy ci Indianie zostaną z tego powodu inaczej ocenieni po śmierci ?
Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać - takie jest prawo
Awatar użytkownika
Hansel

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi