Mirek pisze:Zwieść człowieka. To podstawowy wybieg demona aby na poczatku przedstawiać dobre rzeczy by uśpić naszą czujność.

Mirek pisze:Pawełku, to z przekory, czy z niewiedzy ta interpretacja?

Mirek pisze:Tu chodzi o to, że nie można udowodnić z jakim duchem ma się do czynienia po samej jego wypowiedzi.

Mirek pisze:Krzysztoff pisze:Mirek pisze:[size=150]Przyzwyczailiśmy się uważać, że zło to diabeł, a dobro to Bóg. Ponieważ Bóg jest wszystkim, co istnieje, jest jednocześnie dobrem i złem. Bóg jest miłością.
Skoro jest i dobrem i złem to może Bóg jest nienawiścią ? Może zatem czym więcej nienawiści tym bardziej się synchronizujesz z Bogiem ? Oj Łazariew , gdzie tu logika ?
"Ja tworzę światło i stwarzam ciemności, sprawiam pomyślność i stwarzam niedolę. Ja, Pan, czynię to wszystko" (Księga Izajasza 45, 7).
Mirek pisze:To co Kardec spisał też nie można udowodnić, że nie przekazały tego demony. Argument, że jest to dobre, to żaden argument.

Krzysztoff pisze:Dlaczego ? Pozostańmy przy demonach, obserwacja otaczającego nas świata prowadzi do wniosku że WSZYSTKIE byty w nim się zmieniają, poczynając na mikro organizmach skończywszy na galaktykach. Wszystkie elementy świata podlegają zmianie więc dlaczego mam nagle uwierzyć na słowo że jest jakaś istota która została stworzona - gotowa i niezmienna ? Nielogiczne. Logiczna i prawdopodobna jest progresywna ewolucja Duchów którą opisuje Kardec

Pawełek pisze:OneNight pisze:To już chyba jest okultyzm albo jeszcze większy ciemnogród. Swoją drogą na początku filmu pojawił się na środku ekranu taki mały symbol iluminatów.
Kościół i tak nas wrzuca do jednego worka z okultyzmem. Przyzwyczajeni jesteśmy
soldado pisze:Niech pomyślę ...
Te które opętują ludzi . .., czy te,
które niosą ze sobą ogromne
możliwości dla osób , które je
wywołują ... , a może te, dzięki którym
możemy oddziaływać na innych w
bardzo destrukcyjny sposób .. .. , a
może te, które noszą ochotnicy , tzw ,
dawcy.. . nie mogę się zdecydować. ..

OneNight pisze:Pawełek pisze:OneNight pisze:To już chyba jest okultyzm albo jeszcze większy ciemnogród. Swoją drogą na początku filmu pojawił się na środku ekranu taki mały symbol iluminatów.
Kościół i tak nas wrzuca do jednego worka z okultyzmem. Przyzwyczajeni jesteśmy
Ale ja nie jestem kościołem. Jakich was i jacy wy?

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości