Konkrety na temat spirytyzmu

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Konkrety na temat spirytyzmu

Postautor: czarnyMag » 22 sie 2016, 13:40

Natasza pisze:
1Prawda1 pisze:

(....) i wszystko odrzuci dopóki nie dotknie wiedzy pewnej. Ta jednak jest niedostępna nawet dla filozofa w pełni - ponieważ dopóki człowiek nie umrze - dopóty nie zobaczy o co tak naprawdę chodziło w jego życiu - nie zostało nam dane dowiedzieć się tego.

bardzo fajnie rozważacie temat łącznie z kluczowym słowem podanym przez CzarnegoMaga ,, STRACH,,
warto rozgryźć go zadając pytania
czy ,, na pewno zobaczy człowiek prawdę gdy porzuci fizyczne postrzeganie wszechrzeczy?,,
i drugie : ,, kto będzie demonstrował tę wiedzę ?,,
i proszę pod analizę dać słowo ,, strach,,

pozdrawiam w deszczowy piękny dzień

Nataszo a kto to wie kogo zobaczy? Ludzie chcą tam widzieć dobro więc tak widzą. Zło-Dobro na Ziemi jest tylko jeden władca i nie jest nim Jezus :( To demon którego tzw. anioł strącił tu a Bóg (istota która tworzyła wszechświat poszła na to).
Myślałem, że spirytyzm Kardeca da nadzieję ale autor "Ewangelii wg spirytyzmu" podtrzymał Ewangelię Jezusa którą zredagowali Iluminaci na swoje potrzeby :( więc kogo to obchodzi? :lol:
Żyjemy Tu i bierzemy z tego wszystko co się da - wyciskamy tą cytrynę i spijamy sok krzywiąc się :twisted:
A co będzie to będzie :) W tym życiu prawdopodobnie nic nie będzie :) Bo co ma być?
Doskonałe dobro wybawi i Lucyfera i mnie :lol: Ale zanim to się stanie to musi nam zmazać ten bezczelny uśmiech z twarzy - i to się kiedyś, kiedyś stanie! Kiedyś będzie bitwa dwóch armii bo to nie będzie tylko dwóch gości i wtedy się rozstrzygnie wiele spraw. Podejrzewam że to nie będzie wtedy takie proste gdy armie zła zaczną przechodzić na stronę światła - ci którzy zakwestionują Boskie miłosierdzie pójdą z nimi w równość :twisted:
Kościoły nam powtarzają że Bóg kocha wszystkich i dla nas przygotował szczególne cierpienie :lol: "Krzyż" wybawienia który nas zbawi - a spirytyzm powiela ten "krzyż" nazywając go karmą uważając że wszyscy na to pójdą - chyba zwariowali :lol:
No więc niektórzy zaczekają do końca...
Wasz Doskonały Stwórca kiedyś będzie świętował triumf - armia upadłego będzie klęczeć - do tego czasu mamy czas :) Wiem że się z takim stwierdzeniem nikt nie zgadza ale jak niegdyś Lucyfer był najgorliwszym wyznawcą tak i ja byłem kiedyś najgorliwszym wyznawcą Jezusa - ale spirytyzm otworzył mi oczy - za co dziękuję -mam czas :)
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Natasza » 22 sie 2016, 14:04

ja jedyne czego chcę to znaleźć ,, głównego gracza,,
chaos nie kończy się z mistycznym przejściem na drugą stronę, tam dopiero zaczyna się rozkręcać, dlatego wielu nie wie co ma zrobić i zostaje tu
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: czarnyMag » 22 sie 2016, 14:16

Natasza pisze:ja jedyne czego chcę to znaleźć ,, głównego gracza,,
chaos nie kończy się z mistycznym przejściem na drugą stronę, tam dopiero zaczyna się rozkręcać, dlatego wielu nie wie co ma zrobić i zostaje tu

Głównego gracza znajdziesz jak staniesz się czysta niczym łza! I naprawdę nie jest nim żaden z czarnych! ale zanim to zrozumiesz - możesz to odkryć już dziś! Wystarczy modlitwa na kolanach jeśli sumienie ci tak każe - modlitwa o oświecenie!
Zrób to! A potem opisz jeśli będziesz mogła. Ale zrób to! Poproś Jezusa o oświecenie!
Nie patrz się na to co mówią inni, na to co mówi Świat lecz wczuj się w serce i zrób to!

Spróbuj a staną po Twej stronie istoty światła i wtedy zobaczysz, poczujesz lub usłyszysz...BOGA!
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Natasza » 22 sie 2016, 14:19

lubię Twoje poczucie humoru :lol: :lol: :lol:
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: czarnyMag » 22 sie 2016, 14:34

Natasza pisze:lubię Twoje poczucie humoru :lol: :lol: :lol:

Bo tak naprawdę chcesz Go nie znaleźć. Jest taki slogan: "nie będziesz wzywał imienia swego Boga na daremnie" i tacy jak Ty rozumieją to inaczej niż ja :) Kiedyś mój pies umierał pośrodku jeziora (pośrodku kry która się pod nim zapadła wczesną wiosną) - a tam zimę wcześniej stałem z nim i widziałem jak gość zostawił swojego czworonoga na śmierć - ja poszedłem po swojego następnej wiosny - poszedłem na śmierć! bo choć pływam kraulem to nigdy nie nurkowałem pod wodą mętną i w dodatku mam klaustrofobię! Ale powiedziałem sobie że tu nikogo nie ma więc idę (a po policzkach spłynęły mi łzy że tak się to wszystko skończy i gdy już robiłem ostatni krok w wodzie lodowatej mierząc w przerębel (chcąc płynąć po swojego szczeniaka na czuja pod lodem - on wylazł na lud!
Więc...o to chodzi również w tym przykazaniu. Musisz sprowokować swego Boga do działania jednocześnie znając finisz :)
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Natasza » 22 sie 2016, 14:51

Ty chcesz być i z jednymi z drugimi i miotasz się niczym łan zboża na wietrze zmieniając kierunki, by mieć w każdym scenariuszu furtkę
myślisz , że nikt tego nie widzi?

jeśli jest gdzieś ,, wojna,, o której wspomniałeś , to jak myślisz co mówią o Tobie?
i co będzie jak następnym razem wrócisz do szeregu?

co do mnie , nie szukam boga bo żadnemu nie podlegam , chciałabym znaleźć głównego gracza , a Twoj spotyka się tylko z wybrańcami i tymi którzy klękną i wybłagają audiencję, hmm, wiem wiem
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: 1Prawda1 » 22 sie 2016, 15:02

Jako że lubię bardzo rozmawiać na tym forum to mam prośbę do Ciebie Nataszo żebyś mi wyjaśniła o co chodzi z ''głównym graczem''. Jeśli to nie będzie duży wymóg - proszę również o precyzję.
Bogiem jest niebo, fachowo: Świat Idei
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
https://www.youtube.com/watch?v=AYPcf2pbrYo
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: czarnyMag » 22 sie 2016, 15:05

Natasza pisze:Ty chcesz być i z jednymi z drugimi i miotasz się niczym łan zboża na wietrze zmieniając kierunki, by mieć w każdym scenariuszu furtkę
myślisz , że nikt tego nie widzi?

jeśli jest gdzieś ,, wojna,, o której wspomniałeś , to jak myślisz co mówią o Tobie?
i co będzie jak następnym razem wrócisz do szeregu?

co do mnie , nie szukam boga bo żadnemu nie podlegam , chciałabym znaleźć głównego gracza , a Twoj spotyka się tylko z wybrańcami i tymi którzy klękną i wybłagają audiencję, hmm, wiem wiem

Masz rację miotam się! Ale ja wybieram szereg - tylko daję rady na podstawie własnych doświadczeń - bo zakładam że Ty też się miotasz ale dlatego że Ty wybierasz światło tylko chcesz by to światło przyszło po Ciebie! Toteż Ci piszę - sprowokuj Boga (to jest złe ale On Ci wybaczy - odrobisz to). i idź tam gdzie cię poprowadzi! Spróbuj świadczyć za "światłem" :twisted: będziesz uchodzić za wariata w świecie który twierdzi że też wybiera "światło" :lol:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Natasza » 22 sie 2016, 15:11

on jest nr pierwszym
może być dobrem i może być złem - zależnie od ułożenia sytuacji
zarządza o ile można to tak nazwać tym co tu jak tam jest - jest odpowiedzialny za ten obszar jak to ująć ? części wszechświata
CzarnyMag zdołał przywołać choć zapewne sam nie był tego pewien , ale udało mu się ,, drugiego,, - a takich drugich jest więcej niż 1, a pod każdym z nich są następni
zobaczyłam ich tak jak już opisałam - 6,7 +on kulminant ( drugi w ustawieniu )
CzarnyMag zapewne pamięta ilu ich przywoływał , z tej liczby było ich ok 8
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: czarnyMag » 22 sie 2016, 15:19

Natasza pisze:on jest nr pierwszym
może być dobrem i może być złem - zależnie od ułożenia sytuacji
zarządza o ile można to tak nazwać tym co tu jak tam jest - jest odpowiedzialny za ten obszar jak to ująć ? części wszechświata
CzarnyMag zdołał przywołać choć zapewne sam nie był tego pewien , ale udało mu się ,, drugiego,, - a takich drugich jest więcej niż 1, a pod każdym z nich są następni
zobaczyłam ich tak jak już opisałam - 6,7 +on kulminant ( drugi w ustawieniu )
CzarnyMag zapewne pamięta ilu ich przywoływał , z tej liczby było ich ok 8

czarny mag przywoływał 30-paru :) A ten który uzdrowił mi żonę nie był na tej liście - w imię jego przywoływałem i przywoływałem by w niego uwierzyć! Jeśli Adonai to demon to jemu będę kiedyś służyć (na razie nie jestem na taki szok przygotowany!). Jeśli niejaki Asmodeusz czy Lucy stoi przy mnie to niech stoi - może mi skoczyć! Będę nim władał kiedyś niczym psem :) Ja jestem wasalem Adonai - jemu oddałem swą duszę wcześniej - a psy mogą szczekać!
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi