Ćwiczenia duchowe

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Ćwiczenia duchowe

Postautor: Pawełek » 23 sie 2015, 21:47

To że się coś systematycznie robi nie oznacza że się od tego uzależniło :)
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Pablo diaz » 23 sie 2015, 21:54

Jeśli chodzi o wewnętrzny spokój ,to nigdy większej równowagi nie zaznałem oraz nie potrafiłem w sobie wywołać, jak w obecności Ducha opiekuna i dobrych Duchów,to coś niesamowitego.
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: Pawełek » 23 sie 2015, 22:04

Pablo diaz pisze:Jeśli chodzi o wewnętrzny spokój ,to nigdy większej równowagi nie zaznałem oraz nie potrafiłem w sobie wywołać, jak w obecności Ducha opiekuna i dobrych Duchów,to coś niesamowitego.

Masz na myśli z użyciem swoich zdolności mediumistycznych czy w taki sposób w jaki każdy człowiek może go otrzymać?
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Pablo diaz » 23 sie 2015, 22:28

Pawełek pisze:
Pablo diaz pisze:Jeśli chodzi o wewnętrzny spokój ,to nigdy większej równowagi nie zaznałem oraz nie potrafiłem w sobie wywołać, jak w obecności Ducha opiekuna i dobrych Duchów,to coś niesamowitego.

Masz na myśli z użyciem swoich zdolności mediumistycznych czy w taki sposób w jaki każdy człowiek może go otrzymać?

Nie mam pojęcia , czy kaźdy może mieć kontakt (mówię o donacji fluidòw przez Duchy ) i poczuć ten niesamowity spokój .
Musiałbym wymienic się opisem tego zjawiska z wieloma osobami , porównać i wten czas dac uczciwa dpowiedź.

Właśnie dostałem odpowiedź, że można.
Należy do tego dostroic, się wzrastając moralnie.
Ostatnio zmieniony 23 sie 2015, 22:35 przez Pablo diaz, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: Pawełek » 23 sie 2015, 22:31

Pablo diaz pisze:
Pawełek pisze:

Nie mam pojęcia , czy kaźdy może mieć kontakt (mówię o donacji fluidòw przez Duchy ) i poczuć ten niesamowity spokój .
Musiałbym wymienic się opisem tego zjawiska z wieloma osobami , porównać i wten czas dac uczciwa dpowiedź.

Dzisiejszego dnia po medytacji (15 minut, nie potrzebuję więcej) strasznie odczuwałem swoje ciało, nie mówiąc o spokoju i o tym jak byłem zrelaksowany gdy skończyłem. Była to jedna z tych "lepszych" medytacji :)

Ja czasem mam uczucie że jestem prze szczęśliwy, wtedy jestem pewny że jest przy mnie opiekun jak nie więcej dobrych duchów.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Pablo diaz » 23 sie 2015, 22:41

Ja czasem mam uczucie że jestem prze szczęśliwy, wtedy jestem pewny że jest przy mnie opiekun jak nie więcej dobrych duchów.[/quote]

Z czasem kiedy wzrosniesz moralnie będziesz szczęśliwy przez wszystkie dni roku :)
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: Pawełek » 23 sie 2015, 22:42

Pablo diaz pisze:Z czasem kiedy wzrosniesz moralnie będziesz szczęśliwy przez wszystkie dni roku :)

W sumie to jestem... Ale wtedy strasznie je odczuwam, kilkanaście razy mocniej :) I zdarzało się to gdy słuchałem utworów z dzieciństwa, hah :D
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Pablo diaz » 23 sie 2015, 22:55

Życzę , aby spirytyzm oświetlił Ci drogę i rzucił blask na to, co jest prawdziwym szczęściem Pawle.
Dobranoc.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: Xsenia » 24 sie 2015, 08:12

Jak widać w dyskusji, jedni potrzebują medytacji, a inni nie. Dlatego ponawiam moje zdanie, że każde ćwiczenie trzeba dopasować do siebie.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Nikita » 24 sie 2015, 08:14

Medytacja jest dobra dla wsyzstkich. Czy ktos ma jeszcze duzo do oczyszczenia, czy ktos poprostu chce sie rozwijac duchowo...jest pomocna na kazdym etapie. Ale nic na sile. Ktos, kto nie chce praktykowac nie musi...ale niech nie pisze rzeczy niezgodnych z prawda.
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi