Pamietam przyjscie na ten swiat.

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Pamietam przyjscie na ten swiat.

Postautor: Pawełek » 13 sie 2015, 13:43

Nikita ogranicz proszę troszkę te wielokropki bo brzmisz trochę upiornie :)
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Nikita » 13 sie 2015, 13:44

Dlaczego upiornie? To taki moj styl. Dlaczego Ci to przeszkadza? Moze Ty popracuj nad soba i akceptacja innych ... ;)
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Pawełek » 13 sie 2015, 13:48

Nie przeszkadza mi to i akceptuje to, spokojnie :) Po prostu teraz jak czytałem Twój post, to tak w głowie mój głos to czytał jakby to była jakaś mroczna historia :lol:
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: 1Prawda1 » 13 sie 2015, 15:29

równie dobrze mozna by bylo to zaobserować u człowieka doroslego, wyobrazmy sobie kogos kogo przesunieto w czasie - ale zderzono z inna kultura. wiekszosc bedzie przyrownywac ale znajda sie jednostki ktore wejdą w to calym sobą z tą wspomnianą dziecięcą ciekawością. Takze wydaje nam się że dzieci maja bogatza wybraźnię, a tak naprawde to cecha ludzka, tyle ze w zdereniue z kultura czy religią jest stępiana i niewielu dorosych tę umiejętnośc posiada.

Ja właśnie jestem człowiekiem, który nie podpina się do żadnych zwyczajów ludzkich w kwestii życia codziennego, jedynym wyjątkiem jest praca, ale wiadomo chodzi mi tutaj o pojmowanie dnia codziennego. Jestem tak jak piszesz żywym przykładem osoby która całym sobą wchodzi w tą dziecięcą ciekawość nie bez przyczyny, gdyż wiem, że ''szlifując'' w sobie pamięć o dziecięcej niewinności i poznawaniu świata, tego co widzi oko, dochodzę co się z resztą sprawdza - do prawdziwego dobra i jestem pewien, że tylko tak wpierw albo ostatecznie do niego się dochodzi. Nie bez przyczyny również mój podpis brzmi ''Pamiętaj kim jesteś'', ponieważ tak jak pisałem w moim pierwszym poście na tym forum (opowieść moich doświadczeń duchowych) jako mały chłopiec miałem wspomnienia na widok pięknego krajobrazu o tym, że to piękno ma coś wspólnego z dosłownie innym światem w którym byłem. Ci ludzie nie patrzący na duchowość tak jak my gubią się w codziennych sprawach w kwestii życia samego w sobie (duchowość, ponieważ duchowość ma związek z nami wszystkimi) a tak jak Platon pisał filozof to ten który dąży w życiu do ogółu w sprawach ludzkich i boskich. Pewien poeta pisał, że starość ma pokazywać jakimi dziećmi pozostaliśmy i moim zdaniem miał tu na myśli właśnie to co ja, by utrzymać ''nowość świata'' czyli to co ma miejsce jak jesteśmy dziećmi pod względem tej dziecięcej niewinności, by całe życie pamiętać o tym kim jesteśmy, przybywszy tutaj na tą Ziemię.
Bogiem jest niebo, fachowo: Świat Idei
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
https://www.youtube.com/watch?v=AYPcf2pbrYo
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: Achill » 13 sie 2015, 15:40

zgadzam się w pełni, nie ujałbym tego lepiej ;)
Tłumić potrzeby pospolite (...) materialne; stwarzać potrzeby intelektualne i podniosłe. Zmagać się, walczyć (...) za postęp ludzi i światów.(...) Kochać prawdę i sprawiedliwość (...) miłosierdzie, życzliwość, oto tajemnica szczęścia (...) oto obowiązek
Awatar użytkownika
Achill
spirytysta
spirytysta

Postautor: Hansel » 13 sie 2015, 16:16

:lol:
Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać - takie jest prawo
Awatar użytkownika
Hansel

Postautor: Pawełek » 13 sie 2015, 16:22

Hansel?
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Krzysztoff » 13 sie 2015, 20:10

Lea - to co opisałaś to znane zjawisko nazwane PBE czyli pre-birth experience

http://strefatajemnic.onet.pl/ezoteryka ... alna/lg74v

czyli takich jak Ty jest więcej :)
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Lea » 13 sie 2015, 21:29

Dzieki, Krzyszoff :D . Tego wlasnie szukalam. Widze, ze w jezyku polskim sa sladowe informacje, ale bede dalej szukac.
Lea

Postautor: Lea » 13 sie 2015, 22:01

Znalazlam strone, na ktorej ludzie opisuja swoje przezycia przed urodzeniem. Jest po angielsku. Mozna tlumaczyc przez translator google. www.beyondreligion.com/su_personal/pbe- ... rev=search
Lea

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi