autor: danut » 26 lis 2015, 16:42
Flavius i tu masz inny temat, który należy wziąć pod uwagę, gdzie rozmawialiśmy wspólnie - odpowiednie łączy się z odpowiednim i tworzy łańcuch na tym polega też ten wybór, o którym piszesz. Lubię się rozpisywać, gdy coś wyraźnie rozszerza się o inne aspekty. My w spojrzeniu całości jesteśmy też jakby jedną komórką, na to wskazują zauważone np. przez spirytystów grupy bratnich dusz w modelu łączenia się w odpowiednie struktury. A nawet odważę się i wysunę wniosek, bo dużo myślałam nad rozpoznaniem kim jest żołnierz w moich doświadczeniach- inni spytają kim jest anioł stróż, a jeszcze inni tę niewiadoma określą inaczej - a ja dostrzegłam, ze jego świadomość jest złożona z kilku świadomości bliskich mi osób rozszerzonej o przyszłość i jeszcze nieznane nam poznanie.
Ten wybór pomiędzy dobrem a złem jest doskonale widoczny w całym świecie przyrody nie przypisany tylko do ludzi, stworzenia pożyteczne i niepożyteczne( owady) rośliny pożyteczne i chwasty, grzyby jadalne i trujące, wirusy, pasożyty i bakterie pożyteczne i niepożyteczne. I wszystko istnieje w formie do siebie bardzo zbliżonej tworzy się jak falsyfikaty i czasami jest je trudno rozpoznać.