Pytanie do praktyków

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Pytanie do praktyków

Postautor: Estia72 » 31 maja 2016, 07:07

A mnie zastanawia kiedy ludzkosc w koncu dorosnie i przestanie za swoje czyny obwiniac bogow?
Czy to jakis bog wszczyna wojny albo czy to on morduje? Czy to on jest tak zachlanny i chciwy ze dla paru papierkow utrzynuje glod na swiecie, czy to on wyzyskuje innych? Czy to on jest egoista ktory nie widzi innych? Czy to jakis bog truje nam zywnosc, wode, powietrze, czy to on daje rtec w szczepionki dla dzieci? Nie, to czynia ludzie, czlowiek czlowiekowi urzadzil na tej planecie pieklo...i na tyle jest butny w swej arogancji i egoizmie ze wina zwala na bogow albo jakis satanow...
"Na poczatku Bog ktory jest plomieniem stworzyl Niebo i Niebian"
Awatar użytkownika
Estia72

Postautor: czarnyMag » 31 maja 2016, 10:24

Estia72 pisze:A mnie zastanawia kiedy ludzkosc w koncu dorosnie i przestanie za swoje czyny obwiniac bogow?
Czy to jakis bog wszczyna wojny albo czy to on morduje? Czy to on jest tak zachlanny i chciwy ze dla paru papierkow utrzynuje glod na swiecie, czy to on wyzyskuje innych? Czy to on jest egoista ktory nie widzi innych? Czy to jakis bog truje nam zywnosc, wode, powietrze, czy to on daje rtec w szczepionki dla dzieci? Nie, to czynia ludzie, czlowiek czlowiekowi urzadzil na tej planecie pieklo...i na tyle jest butny w swej arogancji i egoizmie ze wina zwala na bogow albo jakis satanow...

Bogów? Rozumie że zakładamy iż być może jest ich kilku. Ale czyż wyznawca / entuzjasta filozofii Kardekańskiej nie wierzy w Boga? Chyba wszyscy którzy nie negują duszy wierzą że ta dusza sama nie zaistniała :) Więc kto stworzył "tę" duszę - sama się stworzyła? A czyż gdy ta wcielona w ciało dusza nie powinna być skarcona przez swego Stwórcę gdy zaczyna niszczyć świat który stworzył jej Pan? Bo zważ że gdy ja zniszczę świat w którym jestem wcielony to ja wybyję z niego a ty młodsza ostaniesz i będziesz "całymi garściami (płucami) czerpać z niego (zniszczonego świata:)
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Estia72 » 31 maja 2016, 12:07

czarnyMag pisze:
Bogów? Rozumie że zakładamy iż być może jest ich kilku. Ale czyż wyznawca / entuzjasta filozofii Kardekańskiej nie wierzy w Boga?

Nie kazdy kto udziela sie na tym forum jest wyznawca "filozofi kardekanskiej" :D

czarnyMag pisze:Chyba wszyscy którzy nie negują duszy wierzą że ta dusza sama nie zaistniała :) Więc kto stworzył "tę" duszę - sama się stworzyła?

Oczywiscie ze nie stworzyla sie sama , tyle ze Bog z religii nie ma nic wspolnego z prawdziwym Zrodlem...Bogowie z wierzen , religii ludzkosci sa tak samo malastkowi i niedoskonali jak ludzie? Nie zauwazyles tego?[/quote]

czarnyMag pisze:A czyż gdy ta wcielona w ciało dusza nie powinna być skarcona przez swego Stwórcę gdy zaczyna niszczyć świat który stworzył jej Pan? Bo zważ że gdy ja zniszczę świat w którym jestem wcielony to ja wybyję z niego a ty młodsza ostaniesz i będziesz "całymi garściami (płucami) czerpać z niego (zniszczonego świata:)

W przeciwienstwie do naszego ludzkiego odniesienia wiek dla Zrodla jest jak chwila....gdy prawdziwe Zrodlo bylo takie jak czlowiek , szybkie w osadach i msciwe to na ziemi zostala by nas garstka...
"Na poczatku Bog ktory jest plomieniem stworzyl Niebo i Niebian"
Awatar użytkownika
Estia72

Postautor: czarnyMag » 12 lip 2016, 11:07

Ostatni raz w tym temacie :twisted:
Wywołałem Lucyfera nie będąc medium bo chciałem i zrobiłem to w imię Adonai (bo nie miałem pojęcia że On to.... :oops: masakra!)
I widziałem jak "ateusze i cała ta inteligencja wypieprza na czworakach bo nie rozumie :D (bo w książkach tego nie ma - nigdzie zresztą o tym nie piszą - bo to ma być inwencja twórcza delikwenta - a wszyscy wolą wierzyć w słowo pisane bo bezpieczniej - ale czy jak bezpieczniej to zgodnie z prawdą? :D
Potem jest oczywiście "oczyszczenie" - oczyszczenie do normalnego egzystowania - ale to kto "oczyszcza" i jak wie tylko oczyszczany - reszcie pozostaje literatura pisana przez wcielonych którzy nie do końca wiedzą co spisują ani jak to interpretować :twisted:
No bo co wiedział A. Kardec? To co mu przekazały tzw. media (a co te media wiedziały oprócz tego w co wierzyły? to już tylko subiektywna wiara :lol:
A co wiedział Francisco Cândido Xavier? To co mu duchy subiektywnie powiedziały :lol:
A w co wierzył Divaldo Pereira Franco czy Leon Denis?! To co im duchy podpowiadały i własny rozum :lol:
A czym "oni" się różnią ode mnie?! NICZYM! Ale ja się już różnię od forum tym czym Wy od nich :lol:
Cóż bowiem pozostaje wierzącym w słowo pisane? Tylko wiara w to słowo - tylko!
I proszę mi nie pisać że to forum jest takie a nie inne i nikt tu nikogo do niczego nie zmusza bo drodzy forumowicze wszystko co przyjmujecie za fakty i prawdę opiera się o przekaz takich jak ja duchów z poza ciała i waszą subiektywną wiedzę w oparciu o tych poza ciałem i ich moralność :lol:
Bo rozsądny przeczyta całą literaturę i tą co go przyciąga i tą co go odrzuca :twisted: i dopiero wtedy poda swoją subiektywną jednak rację! A to będzie tylko subiektywna racja! Bo do obiektywizmu droga daleka!
A więc wierzycie żeście z minerału :)))) A jakieś dowody? Sugerowałbym wywołanie ducha z kamienia :lol: najlepiej po hebrajsku lub aramejsku gdyż to język demonów pierwszej monoteiztycznej wiary na tej Planecie :twisted:
Oczywiście demon nie wyjdzie z kamienia - a jak wyjdzie to wam tym kamieniem łeb rozwali - ale będzie przynajmniej doświadczenie - subiektywna - zanim wasz mózg będą żyletką ściągać z sufitu :lol:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Natasza » 12 lip 2016, 11:43

Natasza pisze:nie jestem z duchami za pan brat i wyraźnie ich nazywam

żeby wydobyć imię twojego druha - musiałabym z nim wdać się w rozmowę a on wielokrotnie by kłamał
wystarczy , że go zobaczyłam - bardzo trafnie sobie dałeś nick
to nie jest kobieta - nie ściemniaj bardziej niż to robisz, a może tak ściemnił ciebie
powiesz mi co zrobiłeś aby uzyskać co uzyskałeś? myślisz, że nawroty na świętych ukryją to? powiedz śmiało o tym doświadczeniu
heh czarny magu- nie musisz mi nic mówić
on jest reprezentatywny - wystarczająco by się domyśleć
i dla jasnego przekazu- to nie szatan, no chyba, że tak go przezywacie :P a to co innego
on nie odszedł , on jest przy swoich wiernych służkach - magikach

dziękuję za odpowiedź , trochę to trwało, ale jesteś szczery i za to cię cenię
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: czarnyMag » 12 lip 2016, 12:00

Natasza pisze:
Natasza pisze:nie jestem z duchami za pan brat i wyraźnie ich nazywam

żeby wydobyć imię twojego druha - musiałabym z nim wdać się w rozmowę a on wielokrotnie by kłamał
wystarczy , że go zobaczyłam - bardzo trafnie sobie dałeś nick
to nie jest kobieta - nie ściemniaj bardziej niż to robisz, a może tak ściemnił ciebie
powiesz mi co zrobiłeś aby uzyskać co uzyskałeś? myślisz, że nawroty na świętych ukryją to? powiedz śmiało o tym doświadczeniu
heh czarny magu- nie musisz mi nic mówić
on jest reprezentatywny - wystarczająco by się domyśleć
i dla jasnego przekazu- to nie szatan, no chyba, że tak go przezywacie :P a to co innego
on nie odszedł , on jest przy swoich wiernych służkach - magikach

dziękuję za odpowiedź , trochę to trwało, ale jesteś szczery i za to cię cenię

Widzę że jednak nie odeszłaś z tego forum i się cieszę bo jednak dodajesz kolorytu!
Ale powiedz - bardzo proszę imię tego co to obok mnie stoi - proszę :oops:
Nataszo a co tam u Ciebie? W porzo? - to się cieszę! :D I przestań być taka tajemnicza :) Podaj jakieś szczegóły! Proszę :oops:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Natasza » 12 lip 2016, 12:06

zapytaj się jego, przecież nie odszedł

jestem i zawsze byłam tam gdzie mam być
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: czarnyMag » 12 lip 2016, 12:15

Natasza pisze:zapytaj się jego, przecież nie odszedł

jestem i zawsze byłam tam gdzie mam być

Cieszę się Nataszo że jesteś! jednak, bo wyglądało tak jakbyś odeszła z tego forum :) I widzę że "ćmę" przyciągają określone tematy :) (cieszę się również że się nie pomyliłem w swych diagnozach :D
Ale nie wiem kogo mam zapytać w dalszym ciągu?! Twojego "adoratora" (materialnego który też niczym ćma zareagował niczym ćma? :) Proszę napisz co masz na myśli - tak wprost! niech mi szczęka opadnie :oops:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Natasza » 12 lip 2016, 12:21

zmień kurs, masz czas
nie musisz wracać do tego z czego przyszedłeś, możesz to zakończyć na tym etapie, tu
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: czarnyMag » 12 lip 2016, 12:30

Natasza pisze:zmień kurs, masz czas
nie musisz wracać do tego z czego przyszedłeś, możesz to zakończyć na tym etapie, tu

Jesteś medium Nataszo ponoć (dla mnie Czarownico - bo masz zadatki - swój pozna swego - i to jest komplement który być może wolałabyś na ucho otrzymać :) i tego nie wiesz :?:
Dawno zmieniłem kurs! Ale mam coś czego inni nie mają - subiektywną wiedzę o tych niematerialnych bytach które atakują wcielonych nawet niewierzących - i widziałem jak spiepszają ci niewierzący ( oni wtedy nie określają nic typu "tego nie ma" - oni spiepszają aż się kurzy - i o to mi chodziło! :twisted: i... :D wiedzę co się dzieje i jak to wygląda z perspektywy wcielonego gdy poprzez zwizualizowany tunel wchodzę w sferę chronioną czyli w sferę twych snów :) Ale nie Twych - innych :)
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi