Seans dla początkującej. Może są chętni?

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Seans dla początkującej. Może są chętni?

Postautor: Pawełek » 09 wrz 2017, 12:26

Kiedyś gdy pojawił się tu OneNight, jednym z jego pierwszych pytań było dotyczące seansu spirytystycznego i jego bezpieczeństwa. Było to już ponad dwa lata temu i wtedy mu to osobiście odradzałem, ze względów bezpieczeństwa i z powodu tego że wielu ludzi ma inne wyobrażenia na temat kontaktu z duchami.

Dzisiaj zmieniłem swoje podejście i jeśli jakakolwiek osoba ma pytanie dotyczące praktyki, to staram się zaspokoić jej ciekawość i odpowiedzieć na pytania na tyle, na ile potrafię i tak, jak mówi o tym dzisiejszy spirytyzm. Bo jak wiemy, wywoływać duchy można w sposób rytualny jak to robili Indianie, albo po prostu w skupieniu i wspólnej modlitwie, bez żadnych rekwizytów, jak robili to spirytyści dwieście lat temu. Jednocześnie staram się jedynie ostrzec tą osobę, że może, lecz nie musi się się taki seans źle skończyć jeśli ta osoba postanowi jednak taki seans wykonać.

Prawda jest taka, że na tym forum dyskusyjnym możemy, co prawda odradzać jego wykonanie, ale to wszystko zależy od osoby, która chce ten seans zrobić. Będzie wywoływać duchy, bądź nie, niezależnie od naszego zdania. Jeśli chcemy takiej osobie naprawdę pomóc, to odpowiedzmy jej na pytania oraz jedynie zwróćmy uwagę jakie mogą być konsekwencje, bo to jest jej wola, a my możemy co najwyżej się pomodlić do dobrych dusz o opiekę nad nią, jeśli zdecyduje się na ten krok. Nie możemy jej zmusić, by tego nie robiła, bo nie mamy nawet szczerze mówiąc jak.

Tobie Niewiaro, jeśli chcesz naprawdę podjąć się tego wyzwania, proponuję się zapoznać bardziej z Księgą Mediów, oraz również z Księgą Duchów. Proponuje Ci to tylko dlatego, że widzę pewne braki w Twojej wiedzy spirytystycznej. Pisałaś o "mocy" danej osoby, początkującej. Tak jakby z każdym kolejnym seansem dana osoba otrzymywała więcej jakiejś "mocy", a niestety nie do końca tak to działa.

Dodatkowo piszesz, że demony to silne duchy. Demony w rozumieniu spirytystycznym, jako niskie duchy, są słabe. Żywią się naszym strachem i nieszczęściem, starają się bawić danym człowiekiem gdy stara się wzywać duchy. One tak naprawdę są zagubione, odrzucone. Szukają pomocy, ale Ci się do tego nie przyznają. One również pragną miłości tak jak my, ale jeszcze nie odnalazły odpowiedniej drogi i często mogą być bardzo uparte. Dzięki modlitwie możemy dać im nadzieję i chociaż troszkę wzbudzić w nich idee porzucenia tego co robią.

Nie bronie Ci wywoływać duchów, ale zapoznaj się chociaż z teorią, ponieważ gdy wykonasz ten seans, może się okazać, że nawet nie będziesz wiedziała że nastąpił jakikolwiek kontakt, a w rzeczywistości będziesz zasypywana tymi komunikatami. Nie wspominając o tym, jak rozpoznać czy dany komunikat pochodzi od dobrego, czy trochę mniej dobrego ducha.

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Niewiara19 » 09 wrz 2017, 13:56

czarnyMag pisze:Do autora pierwszego postu:
Po co ci chętni? Boisz się? Strach jest wrodzony :) Zrób to sama lub w kilku którzy w tym samym czasie co ty nawiążą kontakt z innego niż ty miejsca. Ale zrób to w końcu i opisz - bądź pierwsza! (zdaję sobie sprawę że cię podjudzam do złego ale nauki nigdy dość). Więc...? Na co jeszcze czekasz? Nikt przy tobie nie stanie skoro do tej pory nawet przy koledze nie stanął którego zna w tzw. spirytysto-naukowym seansie Kardekańskim.
Wszyscy się boją a tu chodzi o doświadczenie (w prawdzie okultystyczne a nie naukowe) spirytystyczne.

Zapytałam się czy jest ktoś chętny bo przed tym postem czytałam sporo artykółow i w niektórych zalecają żeby seans odprawić z kimś, nie samemu. Ale te artykuły nie były głównym powodem. Otóż jestem towarzyską osobą i lubię poznawać ludzi, a odprawienie wspólnego seansu brzmi lepiej niż wykonanie go samemu. Użyje teraz nietypowego określenia: dla mnie pierwszy seans samemu to tak jak picie wódki bez nikogo. Tylko ja i kielich-a przecież picie samemu źle się kojarzy :lol: :lol:
Oczywiśćie jeśli nie będzie chętnych to nie znaczy że nie wykonam seansu. Chciałam poprostu się dowiedzieć ile osób z tego forum jest na tyle ciekawe żeby się przyłączyć i spróbować :-P
" Normalny umysł nie jest w stanie wytrzymać tak względnej wieczności. "
Ágnes Nemes Nagy
Awatar użytkownika
Niewiara19

Postautor: Niewiara19 » 09 wrz 2017, 14:04

Pawełek pisze:Kiedyś gdy pojawił się tu OneNight, jednym z jego pierwszych pytań było dotyczące seansu spirytystycznego i jego bezpieczeństwa. Było to już ponad dwa lata temu i wtedy mu to osobiście odradzałem, ze względów bezpieczeństwa i z powodu tego że wielu ludzi ma inne wyobrażenia na temat kontaktu z duchami.

Dzisiaj zmieniłem swoje podejście i jeśli jakakolwiek osoba ma pytanie dotyczące praktyki, to staram się zaspokoić jej ciekawość i odpowiedzieć na pytania na tyle, na ile potrafię i tak, jak mówi o tym dzisiejszy spirytyzm. Bo jak wiemy, wywoływać duchy można w sposób rytualny jak to robili Indianie, albo po prostu w skupieniu i wspólnej modlitwie, bez żadnych rekwizytów, jak robili to spirytyści dwieście lat temu. Jednocześnie staram się jedynie ostrzec tą osobę, że może, lecz nie musi się się taki seans źle skończyć jeśli ta osoba postanowi jednak taki seans wykonać.

Prawda jest taka, że na tym forum dyskusyjnym możemy, co prawda odradzać jego wykonanie, ale to wszystko zależy od osoby, która chce ten seans zrobić. Będzie wywoływać duchy, bądź nie, niezależnie od naszego zdania. Jeśli chcemy takiej osobie naprawdę pomóc, to odpowiedzmy jej na pytania oraz jedynie zwróćmy uwagę jakie mogą być konsekwencje, bo to jest jej wola, a my możemy co najwyżej się pomodlić do dobrych dusz o opiekę nad nią, jeśli zdecyduje się na ten krok. Nie możemy jej zmusić, by tego nie robiła, bo nie mamy nawet szczerze mówiąc jak.

Tobie Niewiaro, jeśli chcesz naprawdę podjąć się tego wyzwania, proponuję się zapoznać bardziej z Księgą Mediów, oraz również z Księgą Duchów. Proponuje Ci to tylko dlatego, że widzę pewne braki w Twojej wiedzy spirytystycznej. Pisałaś o "mocy" danej osoby, początkującej. Tak jakby z każdym kolejnym seansem dana osoba otrzymywała więcej jakiejś "mocy", a niestety nie do końca tak to działa.

Dodatkowo piszesz, że demony to silne duchy. Demony w rozumieniu spirytystycznym, jako niskie duchy, są słabe. Żywią się naszym strachem i nieszczęściem, starają się bawić danym człowiekiem gdy stara się wzywać duchy. One tak naprawdę są zagubione, odrzucone. Szukają pomocy, ale Ci się do tego nie przyznają. One również pragną miłości tak jak my, ale jeszcze nie odnalazły odpowiedniej drogi i często mogą być bardzo uparte. Dzięki modlitwie możemy dać im nadzieję i chociaż troszkę wzbudzić w nich idee porzucenia tego co robią.

Nie bronie Ci wywoływać duchów, ale zapoznaj się chociaż z teorią, ponieważ gdy wykonasz ten seans, może się okazać, że nawet nie będziesz wiedziała że nastąpił jakikolwiek kontakt, a w rzeczywistości będziesz zasypywana tymi komunikatami. Nie wspominając o tym, jak rozpoznać czy dany komunikat pochodzi od dobrego, czy trochę mniej dobrego ducha.

Pozdrawiam.

Na pewno twoja wypowiedź znaczy dla mnie więcej niż poprzednie uwagi o tym co to się nie stanie jeśli wykonam ten seans. Jeszcze nie wiem czy na pewno go wykonam ale postanowiłam odłożyć go w czasie i zapoznać się z materiałami które mi doradziłeś :)
Czy masz może link/linki do Księgi Mediów i Księgi Duchów np. do pobrania w pdf lub na e-book ? Jeśli masz to mógłbyś mi go/je wstawić w odpowiedzi w tym poście? Jeśli nie to nie musisz odpisywać, jak zobaczę że nie ma żadnej odpowiedzi z linkiem to sama sobie zacznę szukać ;-)
Dzięki i również pozdrawiam:D
Ágnes Nemes Nagy
Awatar użytkownika
Niewiara19

Postautor: fruwla » 09 wrz 2017, 16:23

Niewiara19 pisze: dla mnie pierwszy seans samemu to tak jak picie wódki bez nikogo. Tylko ja i kielich-a przecież picie samemu źle się kojarzy :lol: :lol:

Picie samemu ma tez dobre strony, m.i. to,ze nikt cie nie opije, wciaz dolewajac albo motywujac ;)
Moje pierwsze seanse byly w grupie 5-7 osob i w obecnosci medium.
Potem udawalo sie we dwojke.
Niskie duchy tez byly i probowaly nas straszyc. Nie bylo to przyjemne.
Wiem, ze kazdy, kto bierze udzial w seansie, otwiera brame na inna czestotliwosc.
No rzeczywiscie, mozna to porownac do picia wodki... ;)
Kazdy (pije) z innego powodu. Na poczatku jest prawie zawsze fajnie. Mocni potrafia kontrolowac,slabych dlugo trzyma w szponach.
No i kazdy ponosi predzej czy pozniej jakies "konsekwencje".
" Punkt widzenia zalezy od miejsca siedzenia "
fruwla

Postautor: neuron » 09 wrz 2017, 18:15

Niewiara19 pisze:
neuron pisze:3ann siostro ,czy Ty to czytasz?
chcesz pogadac z "demonem?"
a ile masz lat ?
po co Ci szukac porad jak wywolac "ducha" skoro to wlasnie "duch" Cie tu przyprowadzil
taka sytuacja. [\quote]

Dlaczego słowo demon i duch ująłeś w cudzysłów, tak jakby w rzeczywistości nie istniały? Skąd wiesz, że akurat uda mi się wywołać demona? Przecież to silne duchy, a początkujący nie ma takiej mocy.

Kim jest 3ann?... Skoro o niej piszesz przy tym poście.

Mój wiek nie ma tu istotnego znaczenia więc takie uwagi radzę sobie darować. To pytanie retoryczne nie jest na miejscu :evil:

Dlaczego sądzisz że to niby duch mnie tu przyprowadził? Jakim cudem mógłbyś to wiedzieć :-P . Może jeszcze to on za mnie napisał ten post :-D :-P

wczesniej już Ci odpisala Ania
i szczerze z dobrego serca radze Ci tego posluchac, uwierz mi, nie chcesz wiedziec co tam jest i czy w ogole cokolwiek tam jest

istnieją,jak najbardziej tyle ze to nie jest tym czym myslisz ze jest , to nie jest "demon" jakiego znasz z opowiesci i filmów o "duchach"
ani określenie "demon" ani "duch" nie oddaje w najmniejszym stopniu tego czym to naprawde jest

czy uda Ci sie wywołać "demona" ? pytanie brzmi czy uda Ci sie od tego kiedykolwiek uwolnic :)
już dawno sobie wywołałaś ,nie musisz juz szukac , myslisz ze "demony" nie potrafia sklonic Cie do tego zebys poszla tam gdzie chca i zrobila to co chca?
mozesz sie zdziwic ,i tak ,twierdze ze najprawdopodobniej jest wlasnie tak ze pod wplywem czegos znalazlaś sie tutaj i piszesz to co piszesz
to nie jest nic nadzwyczajnego,tak wlasnie sie to odbywa ,dokladnie tak ,nie inaczej

skąd wiem ? bo rozmawiam z nimi,codzien ,od lat ,bezustatnie, mozna powiedziec ze w pewnym sensie sie przyjaznimi chcąc nie chcąc
z calego tego Forum tylko Natasza i byc moze soldado moze Ci cokolwiek wiecej powiedziec , ale nie sądze zeby im sie chcialo z Toba o tym rozmawiac, nie dlatego ze z Toba tylko dlatego zeby Ci nie ułatwiac narobienia sobie bałaganu w zyciu ,ale cóż ....

jesli szukasz klopotow to trafilas w najlepsze do tego miejsce :)

kim jest 3ann ??

3ann jest Aniołem , może nawet pomodli sie za Ciebie albo już to zrobiła ..... bo ja nadal nie potrafie
bo 3ann wie jak wyglądają "demony" i wie co potrafia , sama ledwo uszła z życiem , gdyby nie anioły nie byłoby jej dziś

jakim cudem moge to wiedzieć ? no właśnie, jakim "cudem" ?
Nie można się przygotować do skoku w przepaść

droga w górę i droga w dół jest tą samą drogą
neuron

Postautor: neuron » 09 wrz 2017, 19:04

Niewiara19 pisze:dla mnie pierwszy seans samemu to tak jak picie wódki bez nikogo. Tylko ja i kielich-a przecież picie samemu źle się kojarzy

szukasz kompana ? mogę sie z Toba napic a nawet zapalic

Niech się dzieje wola boska
Zapalimy zielonego papieroska
Uwolnimy słów wodospad

https://youtu.be/wtughwF_JWY

czarnyMag pisze:Tu w Polsce wcześniej wyrośnie mi kaktus na dłoni niż spirytysta w pierwszym pokoleniu zrobi doświadczenie takie jak A. Kardek

no to masz problem :)

kiedy wycinamy tego kaktusa ?

neuron

Postautor: Pawełek » 10 wrz 2017, 10:40

Niewiaro, Pablo przetłumaczył nowy fragment pewnej książki na temat seansu spirytystycznego. Myślę, że Cię zainteresuje: Seans spirytystyczny
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: neuron » 11 wrz 2017, 20:47

ooo :)

chyba dziecko "duchi" porwali :)

magu nie maczałes w tym przypadkiem palcy ?? to dziecko jeszcze
zachowuj sie :) hehehe

neuron

Postautor: OneNight » 11 wrz 2017, 21:34

Zarzucasz mu pedofilie?
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Niewiara19 » 11 wrz 2017, 22:01

neuron pisze:ooo :)

chyba dziecko "duchi" porwali :)

magu nie maczałes w tym przypadkiem palcy ?? to dziecko jeszcze
zachowuj sie :) hehehe

to całe czepianie się mojego wieku już jest irytujące. Określenie "dziecko" jest dla mnie dość poniżające więc lepiej już skończ z tymi uwagami. Ciekawe czy miło by ci było jak ja bym teraz zaczęła pisać do ciebie "panie starszy"... Nawet nie wiesz ile mam lat :evil:
Ágnes Nemes Nagy
Awatar użytkownika
Niewiara19

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi