Błagam o pomoc!!!

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Błagam o pomoc!!!

Postautor: Nangaparbat » 20 lis 2010, 04:00

Zbyszku moglbys mi troszke wiecej powiedziec na ten temat badz odeslac do lektury ??
Numerologia jest bardzo interesujaca i chcialbym poznac siebie odrobine bardziej...
Z tego co napisales to mi wychodzi 38 albo 11...

Bede wdzieczny za jakies konkrety :")
Nangaparbat

Postautor: anilka » 20 lis 2010, 10:10

i dzięki Wam poczułam się jak przedmiot, z którego korzystasz kiedy chcesz a potem odstawia się mnie w kąt bym nie przeszkadzała...

Zabawne, chcieliście mieć na swoje spotkania medium. Macie medium na wyciągniecie ręki, ale nie zaprosicie mnie, nie wspominacie mi o Waszych śmiesznych spotkaniach. Dlaczego? bo wiecie, że nie dam Wam wykorzystać, nie będę za przeproszeniem Waszą dziwką (po zwrocie "za przeproszeniem" można klnąc do woli). Co za pewne byście zrobili z autorką tego tematu...

Jestem człowiekiem, bardzo rozwiniętym człowiekiem, medium, ale nadal człowiekiem i jako człowiek domagam się szacunku jaki powinien być mi okazywany. Nie jestem przedmiotem. Chociaż tak się Wam wydaje, że to mój zasrany obowiązek pomagać za darmo to sorry. Wiecie dlaczego jest tak mało medium?? Bo to ciężki kawałek chleba... Dużo takich osób jeśli nie ma oparcia w kimś, nie ma możliwości uzyskania porady świruje, część tez się ogłupia bo zostają od urodzenia zmuszeni do czegoś o czym nie marzyli... I są tacy którzy starają się pomagać ale im tez nie jest lekko...

Ale dla Was to i tak będą przedmioty codziennego użytku, które po zakończonej swojej pracy wylądują w szafce....

Żal mi Was...
Uśmiechnął się do mnie los... Później okazało się, że był to uśmiech ironiczny...
Awatar użytkownika
anilka

Postautor: misha0926 » 20 lis 2010, 11:07

Dokładnie anilka:)

A mi tam nie żal. Wiadomo o co chodzi:)
Awatar użytkownika
misha0926

Postautor: Zbyszek » 20 lis 2010, 12:28

Numerologia jest jak każde inne dziedziny bardzo złożona, podstawa jej jest robienie nieraz złożonych wyliczeń. Kilka lat temu w Hiszpanii był program w którym, za pomocą nazwy statku który zatonął u wybrzeży Galicji, numerolog wyliczył numer Loterii Świątecznej. Cala Hiszpania była w szoku, tym bardziej ze każdy mógł sobie później wyliczyć jak on to zrobił. Co do liczby 38 należy ja rozłożyć 3+8=11, 1+1=2. Liczba 11 jest liczba mistrzowska ,ale nie każda osoba identyfikuje się z nią. Nieraz to jest tylko liczba 2. Książka jaka mam w tej chwili w posiadaniu jest “Esencja Numerologii “-Małgorzaty Brzozy. Na początek ona może wprowadzić cie trochę w podstawy tego tematu.
Zbyszek
spirytysta
spirytysta

Postautor: atalia » 20 lis 2010, 12:29

Anilka,powiem tylko,że przenigdy nie skorzystałabym z usług takiego "medium" jak ty,choćbys mi dopłacała.
Nie masz bladego pojęcia w sprawach,o których śmiesz tutaj zabierać głos...
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: anilka » 20 lis 2010, 12:57

atalia pisze:Anilka,powiem tylko,że przenigdy nie skorzystałabym z usług takiego "medium" jak ty,choćbys mi dopłacała.
Nie masz bladego pojęcia w sprawach,o których śmiesz tutaj zabierać głos...

Proszę?

Zacznijmy od tego, że ja nie pomagam ludziom tylko duchom. Ludziom duchy przeszkadzają, panikują bo coś im stuka, puka, hałasuje. One potrzebują pomocy. I dlatego też trwam w swoich celach. A pomagając ludziom, jeśli mi się to kiedyś zdarzy, zażądam wynagrodzenia, owszem ale w cale nie mówię tu o pieniądzach, tym bardziej o wygórowanych kwotach. Pracuję normalnie, zarabiam na siebie a od ludzi gdybym miała brać pieniądze to nie dla własne potrzeby tylko wolałabym żeby przekazali je na cel charytatywny. Więc nie oceniaj mnie. Nie mów, że się nie znam i że się wtrącam. Nie oceniaj mnie źle dopóki mnie nie poznasz...
Uśmiechnął się do mnie los... Później okazało się, że był to uśmiech ironiczny...
Awatar użytkownika
anilka

Postautor: Zbyszek » 20 lis 2010, 12:59

Nie krytykuj, a nie będziesz krytykowany. Każdy jest pisarzem własnego losu. Nie zgadzamy się z płatnym medium, ale to tylko od nas zależy czy skorzystamy z niego czy nie. Nie wiemy jaka drogę maja do pokonania tego typu osoby. Możemy nie reklamować ich na forum, ale nie możemy zaprzeczyć ich obecności lub ich uczciwości.
Zbyszek
spirytysta
spirytysta

Postautor: cthulhu87 » 20 lis 2010, 13:38

Nie wiem po co tu tyle ostrych słów i emocji. W każdym razie z ludźmi jak z duchami - można ich oceniać po "przekazach" :P
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Voldo » 20 lis 2010, 13:40

anilka pisze:Zabawne, chcieliście mieć na swoje spotkania medium. Macie medium na wyciągniecie ręki, ale nie zaprosicie mnie, nie wspominacie mi o Waszych śmiesznych spotkaniach.

Napisz do Konrada i z nim na temat porozmawiaj.

anilka pisze:Jestem człowiekiem, bardzo rozwiniętym człowiekiem, medium, ale nadal człowiekiem i jako człowiek domagam się szacunku jaki powinien być mi okazywany. Nie jestem przedmiotem.

A kto mówi, że jesteś? Czy ktokolwiek powiedział, że jesteś dla niego "przedmiotem"?
Jesteś pośrednikiem w kontakcie pomiędzy światem Duchów a naszym światem materialnym...
Medium jest "narzędziem" w rękach Ducha, nie w rękach człowieka. Mowa tutaj oczywiście o np. piśmie automatycznym.

anilka pisze:Bo to ciężki kawałek chleba...

Dlatego ci, którzy nie czują się na siłach nie powinni się tym zajmować.

anilka pisze:Ale dla Was to i tak będą przedmioty codziennego użytku, które po zakończonej swojej pracy wylądują w szafce....

Oskarżasz nas o to, iż traktujemy medium jako przedmiot...
Na prawdę mnie to dziwi.

bardzo rozwiniętym człowiekiem

"Bardzo rozwinięci ludzie" powinni mieć gdzieś to, co sądzą o nich inni, a tym bardziej to, iż wg nich są obrażani. Czyż nie?

Poza tym - polecam trochę mniej emocji. Żądasz od nas szacunku, sama nas obrażając. Więc należałoby to zmienić.
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: konrad » 20 lis 2010, 14:30

Kwestia pobierania pieniędzy za usługi mediumiczne jest sprawą indywidualną każdego człowieka. Ja tego nie popieram w całej rozciągłości, ale jeśli ktoś to robi, to jego wybór. PTSS, którego jestem jednym z założycieli, propaguje właśnie tę zasadę i gromadzi ludzi, którzy myślą podobnie. Nie każdy musi do niego należeć przecież. Jeśli ktoś chce, może założyć sobie własne stowarzyszenie, które będzie gromadziło "media zawodowe" itp. Nie ma problemu.

Generalnie jednak mój sprzeciw do mediów zawodowych wyraża to, co pisał Kardec. Stąd moje pytania:

1) Co zrobić, gdy Wasze zdolności na rok zanikną? Gdy Duchy nie będą chciały przyjść? Oszukujecie czy szukacie innej pracy?

2) Jak zachęcacie do współpracy Duchy wyższe, które czymś takim się brzydzą? Kto Was w tym działaniu wspiera z zaświatów? Czy Wasi przewodnicy pomagają ustalić cennik?

3) Ile ma zapłacić matka, która straciła swoje dziecko i chce z nim w rozpaczy porozmawiać?

4) Czy gwarantujecie skuteczność? Czy pobieracie kasę przed czy po?

Nie wątpię, mogą się zdarzyć media, które nie oszukują, ale jeśli ktoś chce z tego zawód zrobić, to niestety albo będzie musiał posuwać się do oszustw (klient nasz pan i musi zostać usatysfakcjonowany), albo będzie sam się łudził, że kontakt z Duchami nawiązuje. Bardzo jest mi przykro tylko, że takie zawodowe media nazywają się spirytystami i zakłamują tę piękną filozofię, która pomogła już tylu osobom (bezpłatnie). PS. To Kardec wprowadził słowo "spirytyzm", więc mamy prawo do tego, by nazywać spirytystą kogoś, kto idzie drogą wyznaczoną przez Kardeca właśnie.
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi