Narkotyki i psychotropy

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Narkotyki i psychotropy

Postautor: Avx » 31 sty 2010, 23:24

No, na grypę to naturalnie raczej dwie tabletki, nie dwadzieścia ;)

Zresztą mam pewne wątpliwości, czy hamowanie kaszlu o normalnym nasileniu, przy lekkiej grypie, jest rozsądne. Kaszle się nie bez przyczyny. Chodzi o usunięcie pewnych substancji utrudniających oddychanie przecież.

-----
Podsumowując lekko moje zdanie, uważam doświadczenia z niektórymi psychodelikami za dość ciekawe i pomagające lepiej poznać swoją podświadomość, marzenia, reakcje, etc; ale absolutnie nie należy popadać w przesadę.

Proszę mnie nie traktować jak jakiegoś absolutnie nawiedzonego super-entuzjastę prochów, bo absolutnie się za takowego nie uważam. Uważam natomiast, że dostrzegam kilka pozytywnych cech i jestem przeciwny demonizowaniu na siłę.
Avx

Postautor: vinitor » 01 lut 2010, 06:45

Avx pisze:Uważam natomiast, że dostrzegam kilka pozytywnych cech i jestem przeciwny demonizowaniu na siłę

Nie jest ważna siła fizyczna tylko siła myślenia. A o kaszlu podświadomości nic mi nie wiadomo. Natomiast znam ciekawe doświadczenie lisa, który pod namową wsadził kitę do zamarzającej przerębli. Nic specjalnego się nie wydarzyło. Normalka. Prawa natury nie zostały naruszone ale skutki bezmyślności zostały po pewnym czasie uwidocznione.
Prawda jest taka, że poszukiwaczy nowych wrażeń nic nie odwiedzie od najgłupszych eksperymentów. Wolna wola jest dla tych, którzy wiedzą gdzie są jej praktyczne granice.
Najczęściej są one bezlitośnie przekraczane. Znana taktyka: Prawo jest po to, by go łamać, a granice do przekraczania. Prawidłowość anormalności.
.......................................................
" Rzeka prawdy płynie korytem błędów."
Rabindranath Tagore
Awatar użytkownika
vinitor

Postautor: Avx » 01 lut 2010, 15:29

*wzruszenie ramion* Gadanie ze ślepymi o kolorach. Nie macie żadnych doświadczeń w ww. kwestiach.
Avx

Postautor: cthulhu87 » 01 lut 2010, 15:37

Avx pisze:*wzruszenie ramion* Gadanie ze ślepymi o kolorach. Nie macie żadnych doświadczeń w ww. kwestiach.

Tak, trzeba być nożem, żeby mówić o krojeniu chleba, trzeba być złodziejem, żeby wypowiadać się o kradzieży samochodów, i prostytutką, żeby debatować o prostytucji. Cóż jeszcze można powiedzieć o tej pokrętnej logice?
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: vinitor » 01 lut 2010, 17:47

Avx pisze:Nie macie żadnych doświadczeń w ww. kwestiach.

Czy konsumpcja tego specyfiku w ilości małego wiaderka będzie wystarczającym dowodem
posiadania doświadczenia?
Gwoli ścisłości donoszę, że na stanie magazynu mam o różnej pojemności i chętnie dostosuję się do potrzeb wzorowego połykania przepisowej ilości.
Nie ma to jak doświadczać na wysokich obrotach.
.......................................................
" Rzeka prawdy płynie korytem błędów."
Rabindranath Tagore
Awatar użytkownika
vinitor

Postautor: Lorthiel » 01 lut 2010, 18:04

Pozwól więc Avx, że ja poeksperymentuje na Tobie.

Po pierwsze dlaczego zażywasz tych środków, w jakiej ilości i jak często?
Najważniejsze jest pytanie: dlaczego?
Masz na celu eksperyment, który sam w sobie celem czy może masz jakiś głębszy cel w tym? A może wierzysz, że stany których doświadczasz to nie halucynacje i figle mózgu tylko coś więcej... może jakieś duchowe objawienia?
Lorthiel

Postautor: Jul » 01 lut 2010, 23:19

Avx pisze:*wzruszenie ramion* Gadanie ze ślepymi o kolorach. Nie macie żadnych doświadczeń w ww. kwestiach.

To może podziel się swoimi?
Jul

Postautor: sigma » 02 lut 2010, 23:14

Z tego co pisze Ole Nydahl, absolwent filozofii uniwersytetu w Kopenhadze, to pracę dyplomową pisał na podstawie książki Aldousa Huxleya pt. "Drzwi (lub: Bramy) percepcji". W historii ludzie podejmowali już przeróżne próby wchodzenia w doświadczenia poszerzające percepcję. Nie wyłączając Ole Nydahla. Ole Nydahl w latach 60-tych ubiegłego wieku robił różne rzeczy naganne zarówno z moralnego jak i prawnego punktu widzenia. Można sobie o tym poczytać w jego książce pt. "Buddowie dachu świata". Ale wyciągnął z tych doświadczeń wniosek moim zdaniem twórczy, taki otóż, że lepiej w te doświadczenia nie wchodzić. I to poddaję pod rozwagę. Bo na własnych błędach czasem trzeba się uczyć ale nie ma to sensu kiedy można na cudzych tym bardziej jeżeli ktoś kto je popełnił nie ukrywa tego i zniechęca innych do pójścia tą drogą.
Piotr

Kto zwycięża innych, jest silny. Kto zwycięża siebie, jest wielki.
sigma

Postautor: qaz » 07 lut 2010, 06:38

Jest tutaj o narkotykach i psychotropach przepraszam że zapytam co z osobami
które mają nerwicę i depresję?
Czy mając depresję wgóle nie tę sezonową mogą wywoływać duchy?
Czy mogą wykonywać ćwiczenia parapsychiczne?
Co duchy mówią o tych chorobach jeśli wogóle mówią?
qaz

Postautor: konrad » 08 lut 2010, 16:20

Osoby przechodzące depresję czy inne choroby o podłożu psychicznym nie powinny się kontaktować z Duchami.

Sama depresja może mieć kilka przyczyn - przede wszystkim chodzi o pewne rozregulowanie organizmu, zdarza się jednak, że depresję wywołują Duchy, które starają się na daną osobę negatywnie wpływać.
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi